Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3éves kislányunk kezd engedetl...

3éves kislányunk kezd engedetlen lenni, ha szólunk neki figyelmen kívül hagyja, nem fogad szót szinte soha, ti hogyan fegyelmeztek?

Figyelt kérdés
hisztizni nem szokott, nagyon vidám gyerek, a bünti sarokba állítás vagy tv-ben mese megvonás szokott lenni...
2013. máj. 12. 14:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Èn tanultam és használom is minden napokban a büntetést, fegyelmezést nevelést. Nekem is két apróságom van.

1x a legfontosabb a következetesség.

Aztán hogy elöre megbeszéld vele mi lesz.

Aztán, hogy kevés nemet használj. Pl: csokit akarok (ebéd elött). ekkor azt mondom, majd ebéd után lesz csoki. (egyszer sem ejtem ki a nemet)vagy delután lesz csoki. Viszont délután vagy ebéd után én kérdezem meg, hogy akar-e egy kis darabot. Mert megigértem neki.

Aztán ami fontos még, hogy a büntetés össze fügjön a bünnel. Tv megvonás akkor legyen ha pl olyan csatornát néz amit tilos, ha pl dobálja a tv kapcsolót, ha bántja a tv-t stb...

Bünti sarok és ilyenekkel nem értek egyet. ezek nem büntetések, csak nyugalom az anyának. Èn volt hogy használtam "sarkot" ami nálunk a kanappé volt, de csak akkor ha teljesen kiakadt valamin és lekellett nyugtatni. Pl rászoltam, mert nem pakolhat ki az evöeszközös fiókból és rögtön hisztibe vágta magát. ekkor elöször leültettem a kanappéra (ha nem akart ott maradni akkor ott ültem és kényszerítettem hogy ott maradjon), és mikor abba hagyta a hisztit akkor felkellett szednie az evöeszközöket.

Ha nem hsiztikzik, akkor lehet elég ha a szintjére legugolsz és úgy mondod el mit is szeretnél töle.

2013. máj. 13. 12:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Jól írta az első, a legfontosabb a következetesség. Ha egyszer kimondtál valamit az fene fenét eszik de úgy legyen! Csak egyszer változtasd meg a véleményed a hiszti miatt, kész, rögtön nyitott kapukat dönget a kis lurkó és ezzel ők nagyon tisztában vannak, rendkívül rafináltak! :)

A fokozatosság is nagyon fontos, nálunk működik. Először szépen szólni, figyelmeztetni hogy hangosan fogsz vele beszélni. Ha nem megy, akkor erélyesen rászólsz, akkor biztosan engedelmeskedni fog.

Ugyanakkor mindennek az alapja és a LÉNYEGE, hogy jóban legyetek, megbízzon benned, bensőséges legyen a szülő-gyerek kapcsolat, és így a gyereknek ne az essen rosszul hogy kiabáltál vele, hanem az, hogy a jó kapcsolatotok ő miatta megromlott, még ha csak egy fél órára is.

Ez fogja igazán őt bántani, és bánni fogja hogy ő maga így viselkedett és ez miatt anya vagy apa haragszik rá, pedig tudja hogy nem ez a természetes, hanem az, hogy jóban van a szüleivel és szereti őket illetve viszont szeretik.

Ha ez nincs meg, akkor a gyereknek csak üres, felesleges fegyelmezés lesz a szülő nevelése.

2013. máj. 17. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!