Mit tennétek azonos helyzetben a játszótéren? - bővebben lent
Ki lehet találni, hogy kik voltak. Ebben az esetben amint tudok, költöznék.
Szívesen odamondanám még előtte, hogy ha az összes "parasztot" elüldözik, akkor nem lesz aki eltartsa őket, de úgysem értenék meg. Van általános iskolai tanárnő rokonom olyan környéken, hogy egy "paraszt" sincs az osztályában, néha igyekszik neki magyarázni pár dolgot, pl. honnan jön a segély, de nem értik.
Köszönöm a hozzászólásokat! Azért azt még meg kell vallanom, habár nem vagyok rá büszke, a végén már én is kiabáltam velük és "pofátlan ingyenélőknek" neveztem őket nyilvánosan - remélem ezért nem szabadítják rám az ombudsman-t. És mindez a balhé a gyerekek előtt... Úgy érzem, folyamatosan provokáltak, mintha ezt akarták volna elérni, mármint a konfliktust...
Hát igen, a költözés... Előbb-utóbb muszáj lesz. Sajnos a gyerekeim korosztályát tekintve már "kisebbség lettünk" a faluban... Persze, a barnák között is akad nagyon normális ember - minden tiszteletem az övék -, de sajnos ez felénk elég ritka... Szóval a gyerekem "három falunyi" távolságba jár oviba (először meg akartuk próbálni itt, sajnos 70 %-ban "háromhás" csopiba került, ami szerintem pedagógiai szempontból sem előnyös arány, az már lefelé viszi a csoportot, sajnos...) Itt a házunk, amit nagyon szeretünk, gyönyörű kerttel. Ja és egy fabatkát se ér, itt el sem tudnánk adni, esetleg féláron, ha szerencsénk van. Van "élhetőbb" helyen is egy házikónk, csak az nagyon pici és mindamellett olyan nagymértékű felújításra szorul, amit jelenleg anyagilag nem tudunk fedezni...
Igen, haza kellett volna menni a játszóból, csakhogy múltkor hazamentünk pont miattuk, olyan hamar, alig, hogy kiértünk és a háromévesem hazáig sírt, nyilván nem értette a dolgot, csak azt, hogy anya megígérte, hogy kivisz játszani, aztán nemtudom miért, mégis azonnal hazahozott...
Nekem két dolog jutott eszembe: az egyik az, hogy megpróbálnék velük szépen beszélni, megkérdezném, őket nem zavarná, ha lenne egy picike gyerekük/kistestvérük, és más gyerekek így viselkednének velük?
Ha a kedvesség nem működne, beszólnék nekik, hogy csak nem most jöttek az óvodából játszóterezni? Ilyen nagy növésű gyerekek is járnak oviba? Már csak azért is, mert így az ovisok viselkednek, vagy még azok sem... És hol az anyukájuk, hogy engedheti őket csavarogni?
Esetleg titokban videófelvételt készítenék róluk, és (név nélkül) beküldeném a polgármesternek, hogy tegyen valamit.
8-14 köztiek egy csapat gyereket sértegetél megértelek de azért ez is a történethez tartozik.
Ilyenkor megfogod a gyereket és haza viszed pont akkor nincs botrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!