Ha anyuka minimum 75%os etcsokit ad neki, akkor nem kell megégetni, mint boszorkányt, abban ugyanis mar csak minimális mennyiségű tej van. Mellesleg az o gyereke, azt ad neki amit akar. Nyilván, ha erős allergiás reakciója lenne a csokitol, nem adna neki.
2013. máj. 17. 08:06
Tényleg ő tudja mi az az adag ami belefér. Gondolom nem azért adja mert kárt akar neki okozni. És mivel nem állandó jelleggel adja és nem nagy mennyiségben nem hiszem h hatalmas baj van belőle mert akkor szerintem semennyit se adna neki.
2013. máj. 17. 08:15
gondlom kitapasztalta vagy mondták neki mi az ami kismértékben időnként adható neki,és úgy nem okoz különösebb kárt.Az én fiam is allergiás volt,aztán úgy kinőtte mint a huzat.és mi is úgy jöttünk rá,hogy véletlen megevett egy joghurtot és nem lett tőle semmi baja,majd később más tejterméktől sem.nyilván tudja mit adhat neki,de amúgy nagyon örülök mikor anyukák a más döntését kritizálják.
2013. máj. 17. 08:28
4/10 A kérdező kommentje:
Én cs annyit látok,h utána tele lesz a gyerek piros kiütésekkel. Akármennyit ad neki és nem étcsokit.
De nem értem miért kell itt kibeszélni? Miért nem beszéled meg vele a véleményedet??? Nem mintha kötelező lenne neki megfogadnia. De akkor is itt hiába lesz mindenki sokkal okosabb h nem nem kéne mert tényleg nem kéne. Csak ezzel semmit nem érsz el. Vagy megmutatod neki az oldalt? Én se szeretem a kibeszélős dolgokat.
2013. máj. 17. 08:33
6/10 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem tőle amikor láttam a piros foltokat,h mitől vannak,kuncogott egyet és azt mondta,h "Adtam neki egy kis csokit".
2013. máj. 17. 08:41
Na igen valóban felelőtlenség a részéről főleg h nevet is egyet. Nem tudsz tenni semmit. A véleményed gondolom megvan róla, mert nekem is. Innentől kezdve csak a gyereket sajnálom. Mert hát gyerek és melyik nem szereti a csokit ő meg persze akarja. Anyának kéne megálljt parancsolni. Vagy legalább kicsit szégyenkezve mondta volna h hát nem bírta tovább és adott neki egy picit. De még mindig tartom magam ahhoz h nem szép dolog kibeszélni. :) Viszont megértem a gyerekért aggódsz.
2013. máj. 17. 08:41
9/10 A kérdező kommentje:
Ha egy gyerek tejallergiás akkor a legminimálisabb tejmennyiség sem fér bele! A szervezetnek maximálisan el kell felejteni a tejet!!! Akkor tud újra a szervezet helyreállni és talán elbírni a tejfehérjével!
Mi kinőttük a tejallergiát 4 év kemény diétával, de megérte! A barátnőm évek óta "küzd", de időnként mégis ad a gyereknek csokit és csodálkozik hogy sose növi ki. Így nem is fogja.
Meg van a véleményem, hisz ezzel a gyereknek ÁRT! De nem tudsz mit csinálni. Ez az anya nem a legjobbat akarja a gyerekének, mert ha azt akarná, nem betegítené meg (még ha csak pöttyökkel is jár, de reagál a szervezete). Ő maga okozza a gyerek betegségit. Vélemény van, de közünk nincs hozzá.
Vannak tejmentes étcsokik egyébként, javasold neki. Igaz drága, de így legalább jut a gyereknek is. És a geszti eszti, geszti marci sem tartalmaz tejet. Fiam imádja!
2013. máj. 17. 12:26
Kapcsolódó kérdések: