Kötelező óvoda 3 éves kortól- és ha nincs hely?
Idén még nem kötelező, csak jövőre, 2014-től. Hogy akkor mi lesz, arra én is kíváncsi vagyok, a városban, ahol élek SENKIT nem vesznek fel addig oviba, amíg mindkét szülő be nem visz munkáltatóit, kistesóval gyeden lévő anyukák gyerekei tehát alapból kizárva. Az összes. Hogy mi lesz itt jövőre, rejtély.
Az én 3 évesem sem kezdi meg szeptembertől az ovit, mivel nálunk is van egy kicsi is.
Még nem kötelező, csak 2014 szeptemberétől (az aug.31 ig 3 évesek esetében) . tehát még kifogás lehet a nincs hely (felénk is így volt mikor a nagyobbam ment volna én pedig a kicsivel még itthon voltam) de idéntől már bevették mivel 4 éves elmúlt.
Most nekem a kisebbel lesz így jól megszívjuk ezt a dolgot, mert ő 2014 aug ban lesz 3 éves (én dolgozok, a bölcsiben nem maradhat) és a helyi ovi bizony zsúfolásig telt. És mivel kötelező lesz felvenni mindenkit azt is akinek a szülő otthon van így mit tudnak tenni, még tovább zsúfolják a csoportokat.
Így előreláthatólag (most beszélgettem a vezető óvónővel épp pár napja mivel jelezni kellett ki az aki 2014 ben jönne oviba) a fiam kiscsoportjában 30 an lesznek!!! El lehet képzelni milyen jó lesz ott 30 kicsi alig 3 évessel 1 óvónőnek 1 dadusnak. (persze van pár óra mikor 2 óvónő van na de délelőtt meg délután ugye nem).
Hogy fognak 30 kicsi gyereket felöltöztetni pl. mikor ki akarnak menni stb. elmondom, sehogy. És akkor lesz az hogy egész nap bent vannak mikor már jön a hidegebb ősz meg tél mert 30 kicsit mire felöltöztetnek, majdnem jöhetnek is vissza. Tudom hogy egyszerre nem lesz ott 30 gyerek szinte sose (ennyi ember között csak úgy dúl majd a sokféle izgi betegség:( ) de ha csak 25 jár az is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!