Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek azonos helyzetben...

Mit tennétek azonos helyzetben a játszótéren? - bővebben lent

Figyelt kérdés
Szép idő volt, így két kisgyermekemmel(1,5 és 3 évesek) nekivágtunk, hogy a közeli és a falunkban egyetlen játszótéren töltsük el a délutánt. Alig hogy megérkeztünk, megérkezett egy elég kellemetlen gyerekcsoport is, nagyon sajátos viselkedéssel. Koruk szerint 8-14 év közöttiek - legidősebb már maga is anyuka, de még játszótérre jár "játszani". No ezek a gyerekek folyamatosan köpködtek, nyálat, taknyot ami jött. Nekem a két kicsim felhőtlenül szaladgált egyik homokszigetről a másikba, homokztak, ezek a nagy marhák - bocsánat a kifejezésért - közben köpködtek a homokozóba és én azon gondolkodtam, mikor tenyerelnek, ülnek bele egy "friss turhába". Többször is szóltam - először csak szépen - és más anyuka is szólt, de azért is, mintha provokálnánk bennünket... Nagyon idegesítő és gusztustalan volt, de a gyerekeket nem akartam még hazavinni, mert nagyon szeretik a játszóteret. Közben befutott a segítségem is a nagymama személyében és átvitte a lányokat a bébihintákba. Ezek közül az egyik akkor hirtelen úgy döntött, hogy a kicsiknek készült, keretes hintát akarja kipróbálni (amibe már bele se férne amúgy), nem tetszett nekik, hogy mi előbb értünk oda, ezért még provokált bennünket egy kicsit, direkt a hinta mögé állt, hogy ne tudjuk lökni a gyerekeket. Na akkor nálam betelt a pohár. Először szépen megkérdeztem, miért nem lehet úgy viselkedni, hogy ne zavarják a környezetüket. Hiába... Csak nagy sötétség! Válasz: Oda köpnek, ahováű csak akarnak! Továbbá itt minden az övék, azt csinálnak amit akarnak! Itt minden az övék!!! Én csak egy "paraszt" vagyok (igen a két diplomámmal, de itt nem is ez számít, az sem gond, ha valakinek 8 általánosa van, ha mellette tisztességes, normális EMBER) Még azt megjegyzem, hogy ezek a gyerekek halmozottan hátrányos helyzetűek, szülők nem nevelik őket, pedig ráérnének, mert még sosoem dolgoztak, segélyekből élnek, na meg a 5-7 gyerek után járó pótlékokból... Ezek után nem nagyon van kedvem játszótérre járni! Semmit sem lehet elérni náluk verbálisan, akkor tűrjük, hogy garázdálkodnak? Mit tennétek a helyembe?
2013. máj. 15. 22:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Huhh hát gondolom hogy elég barnás volt a bőrszínük. Én ebben az esetben hazamentem volna, és máskor kimentünk volna a játszótérre. Nem tudom milyen segítséget lehet ebben az esetben kérni, végül is elmegy rongálásnak a homokozóba köpködés
2013. máj. 15. 22:34
 2/10 anonim ***** válasza:

Ki lehet találni, hogy kik voltak. Ebben az esetben amint tudok, költöznék.

Szívesen odamondanám még előtte, hogy ha az összes "parasztot" elüldözik, akkor nem lesz aki eltartsa őket, de úgysem értenék meg. Van általános iskolai tanárnő rokonom olyan környéken, hogy egy "paraszt" sincs az osztályában, néha igyekszik neki magyarázni pár dolgot, pl. honnan jön a segély, de nem értik.

2013. máj. 15. 22:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Nővéremék is egy kisfaluban élnek. Egyszer voltak bunkók vele kistaknyosok , utána átküldte a férjét amikor látta hogy ott vannak (szinte szemben van a játszótér) azóta leszálltak róla:) Nem csinált semmit, csak megjelent és elbeszélgetett velük. Majd szól a szülőknek. (gazdálkodással foglalkoznak, így jól jönnek sokaknak idénymunkára, és bár maguk a szülők is bunkók, de mikor sógorom szólt mind "elbeszélgetett" a gyerekkel:)) Lehet kicsinyes dolog, de ezeknek már semmi nem használ..
2013. máj. 15. 22:41
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Megfenyegettem volna őket, hogy ha 2 percen belül nem takarodnak el innen, szólok a rendőrségnek. Más nem igen hatja meg őket...
2013. máj. 15. 22:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet rájuk hatni, mert nincs mit veszíteniük.
2013. máj. 15. 22:47
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat! Azért azt még meg kell vallanom, habár nem vagyok rá büszke, a végén már én is kiabáltam velük és "pofátlan ingyenélőknek" neveztem őket nyilvánosan - remélem ezért nem szabadítják rám az ombudsman-t. És mindez a balhé a gyerekek előtt... Úgy érzem, folyamatosan provokáltak, mintha ezt akarták volna elérni, mármint a konfliktust...

Hát igen, a költözés... Előbb-utóbb muszáj lesz. Sajnos a gyerekeim korosztályát tekintve már "kisebbség lettünk" a faluban... Persze, a barnák között is akad nagyon normális ember - minden tiszteletem az övék -, de sajnos ez felénk elég ritka... Szóval a gyerekem "három falunyi" távolságba jár oviba (először meg akartuk próbálni itt, sajnos 70 %-ban "háromhás" csopiba került, ami szerintem pedagógiai szempontból sem előnyös arány, az már lefelé viszi a csoportot, sajnos...) Itt a házunk, amit nagyon szeretünk, gyönyörű kerttel. Ja és egy fabatkát se ér, itt el sem tudnánk adni, esetleg féláron, ha szerencsénk van. Van "élhetőbb" helyen is egy házikónk, csak az nagyon pici és mindamellett olyan nagymértékű felújításra szorul, amit jelenleg anyagilag nem tudunk fedezni...

Igen, haza kellett volna menni a játszóból, csakhogy múltkor hazamentünk pont miattuk, olyan hamar, alig, hogy kiértünk és a háromévesem hazáig sírt, nyilván nem értette a dolgot, csak azt, hogy anya megígérte, hogy kivisz játszani, aztán nemtudom miért, mégis azonnal hazahozott...

2013. máj. 15. 23:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Ombudsman-t azért hoztam szóba, mert lassan úgy érzem sértem a kisebbségi jogokat, pontosabban azt a jogot, hogy nekik mindent szaba és minden az övék én pedig a "paraszt" csendben tűrjek, akkor is, ha körbeköpködnek! Na befejezem, még mielőtt közösség elleni izgatás vádjával feljelent valaki.
2013. máj. 15. 23:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem két dolog jutott eszembe: az egyik az, hogy megpróbálnék velük szépen beszélni, megkérdezném, őket nem zavarná, ha lenne egy picike gyerekük/kistestvérük, és más gyerekek így viselkednének velük?

Ha a kedvesség nem működne, beszólnék nekik, hogy csak nem most jöttek az óvodából játszóterezni? Ilyen nagy növésű gyerekek is járnak oviba? Már csak azért is, mert így az ovisok viselkednek, vagy még azok sem... És hol az anyukájuk, hogy engedheti őket csavarogni?

Esetleg titokban videófelvételt készítenék róluk, és (név nélkül) beküldeném a polgármesternek, hogy tegyen valamit.

2013. máj. 15. 23:39
 9/10 anonim ***** válasza:
27%

8-14 köztiek egy csapat gyereket sértegetél megértelek de azért ez is a történethez tartozik.

Ilyenkor megfogod a gyereket és haza viszed pont akkor nincs botrány.

2013. máj. 16. 02:14
 10/10 anonim ***** válasza:
73%
teljesen megértem a felháborodásodat...mi is kerültünk már hasonló helyzetbe...sajnos ...én igyekszem ezt szép szóval megoldani,de azt vettem észre az észérvek hatástalanok...határozott fellépéssel,azonban mindig sikerült leszerelnem őket...valahogy úgy tünik mintha részükről "a gyengét eltapossuk "érv müködne,tehát aki hagyja magát azt piszkálják,aki nem na onnan inkább elsonfordálnak...nekem ez müködik,sajnos a nevelés otthon kezdödik
2013. máj. 16. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!