Volt aki nappalra is adott Sinecodot?
Már 1 hete nagyon csúnyán köhög a kisfiam. 17 hónapos. Természetesen voltunk orvosnál, nappalra kapott köptetőt, este pedig Sinecodot. De a köptetőtöl mégjobban köhögött és nem szakadt fel tőle semmi. Beszéltem a dokival, mondta hogy akkor nappalra is a Sinecodot adjam és a köptetőt ne.
Egyenlőre semmi javulás. Éjszaka egyszer úgy rájött a köhögés, hogy majdnem rohantunk az ügyeletre, de aztán szerencsére megnyugodott.
A kérdésem, hogy használt már valakinek ez a terápia, vagy vigyem el egy másik dokihoz?!
a Sinecod köhögéscsillapító, hogy adhatják köptetővel együtt?? Nálunk ha ennyire köhög, akkor Sinecod ment csak. De azt az orvos hallja a sztetoszkópjával, hogy mi kell rá. Naná, hogy jobban köhög a köptetőtől, azért van.
Hát ha ez 1 hete!! tart, vinném másik orvoshoz. Egyébként nálunk is 3. hete tart a betegség, már megőrülök, az orvos már nem is ad gyógyszert szerintem, mert antibiotikummal kezdtük... :(
A köptetőt nappalra (reggel, délben) a Sinecod este lefekvés előtt. Tehát nem egyszerre!
Na, mindegy úgy se volt jó, meg így se.
Húh, teljesen átérzem a problémádat.
A köhögés nagyon nehéz ügy, főleg ilyen piciknél, sokszor az orvos meg azt írja csak fel, amit pl. a legutóbbi orvoslátogató ajánlott neki :(
Mi még csak nemrég próbáltuk a sinecodot, a mi dokink azt mondta, azt csak akkor lehet nekik adni, ha ingerköhögés van, nincs mit felköhögni, tehát száraz köhögésre jó.
Ha hurutos a köhögés, nem szabad, mert akkor nem tudja szegény gyerek felköhögni, amit fel kéne. Valószínű azért mondta csak este, hogy éjjel tudjon a gyerkőc aludni, de nálunk sem használt ez mindig :(
Tapasztalatunk van még az ambroxol tartalmú köptetőkkel, nálunk majdnem kórház lett belőle, úgy megköhögtette az akkor kb 1 1/2 évesemet, azóta soha többet :(
Ami nálunk bevált, így nyugodt szívvel ajánlom, mert nem kögögtetnek, hanem segítenek hogy kiköhögje, amit ki kell:
Elixirum Thimi (kakukkfű)-gyógyszertárban kapható, nagyon olcsó, dr Chen patikás Kohoflu szirup (lándzsás utifú)- Dm és natúrboltokban kapható és a gyógyszertárban kevert Terpini (ánizsos köptető). Ezek nálunk eddig szinte mindig segítettek, remélem nálatok is fognak. Jobbulást!
A második válaszolónak van igaza. A Sinecodot csak ingerköhögésnél szokták alkalmazni. Ha este nem tud aludni a köhögéstől a kicsi, akkor érdemes adni neki, napközben nem.
Hogy köhög a kisfiad? Száraz vagy hurutos köhögése van? Egyébként nekem is mindkét gyermekem ezzel szenved, a 4 és fél évesem már lassan egy hónapja, nála a Fluimucil használt, és pénteken el kell vinnem pulmonológiára, lehet, hogy allergiás. A kicsi 15 hónapos, ma egy hete, hogy elkezdett köhögni, neki is a Fluimucilt adom, napi fél tasakkal. Nem használt, így vettem dr. Theiss lándzsás utifű szirupot a DM-ben, és az használ neki, mellé még napi egy Calcimuscot adok, szívom az orrát, bár az orrából is csak a torkán felköhögött trutyi jön, de legalább jön, az a lényeg. És amit én istenítek, az a hagymatea. Finom is és hatásos is.
Kérdezz rá a dokinál, hogy esetleg Calcimuscot adhatnál-e neki. A lándzsás utifűre az van ráírva, hogy 3 év alatt nem adható, de nyugodtan kipróbálhatod, ha kipöttyösödik tőle, akkor hagyd abba, ha nem, akkor add neki, jobb, mint bármelyik gyógyszertári köptető. És sok folyadék!
3-as vagyok.
Ha szárazan köhög, akkor mehet neki nappalra a sinecod.
Nálunk egy alkalommal volt olyan, hogy az ajánlott dózisnál kissebb dózisba írta ki a dr.nő, a köhögését csillapította és pár napra rá elkezde szépen felköhögni a trutyit. Na ekkor váltottunk a lándzsás utifűre, ami szépen lezárta a köhögést.
Csak úgy megjegyzem, hogy mostanában egy eléggé durva köhögős vírus megy mindenhol, ami legalább 1 hónap minden kezelés dacára, míg elmúlik. Fontos lenne a gyerkőc immunrendszerét is erősíteni, hogy minél előbb megbírkozzon vele a szervezete.
A Calcimusc kalcium ampulla, nem art ha mindig van otthon. Mindenfele rovarcsipes okozta allergias reakciora jo, ez mellett nagyon jo nyakoldo hatasa van, megfazasos betegsegeknel is nagyon jo!
4-es valaszolo, orvos mondta neked, hogy ilyen virus van? Egyebkent tenyleg borzaszto, a fiamnal mar egy honapja tart, a kislanyom egy hete szenved vele, remelem hamar kikecmergunk belole.
Heteske: Igen, az orvos mondta, és sajnos távol-közeli ismerősök körében is tapasztaltuk :(
És komolyan kell venni, mert akár asztmába is átmehet sajnos és ezzel nem akarok senki ijesztgetni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!