Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Teljesen megszünt a kisgyereke...

Teljesen megszünt a kisgyerekes anyák védeme abban a tekintetben, hogy ha munkahelyi leépítésre kerül sor, akkor kiválasztható és elküdhető lesz az is akinek 3 éven aluli gyermeke van és mindkét gyereke tartósan beteg?

Figyelt kérdés
2013. máj. 12. 16:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Önmagában semmilyen gyes sem véd. A fizetés nélküli szabi véd, amit a gyerek ellátása céljából kapsz, plusz annyi a védettség, amennyit az első hozzászólásban írtam - a semminél több, de nem igazi védelem sajnos.
2013. máj. 12. 22:14
 12/16 anonim ***** válasza:

Én 6 órában szeretnék vissza menni , és kapom a GYESt.

A gyerek 3 éves koráig kérhetem a részmunkaidőt ,meg kell adniuk.

Elküldeni csak rendkívüli felmondással lehet.

Nem akarnak vissza venni engem sem , de felveszem a kesztyűt.

Ne írj alá semmit.

Közöst meg végkép ne.

2013. máj. 13. 14:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló, rendkívüli felmondás, mint kategória már megszűnt, bár az indokai megmaradtak.

Sajnos ha neked azt mondják, hogy nincs a végzettségednek megfelelő betöltetlen pozíció a cégnél, vagy ajánlanak neked egy helyet, amit te elutasítasz, akkor nem kötelesek tovább foglalkoztatni még így sem, hogy 3 alatt van a kicsi.

2013. máj. 13. 14:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Az maradt hogy a helyedet fent kell tartaniuk? Pár hete konzultáltam jogásszal és ezt Ő mondta.

Az a lényeg hogy ha a közöst nem írom alá akkor csak rendkívülivel küldhetnek el. Ha ez nem fedi a valóságot akkor perelhetek.

Illetve azt is mondta hogy kérhetem a részmunkaidőt és nem vagyok köteles éjszakázni.

2013. máj. 13. 14:42
 15/16 anonim ***** válasza:

1.) “Sajnos nem tudunk visszavenni, mert más más dolgozik a munkakörödben.”

Háááát, ez az első szép próbálkozás… de ne hagyd magad! Amennyiben a gyermek 3 éves kora előtt térsz vissza (s ezt a törvényben rögzített határidőben, megfelelő módon jelezted) kötelező a munkáltatódnak foglalkoztatnia téged (vagy ha erre nincs módja, állásidő fizetésére kötelezett).

2013. máj. 13. 14:44
 16/16 anonim ***** válasza:

"5.) “Sajnos most nincs munka, maradj inkább fizetés nélküli szabadságon továbbra is, jobb ez neked, mintha elküldenének…”

A fizetés nélküli szabadság igénybe vétele a te döntésed, így ennek megszüntetése is a te döntésed. Ha nem kéred tovább, jogod van munkába állni újra, s a felmondási védelem miatt nem küldhetnek el rendes felmondással."

ezek a netes példák

2013. máj. 13. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!