Teljesen megszünt a kisgyerekes anyák védeme abban a tekintetben, hogy ha munkahelyi leépítésre kerül sor, akkor kiválasztható és elküdhető lesz az is akinek 3 éven aluli gyermeke van és mindkét gyereke tartósan beteg?
Nagyon szépen köszönöm !
Ha többen vagyunk azonos végzettségűek a munkahelyen ,már visszamentem dolgozni tavaly szeptemberben ,a munkámmal szemben nincsen kifogás,nagyon igyekszem ,táppénzre még egyszer sem mentem a gyerekekkel ,mert megoldottuk nagyszülői segtíséggel,akkor szeptemberig a kislányom 3 éves koráig védve vagyok ,illetve + még 1 hónapig ?
Ha már gyesen se vagy, akkor nem vagy védett!!!!
Abban az esetben lennél csak védett, ha fizetésnélküli szabadságot töltesz, vagyis gyeden, gyesen vagy!!
Simán ki lehet már rúgni a 3 év alatti gyerekek anyukáját, ha se gyeden, se gyesen nincs!
"anyák munkaviszonya azok dolgozói képességei miatt csak akkor szüntethető meg, ha végzettségüknek, előző munkakörüknek megfelelő, másik betöltetlen állás nincs a cégnél, vagy van ugyan, de azt elutasítják."
Itt írja, HA MÁSIK BETÖLTETLEN ÁLLÁS NINCS A CÉGNÉL, erre simán tudnak hivatkozni, hiszen a helyét pótolták mással, így rá már nincs szükség, mikor visszamegy. Ezzel a mondattal bármikor élhet a munkáltató, hogy egyszerűen nincs üres hely!! Ennyi.
"Ha már gyesen se vagy, akkor nem vagy védett!!!! "
8 órás munka mellett kapom a GYES-t ,mivel mindkét gyerekem tartós beteg ,ez védhet ,vagy nem azonos a másik GYES-el ?
"Itt írja, HA MÁSIK BETÖLTETLEN ÁLLÁS NINCS A CÉGNÉL, erre simán tudnak hivatkozni, hiszen a helyét pótolták mással, így rá már nincs szükség, mikor visszamegy"
Én nem most mennék vissza ,már tavaly szeptembertől dolgozom ,akkor volt a kislányom két éves ,visszavettek a saját helyemre,15 éve vagyok itt közalkalmazott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!