Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves státusz kötelező?

3 éves státusz kötelező?

Figyelt kérdés

Van-e rá v.mi törvény ami előírja, h menni kell?

Nagyon sokan vannak folyton a rendelőben, rengeteget kellene várni, sokszor beteg gyerekek között.

Lehet-e belőle gondom, ha nem viszem el.

2013. máj. 13. 08:58
 1/10 klopusz ***** válasza:

Szia!

Nálunk a hároméves státuszvizsgálatot akkor csinálták, amikor amúgy is orvoshoz mentünk.

Egyébként az egészséges rendelésen szokták csinálni, ahol időpontra megy az ember.

Legegyszerűbb lenne, ha felhívnád a gyerekorvosotokat és őt kérdeznéd meg, végig kell-e várnod az amúgy egészséges csemetéddel a betegek között a sort.

2013. máj. 13. 09:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Én áprilisban vittem a 3 éves státuszra a fiamat. Nem a betegrendelésre, hanem a tanácsadásra kellett vigyem. Nem is vihetnéd betegrendelésre, mert a gyerek egészséges. Mond az orvosnak, hogy te a tanácsadás időpontjában szeretnéd vinni. Én csak arra vihettem, hiszen a védőnő is akkor tuti, hogy bent van.

Amúgy igen, kötelező elvinni, nem nagyon tudsz kibújni alóla, ha nem viszed, szerintem a védőnő el kezd zaklatni.

2013. máj. 13. 09:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, kötelező.

Amúgy nálatok nincs egészséges rendelés?

Amikor pici volt a babád, akkor is a betegek közé kellett vinned?

Nálunk van tanácsadás, be kell jelentkezni, így elkerüljük a beteg gyerekeket.

[link]

2013. máj. 13. 09:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, kötelező. És nem a rendelésre kell vinni, hanem tanácsadásra, ahol nincsenek beteg gyerekek, ilyenkor csak a kötelező státuszvizsgálatokat végzi el a védőnő.
2013. máj. 13. 09:16
 5/10 A kérdező kommentje:

Már rég óta gondolkomom h. a nálunk uralkodó állapotok miatt fogadok dokit a gyerekemnek.

Ha fogadok akkor megcsinálja helyben a kötelező orvosi vizsgálatot?

2013. máj. 13. 09:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kell külön tanácsadást tartania az orvosnak, nem szabad egészséges babát, kisgyereket betegek közé vinni.

Nálunk is volt, hogy a körzet másik orvosa a betegrendelésen tartotta a tanácsadást, mire az egyik anyukának elege lett belőle és felnyomta, talán az ÁNTSZ-nél.

Jó kis galiba lett belőle. Azóta rendesen megtartja a tanácsadását, ráadásul mikor a tanácsadás van, akkor a betegrendelő várótermét be is zárják, külön helységben kell várakozni a tanácsadásra és külön vizsgáló is van kialakítva. Ennek törvényileg így kellene lennie. Gondolom az orvosnak így kényelmesebb, hogy a betegrendelésre hívja be a gyerekeket, akiket tanácsadásra kellene vinni.

Nyugodtan fel lehet ezért jelenteni, mert nem szabályos, ezt nem tehetné meg, szerintem még meg is büntetnék érte.

2013. máj. 13. 11:14
 7/10 A kérdező kommentje:

Nálunk külön beteg- és egészséges rendelés sincs.

Nem tudom ez szabályos-e?

2013. máj. 13. 11:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem szabályos jelenteni kéne! Betegek közé nem lehet egészséges gyereket bevinni. Egyébként kötelező a státuszvizsgálat.
2013. máj. 13. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:

De akkor tényleg a betegek közé kellett menned a pár hónapos bébivel is?

Hát ez furcsa, szerintem is szabálytalan!

2013. máj. 13. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Na ez az...!!

Akkor minden hónapban mikor pici volt a babád és vitted státuszra meg kötelező oltásra akkor ott várakoztatok a beteg gyerekek között??

Nállunk még az épületbe való bejutás is külön van a beteg és az egészséges rendelésnél!Teljesen külön rendelő van,ja és a beteg rendelés délelött az egészséges pedig délután.

2013. máj. 14. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!