Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kell tenni egy nagyon...

Mit kell tenni egy nagyon magas IQ-val rendelkezo gyerekkel?

Figyelt kérdés
Meg csak 5 eves, de nem szeretnem, ha el lenne kotyavetyelve, mint en. Agyon fejleszteni sem jo, tanacstalan vagyok. Nekem is magas es semmire nem mentem vele... Kicsit fenntartasokkal kezelem az allami tehetseggondozokat ami meg fizetos, ott meg a lehuzas megy...
2013. máj. 17. 08:40
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Egyébként a rokonságban van egy kisfiú, nem mérték az IQ-ját, de néhány mondatváltás után is látszik, hogy rettentő okos és csavaros eszű gyerek.

4 éves, ha valamit szeretne, úgy tud érvelni, hogy felnőttek tanulhatnának tőle.

Nagyon makacs és önfejű, a nevelésében a kőkemény következetesség fontos, mert a határok feszegetése a hobbija. A csavaros esze miatt rettentően kreatív, de ha nem lennének vele következetesek és kissé kemények, már átvette volna az irányítást.

Tág ismeretségi körben van olyan 7 éves, aki szintén nagyon értelmes, de visszahúzódó személyiség. Sokkal könnyebben kezelhető gyerek, ha leültetik, ő csendben ül, amíg mást nem mondanak.

A másik kisfiúnál 2 mp a csend maximális hossza, aztán beszél, bukfencezik, pörög a hátán, stb.

2013. máj. 19. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!