A Budapesti Állatkertbe kedvezményesen mehetek be
tartósan beteg gyerekkel?
Figyelt kérdés
Államkincstár által kiállított kártyával gondoltam,de nem tudom érvényes-e igy a kedvezményes belépő,mert a honlapjukon így írják:
"az a fogyatékossági támogatásban részesülő személy, aki rendelkezik a Magyar Államkincstár által fogyatékossági támogatásban való részesülésről kibocsátott hatósági igazolvánnyal, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője.
"
Kérdztem tőlük,de csak erre hivatkoztak,hogy ez le van írva,de sok helyen tartósan betegeket egyszerüen csak fogyatéákosnak nevezik.Valaki akinek erről tapasztalata van?
Államkincstár által kiállított hatósági igazolvány.Ismerősöm azt mondta hpgy ezzel igénybevehető a kedvezmény.
2013. máj. 8. 11:06
3/24 anonim válasza:
Érvényes az a kártya a kedvezményes belépésre. Mi tavaly voltunk, unokahúgommal, akinek a tejérzékenysége miatt van olyan kártyája és ha jól emlékszem 300 Ft volt a belépőjegy, Neki is és 1 kísérőnek is.
2013. máj. 8. 12:04
4/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nekünk is ugyanez a gondunk,de egyértelmü választ még nem kaptam.
2013. máj. 8. 12:09
5/24 anonim válasza:
Őszintén szólva kicsit felháborítónak tartom, hogy valaki csak azért szinte ingyen mehet be az állatkertbe, mert tejérzékeny...
2013. máj. 8. 12:54
6/24 anyács válasza:
Hétvégén még a 78 éves nagymamának is 2500ft-os belépőt fizettünk...
2013. máj. 8. 12:59
7/24 A kérdező kommentje:
Ha lenne beteg gyereked,nem írnál ilyet.nem vehetsz meg neki akármit a boltban,csak drága pénzekért,hisz mig a te gyereked megihatja a 130 forintos tejet,de a miénknek csak a 700 forintosat vehetem meg,mást nem,és nem azért mert más nem jo,hanem mert más nincs.igy kiszámolhatod hogy havonta csak a tej mennyibe kerül neki,egyéb tejmentes dolgokrol nem beszélve.
Amugy a nyugdijas belépő a nagymamának 1800ft.
szoval ha itt spórolhatok,akkor miért vannak irigyek?máshol nem tudok spórolni ahogy fentebb irtam,és 4 év alatt nem tehettem meg még azt se hogy állatkertbe vigyem a gyerekemet.
2013. máj. 8. 13:52
8/24 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne.Nekem se testi fogyatékos a gyermekem.De sose gyógyul meg.Sajnos.Szervi baja van.Mi utazásnál használtuk csak eddig.Budapesten így ingyenes neki és a kísérőjének.De nem tudom igazán,hogy hova jó ez még?Nekem az van a hátulján,hogy -közforgalmú személyszállítási utazási kedvezmény igénybevételére jogosít._-Szóval nem igazán hiszem,hogy ez jó máshova is.A MÁK-tó kaptuk születésénél.
2013. máj. 8. 14:33
9/24 A kérdező kommentje:
Én mindenhol megkérdezem a belépő vásárlásakor.általában múzeumokban is van kedvezmény.
2013. máj. 8. 15:43
10/24 anonim válasza:
Akkor itt az a fő kérdés, hogy a fogyatékosok és a tartós betegek vajon ugyanolyan kártyát kapnak a MÁKtól vagy nem? Ezt kérdezd meg a MÁKtól. Ha ugyanolyan kártyát kapnak, akkor gond nélkül bemehetsz, az állatkerti pénztáros nem hatósági szakorvos, hogy megállapíthassa, hogy a gyereked most fogyatékos vagy tartósan beteg. Semmi köze hozzá,csak arra van jogköre, hogy a kártyáról megállapítsa h érvényes-e. Ha mégis akadékoskodna, mond meg hogy igazolja először magát, hogy melyik szakértői orvosbizottság tagja, mert nem adod ki csak úgy a gyereked személyes adatait, hisz direkt azért van a kártya, mert mindenkinek magánügye, h mi baja. Viszont ha nem egyformák a kártyák, akkor nyilván elállhat az olcsóbb jegy kiadásától, mert ők csak adott fajta kártyára adnak kedvezményt és neked nem olyan van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!