3éves kislányunk kezd engedetlen lenni, ha szólunk neki figyelmen kívül hagyja, nem fogad szót szinte soha, ti hogyan fegyelmeztek?
Èn tanultam és használom is minden napokban a büntetést, fegyelmezést nevelést. Nekem is két apróságom van.
1x a legfontosabb a következetesség.
Aztán hogy elöre megbeszéld vele mi lesz.
Aztán, hogy kevés nemet használj. Pl: csokit akarok (ebéd elött). ekkor azt mondom, majd ebéd után lesz csoki. (egyszer sem ejtem ki a nemet)vagy delután lesz csoki. Viszont délután vagy ebéd után én kérdezem meg, hogy akar-e egy kis darabot. Mert megigértem neki.
Aztán ami fontos még, hogy a büntetés össze fügjön a bünnel. Tv megvonás akkor legyen ha pl olyan csatornát néz amit tilos, ha pl dobálja a tv kapcsolót, ha bántja a tv-t stb...
Bünti sarok és ilyenekkel nem értek egyet. ezek nem büntetések, csak nyugalom az anyának. Èn volt hogy használtam "sarkot" ami nálunk a kanappé volt, de csak akkor ha teljesen kiakadt valamin és lekellett nyugtatni. Pl rászoltam, mert nem pakolhat ki az evöeszközös fiókból és rögtön hisztibe vágta magát. ekkor elöször leültettem a kanappéra (ha nem akart ott maradni akkor ott ültem és kényszerítettem hogy ott maradjon), és mikor abba hagyta a hisztit akkor felkellett szednie az evöeszközöket.
Ha nem hsiztikzik, akkor lehet elég ha a szintjére legugolsz és úgy mondod el mit is szeretnél töle.
Jól írta az első, a legfontosabb a következetesség. Ha egyszer kimondtál valamit az fene fenét eszik de úgy legyen! Csak egyszer változtasd meg a véleményed a hiszti miatt, kész, rögtön nyitott kapukat dönget a kis lurkó és ezzel ők nagyon tisztában vannak, rendkívül rafináltak! :)
A fokozatosság is nagyon fontos, nálunk működik. Először szépen szólni, figyelmeztetni hogy hangosan fogsz vele beszélni. Ha nem megy, akkor erélyesen rászólsz, akkor biztosan engedelmeskedni fog.
Ugyanakkor mindennek az alapja és a LÉNYEGE, hogy jóban legyetek, megbízzon benned, bensőséges legyen a szülő-gyerek kapcsolat, és így a gyereknek ne az essen rosszul hogy kiabáltál vele, hanem az, hogy a jó kapcsolatotok ő miatta megromlott, még ha csak egy fél órára is.
Ez fogja igazán őt bántani, és bánni fogja hogy ő maga így viselkedett és ez miatt anya vagy apa haragszik rá, pedig tudja hogy nem ez a természetes, hanem az, hogy jóban van a szüleivel és szereti őket illetve viszont szeretik.
Ha ez nincs meg, akkor a gyereknek csak üres, felesleges fegyelmezés lesz a szülő nevelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!