Teljesen megszünt a kisgyerekes anyák védeme abban a tekintetben, hogy ha munkahelyi leépítésre kerül sor, akkor kiválasztható és elküdhető lesz az is akinek 3 éven aluli gyermeke van és mindkét gyereke tartósan beteg?
Én 6 órában szeretnék vissza menni , és kapom a GYESt.
A gyerek 3 éves koráig kérhetem a részmunkaidőt ,meg kell adniuk.
Elküldeni csak rendkívüli felmondással lehet.
Nem akarnak vissza venni engem sem , de felveszem a kesztyűt.
Ne írj alá semmit.
Közöst meg végkép ne.
Utolsó válaszoló, rendkívüli felmondás, mint kategória már megszűnt, bár az indokai megmaradtak.
Sajnos ha neked azt mondják, hogy nincs a végzettségednek megfelelő betöltetlen pozíció a cégnél, vagy ajánlanak neked egy helyet, amit te elutasítasz, akkor nem kötelesek tovább foglalkoztatni még így sem, hogy 3 alatt van a kicsi.
Az maradt hogy a helyedet fent kell tartaniuk? Pár hete konzultáltam jogásszal és ezt Ő mondta.
Az a lényeg hogy ha a közöst nem írom alá akkor csak rendkívülivel küldhetnek el. Ha ez nem fedi a valóságot akkor perelhetek.
Illetve azt is mondta hogy kérhetem a részmunkaidőt és nem vagyok köteles éjszakázni.
1.) “Sajnos nem tudunk visszavenni, mert más más dolgozik a munkakörödben.”
Háááát, ez az első szép próbálkozás… de ne hagyd magad! Amennyiben a gyermek 3 éves kora előtt térsz vissza (s ezt a törvényben rögzített határidőben, megfelelő módon jelezted) kötelező a munkáltatódnak foglalkoztatnia téged (vagy ha erre nincs módja, állásidő fizetésére kötelezett).
"5.) “Sajnos most nincs munka, maradj inkább fizetés nélküli szabadságon továbbra is, jobb ez neked, mintha elküldenének…”
A fizetés nélküli szabadság igénybe vétele a te döntésed, így ennek megszüntetése is a te döntésed. Ha nem kéred tovább, jogod van munkába állni újra, s a felmondási védelem miatt nem küldhetnek el rendes felmondással."
ezek a netes példák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!