Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szüksége lehet egy 5 éves...

Szüksége lehet egy 5 éves gyereknek saját TV-re?

Figyelt kérdés
Szerintetek egy 5 éves gyereknek kéne venni saját Tv-t?

2013. máj. 28. 09:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A kérdést így is kiírhattad volna: „Szüksége lehet bárkinek is tévére?”. Mert nyilván nem. De egy ötévesnek meg pláne még a szülők által kiválasztott, és lehetőleg vele együtt nézett műsorokat kéne néznie… és nem az általad írtra gondolok, mert bár szerencsére sosem láttam, sejtem, hogy ostobább még a Barátok köztnél is. :)

Szegény gyerek. :(

2013. máj. 28. 12:49
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagyobb gyereknek sem kell saját,tv,nem hogy egy 5 évesnek.
2013. máj. 28. 12:56
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

Most meg leszek kövezve, de azért válaszolok :)

Az én fiam 3.5 éves, van a szobájában tévé, de csak előre felvett meséket néz rajta (pl kisvakond), ami a korosztályának és értelmének megfelel. Így mi is megnézzük a híradót és a gyerek nem azt hallgatja/látja, hogy kit hogy öltek meg, fogtak el, stb. Mást mi a tévében nem nézünk amúgy.

Ettől függetlenül, hogy van tévé a szobájában, nem mindig nézi, sokat játszik az udvaron, meg a kis barátaival. Mi nem azért vettük neki, hogy addig se kelljen vele foglalkozni, ha valaki azért venné, azt én is megszólnám. Ja és nem váltja ki nálunk az esti mesét (amit olvasni szoktunk régi mesekönyvekből!) szóval ellenőrzött körülmények között nem biztos, hogy felelőtlenség, de Te ismered az anyukát, hogy miért akarja ennyire, ezt Te biztos jobban tudod.

2013. máj. 28. 13:00
 14/21 A kérdező kommentje:
Én attól tartok, kedves utolsó, h nem felvett meséket nézne rajta. Mert ha érdekelné az anyját, hogy mit néz, akkor eddig sem engedte volna neki, hogy a bp éjjel-nappalt meg a való világot nézze :( Pedig a lányom ugyanúgy szereti a Micimackót is, nálam nem hisztizett, h nem nézheti azt a másikat.
2013. máj. 28. 13:32
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok, ebben az esetben én sem engedném a tévét, hiszen egyik műsor sem gyereknek való (az már az én véleményem, hogy felnőttnek sem)

Illetve most jut eszembe, hogy írtad, az anyuka mindenképp nézi ezeket a műsorokat, ugye? Akkor viszont én azt tenném a helyedben, hogy a gyereknél a tévére usb-ről mennének azok a mesék, amiket szerinted nézhet, így talán nem fogja az anyjával együtt butítani magát - már bocsánat a kifejezésért. Ez egyfajta köztes megoldás, ha a gyerek így is, úgy is tévézne, akkor legalább neki való meséket nézzen.

2013. máj. 28. 13:46
 16/21 anonim válasza:

Nem kell, hogy azt a sok sz*ságot lássa, elnézést a kifejezésért. A mai fiatalság azért olyan, amilyen (kb.: 10-18), mert azt tekintik példának, amit a tévében látnak és úgymond azon nőnek fel.

Híradó? Az az egyik legrosszabb műsor. Anyum mindig nézi és amikor elmegyek a tévé előtt, akkor mindig csak azt hallani, hogy megöltek valakit, meghalt valaki, ellopták ezt/azt stb... Iszonyat demoralizáló. Mióta egyetemista vagyok, meg tudnám számolni egy kezemen, hogy hány órát néztem tévét, mert még egyik albérletemben sem volt (nem is lesz). Sosem volt saját tévém, pedig már lehetett volna, de egyszerűen nem kell. Én amikor kis gyerek voltam, nagyon sokat játszottam a kertben, fogdostam a szöcskéket, pókokat, ilyesmikkel ütöttem el az időt. Ez betudható annak is, hogy rengeteg természetfilmet néztem, főként rovarokról/bogarakról, de a többi élőlény is érdekelt. Uhh...Azt hiszem elkanyarodtam a témától. :D Tehát, szerintem egyáltalán nincs szüksége rá, de sajnos megtiltani nem lehet, mert akkor az ovistársai, majd osztálytársai ezzel fogják szekálni.

2013. máj. 29. 02:27
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, h ezzel fogják szekálni, mert azért nem minden szülő engedi meg, hogy ilyen műsorokat nézzen a gyereke. Unokaöcsém például absz. nem néz ilyesmiket, hanem csak mesét. De tény, hogy sok gyerek attól érzi magát menőnek, hogy már kis korában is nézett horror filmet és hasonlókat. Nem tudom, hogy engedheti ezt meg néhány szülő.
2013. máj. 29. 08:01
 18/21 anonim válasza:
A szekálást úgy értem, hogy azért piszkálhatják, mert mondjuk 10 gyerekből 7 nézi az X nevű műsort, ami egyébként nem gyereknek való és az a 7 arról beszél, a maradék 3 meg ugye nem tud hozzászólni, mert nem látták. Kiközösítésre, klikkesedésre is elképzelhető. De szerintem manapság kevés szülő gondolkodik úgy, mint Ön. Ha a Törpe szereti az állatokat, én NatGeo-t, Discovery-t, Spektrumot stb csatornákat nézetnék vele. Napközben nem láthat olyat ezeken a csatornákon, ami "árthat".
2013. máj. 29. 09:36
 19/21 anonim válasza:
*Kiközösítés, klikkesedés is elképzelhető.
2013. máj. 29. 09:38
 20/21 A kérdező kommentje:
Mint írtam, én nem nézetek vele ilyen műsorokat. Nálam csak meséket néz (abból is az igényesebbeket), mert azokat is ugyanúgy szereti, pl. a Micimackó. De volt, hogy az Animal Planetet néztük, mert szereti az állatokat. Azért én nagyon reménykedem abban, hogy nem vagyok ritka kivétel :S
2013. máj. 29. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!