A Budapesti Állatkertbe kedvezményesen mehetek be
tartósan beteg gyerekkel?
Figyelt kérdés
Államkincstár által kiállított kártyával gondoltam,de nem tudom érvényes-e igy a kedvezményes belépő,mert a honlapjukon így írják:
"az a fogyatékossági támogatásban részesülő személy, aki rendelkezik a Magyar Államkincstár által fogyatékossági támogatásban való részesülésről kibocsátott hatósági igazolvánnyal, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője.
"
Kérdztem tőlük,de csak erre hivatkoztak,hogy ez le van írva,de sok helyen tartósan betegeket egyszerüen csak fogyatéákosnak nevezik.Valaki akinek erről tapasztalata van?
szoval nem tudom aki azt irta hogy kedvezményt kapott ,neki milyen van?
2013. máj. 8. 16:24
12/24 anonim válasza:
Tartósan beteg a gyermekem,tavaly én is és a gyermekem is kedvezményesen mehettünk be az állatkertbe.Hatósági igazolványt kérték hozzá.A belépő ötünknek így is elég borsos volt.Aki irigyli azt hogy bemegy valaki kedvezményesen,évente 1x az állatkertbe(gondolom legtöbben nem heti szinten járnak)minden szépet és jót kívánok.Aki ilyen kártyával rendelkezik annak van éppen elég baja,ha ezt irigyli én átadnám a gyerekem betegségét,és örömmel mennék teljes árral.
2013. máj. 8. 16:40
13/24 anyács válasza:
Nem irigységből írtam, félreértés ne essék, hanem példaként, hogy még egy nyugdíjasnak is 2500ft-ba kerül a jegy, a kedvezményes jegy CSAK hétfő-kedd 1800.- .
2013. máj. 8. 17:09
14/24 A kérdező kommentje:
Anyács:nem neked irtam,hanem az előzőnek,lehet félreérthető volt.igen,látom mennyi jegy(nem olvastam az apró betűt) és ezért lenne jo ha kaphatnánk kedvezményt,mert egy családnak egy tizes hogy bemegy,és ugye mivel gyerekkel van,általában lecsuszik egy jégkrém,stb...
2013. máj. 8. 17:15
15/24 anyács válasza:
Sajnos tudom, most megtapasztaltam, az elkövetkezendő években mi sem megyünk arra, az tuti.
5 felnőttnek, 12500 volt a jegy, egy kürtös kalács 900, egy nyamvadt szendvics is 600tól indul. Iszonyatos árak vannak,még szerencse, hogy kicsi a lányom, és nem tud hisztizni semmiért amit meglát.
Jó kirándulást Nektek, ha sikerül elmennetek:)
2013. máj. 8. 17:18
16/24 A kérdező kommentje:
Köszi,még várom a mélt hogy mit reagál az állatkert,mert mint irtam,ők se tudtak semmit mondani csak hogy a honlapon le van írva.
2013. máj. 8. 17:25
17/24 A kérdező kommentje:
Azt irták vissza hogy nem érvényes a kártyám:
"Olyan hatósági igazolványról van itt tehát szó, amelyet konkrétan a fogyatékossági támogatásból részesülés okán állít ki a Magyar Államkincstár.
Tehát, ha önöknek nem ilyen kártyájuk van, akkor ezt a kedvezményt sajnos nem vehetik igénybe."
2013. máj. 8. 18:38
18/24 anonim válasza:
Én továbbra is azt ajánlom, hogy kérdezd meg a MÁK-ot, hogy egyforma-e a két kártya (nézegettem neten a képeket, szerintem nagy valószínűséggel igen, de nem akarok hülyeséget mondani) és ha a MÁK szerint egyforma, simán mutasd fel. A pénztárosnak semmi köze ahhoz, h te milyen jogon kapod a kártyát, vagy milyen támogatás jár neked. Most vagy elfogadnak egy kártyát, vagy nem. Olyat nem tehetnek h miután felmutatod a kártyád, bizonyítékot kérnek, hogy pontosan mire kaptad, nehogymár vinned kelljen még a MÁK hivatalos határozatát is, amiben egy idegen elolvashatja a gyereked személyes és orvosi adatait és szakorvosi képesítés nélkül amúgyse szólhat bele. Amit a válaszban írtak, tipikus kitérő válasz, mert aki válaszolt 100%, h ő se tudja pontosan.
2013. máj. 8. 21:30
19/24 A kérdező kommentje:
Utolso:jövő héten lesz időm,bemegyek és megkérdezem.megírom mit mondtak.:)
2013. máj. 9. 19:15
20/24 A kérdező kommentje:
Személyesen nem jutottam el még,a telefont meg nem veszik fel :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!