Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves kislányra kellene...

1,5 éves kislányra kellene vigyáznom. De nem szeret?

Figyelt kérdés

Rövid történet:

Barátnőm kénytelen visszamenni dolgozni, mert anyagi nehézségeik vannak.Nekem egy 2,5 éves lányom, és egy 5 hónapos fiam van.Ő melléjük vállaltam be az ő lányát, mert szegénynek ez teljesen hirtelen jött hogy dolgoznia kell, állami bölcsibe esélytelen beadni a kislányt, a magánt meg Isten fizesse meg..Így maradtam én..megkérdezte tudok-e segíteni, nekem meg nincs jobb dolgom, meg lányom is örülne szerintem, mert az öcsikéjével még nem igazán tud mit kezdeni, és így lenne játszótársa.

Na de...

Most pár napja összejárunk, hozza ide az anyja a picilányt, de nagyon zárkózott, már akkor sír ha anya ki megy wc-re, ha hozzáérnék elhúzza magát...stb.Lányomat holnap hozzák haza, én még benne bízok, hogy talán oldja egy kicsit a hangulatot..

Na szóval a kérésem az lenne, hogy tudnátok tanácsot adni?Mert nekem ez így elég új.Én kislányom pont ennek az ellenkezője.Kb bárkit 3 perc alatt a szívébe zár.

Hétfőn már az anya megy interjúra, párja meg épp kórházba van és valószínű nem engedik haza.. :( és még nagyon nem szoktunk össze sajnos.Nem akarom hogy itt kiabáljon az anyja után, mert a szívem szakadna meg!!!

köszi mindenkinek!!!

2013. máj. 10. 15:42
 1/7 Kerria ***** válasza:
100%

Megoldható lenne-e vajon, hogy amíg megszok Téged, addig Ti menjetek át hozzájuk? Mert valószínű túl sok most ez a kislánynak, hogy idegen a környezet, és Anya sincs...

A lányod még kiválthat belőle pozitív érzéseket, bízzunk ebben a verzióban.

Nem feltétlen mondanám, hogy nem szeret Téged.

2013. máj. 10. 15:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.Igazság szerint hülyén fogalmaztam.Csak hirtelen ez ugrott be és leírtam.Én sem hiszem hogy nem szeret, csak nagyon anyás.Nem is voltak eddig nagyon külön egymástól.1x-2x talán.

Egyébként lehet szemétségnek hangzik, de én 2 gyerekkel egyedül nem indulok el bkv-s hosszú útra.1,5 óra hozzájuk az út, és a dackorszakos 2 évesemmel az egy rémálom lenne.Már reggelente boltba menetelnél kitépném a hajam!!Úgy hogy sajnos nem megoldható.. :(

Végül is a bölcsődei dajka se megy ki házhoz nem?Azt valahogy azt is megszokják a gyerekek..

2013. máj. 10. 16:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyit segít, de valószínűleg bölcsiben ugyanez lenne. Sokféle gyerekkel sokféle beszoktatási történet volt a miénkben is, pedig ugyanazok voltak a nénik. Lehet, hogy fog kiabálni anya után, mikor elindul, de idővel biztos meg fog téged szokni. Az anyukája fokozatosan hagyja nálad egyre több időre. Próbáljátok jó színben feltüntetni előtte azt, hogy nálad lehet, főleg anyuka lelkesítse, te meg legyél laza és határozott. Szeretgessétek sokat, de ne sajnáljátok, és kösd le a figyelmét, tanítgasd nálatok mit hogy "kell" - remélhetőleg akkor ő is megnyugszik hamarabb és biztonságban fogja érezni magát. Legalábbis a bölcsis néniknél ez működik, úgy látom.
2013. máj. 10. 16:11
 4/7 A kérdező kommentje:

Ezzel próbálkozunk..de mint írtam egyenlőre egy fél perces pisi is sok idő.. :(

Tényleg az egyetlen remélem a kislányom.Remélem kijönnek majd annyira jól, hogy meg szűnik körülöttük a világ, és csak néha valami kaját kell beléjük tömnöm! :D

Én azt mondtam a barátnőmnek, hogy hozzon olyan dolgokat, amik az övé és szeret.Hát ha akkor jobb lesz, ha mondjuk valami szeretett plüsst, vagy valamit magával hoz.

Ez jó ötlet nem?

2013. máj. 10. 16:19
 5/7 Kerria ***** válasza:
100%

Jajjj, akkor bocs, csak úgy vettem ki (ne kérdezd miért), hogy közel laktok egymáshoz.... akkor felejtsd el a felvetésem! :-)

Az interjú nem fog olyan hosszan tartani, ha mégis sokat sírna a kislány, de Anyuka lévén előbb utóbb sikerül szerintem kizökkentened. Elválás lesz nagyon nehéz, arra már most készülj, az nem lesz egyszerű!

Én bízom a lányodban is, szerintem könnyebb lesz a pici lánynak is, hogy lesz egy társa akivel játszhat.

Előtted meg le a kalappal, rendes vagy, hogy így besegítesz!

2013. máj. 10. 16:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást! :) Ez a legkevesebb amit megtehetek, meg ha megtehetem egyébként miért ne tenném meg??

Még az jutott eszembe, hogy szerintetek is az a jó elválási mód, hogy az anyuka elköszön a lánytól, és elmagyarázza neki azt hogy majd jön?MErt mindig azt mondja a barátnőm, hogy majd játszik el van, és ő meg lelép, meg mikor elalszik akkor megy el.De szerintem ez sokkal, rosszabb...mert ezt meg végképp nem értené a kislány, és még jobban kétségbe esne!!

2013. máj. 10. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A sírást sajnos nem biztos, hogy ki lehet kerülni, túl kell esnie mindkettejüknek az elváláson. Szerintem is az a jó, ha sokszor elmondja otthon, hogy majd nálad milyen jót játszik, amíg anyának dolgozni kell, de aztán jön majd érte; élesben pedig elbúcsúznak (pl. "Adj egy puszit, és tudod, alvás után újra találkozunk" és gyorsan kimegy), nem csak lelép - még akkor is, ha az adott helyzetben ez nehezebb lehet, mint eltűnni.

Ha van, mindenképp hozza a rongyiját vagy a cumiját, cumisüvegét és jó ötlet az is, ha hoz valami kedvenc játékot "megmutatni" nektek.

2013. máj. 10. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!