3 éves státusz kötelező?
Van-e rá v.mi törvény ami előírja, h menni kell?
Nagyon sokan vannak folyton a rendelőben, rengeteget kellene várni, sokszor beteg gyerekek között.
Lehet-e belőle gondom, ha nem viszem el.
Szia!
Nálunk a hároméves státuszvizsgálatot akkor csinálták, amikor amúgy is orvoshoz mentünk.
Egyébként az egészséges rendelésen szokták csinálni, ahol időpontra megy az ember.
Legegyszerűbb lenne, ha felhívnád a gyerekorvosotokat és őt kérdeznéd meg, végig kell-e várnod az amúgy egészséges csemetéddel a betegek között a sort.
Én áprilisban vittem a 3 éves státuszra a fiamat. Nem a betegrendelésre, hanem a tanácsadásra kellett vigyem. Nem is vihetnéd betegrendelésre, mert a gyerek egészséges. Mond az orvosnak, hogy te a tanácsadás időpontjában szeretnéd vinni. Én csak arra vihettem, hiszen a védőnő is akkor tuti, hogy bent van.
Amúgy igen, kötelező elvinni, nem nagyon tudsz kibújni alóla, ha nem viszed, szerintem a védőnő el kezd zaklatni.
Igen, kötelező.
Amúgy nálatok nincs egészséges rendelés?
Amikor pici volt a babád, akkor is a betegek közé kellett vinned?
Nálunk van tanácsadás, be kell jelentkezni, így elkerüljük a beteg gyerekeket.
Már rég óta gondolkomom h. a nálunk uralkodó állapotok miatt fogadok dokit a gyerekemnek.
Ha fogadok akkor megcsinálja helyben a kötelező orvosi vizsgálatot?
Mindenképpen kell külön tanácsadást tartania az orvosnak, nem szabad egészséges babát, kisgyereket betegek közé vinni.
Nálunk is volt, hogy a körzet másik orvosa a betegrendelésen tartotta a tanácsadást, mire az egyik anyukának elege lett belőle és felnyomta, talán az ÁNTSZ-nél.
Jó kis galiba lett belőle. Azóta rendesen megtartja a tanácsadását, ráadásul mikor a tanácsadás van, akkor a betegrendelő várótermét be is zárják, külön helységben kell várakozni a tanácsadásra és külön vizsgáló is van kialakítva. Ennek törvényileg így kellene lennie. Gondolom az orvosnak így kényelmesebb, hogy a betegrendelésre hívja be a gyerekeket, akiket tanácsadásra kellene vinni.
Nyugodtan fel lehet ezért jelenteni, mert nem szabályos, ezt nem tehetné meg, szerintem még meg is büntetnék érte.
Nálunk külön beteg- és egészséges rendelés sincs.
Nem tudom ez szabályos-e?
De akkor tényleg a betegek közé kellett menned a pár hónapos bébivel is?
Hát ez furcsa, szerintem is szabálytalan!
Na ez az...!!
Akkor minden hónapban mikor pici volt a babád és vitted státuszra meg kötelező oltásra akkor ott várakoztatok a beteg gyerekek között??
Nállunk még az épületbe való bejutás is külön van a beteg és az egészséges rendelésnél!Teljesen külön rendelő van,ja és a beteg rendelés délelött az egészséges pedig délután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!