Pár hónapja bébiszitterkedem, egy 3 éves kislányra kell vigyáznom, de nem akar elfogadni. Mit tehetnék?
Sajnos elég rendszertelenül járok hozzá, van hogy csak 2-3 hetente megyek 2 napot, akkor is csak pár órára. Mikor náluk vagyok, a kislány sajnos hisztizik, földhöz vágja magát, ilyenkor hagyom, had nyugodjon meg, majd megvigasztalom, ölbe veszem. Sajnos abban a pár órában, mikor rá vigyázok, sokat "nyafog" (nem tudom máshogy megfogalmazni, bocsánat), mert a szüleit akarja. Sok mesét olvasok neki, játszok vele, ilyenkor megnyugszik, de mindig újra kezdi. Nagyon nehéz, mert mikor hazajön az édesanyja, mindig mondja, hogy nem érzi jól magát velem és nem akarja hogy menjek. Már gondoltam arra is, hogy nem megyek többet, de a pénzre szükségem van. Kisgyermeknevelői képesítésem van, de még nincs nagy tapasztalatom, jelenleg a bébiszitterkedés mellett bölcsődében is dolgozom. Ott elfogadtak a gyerekek, de ez a kislány nem akar és így még rosszabbul érzem magam. Biztos időre van szüksége, de nagyon rossz úgy menni, hogy tudom, hogy nem fogad el. Az elején minden rendben volt, amíg a testvérkéje is ott volt, amióta csak rá vigyázok, teljesen megváltozott minden. Úgy gondolom, hogy időre van szüksége a kislánynak is, de rémes úgy menni hozzá, hogy lassan úgy érzem én vagyok a "mumus". Mit tegyek?
A válaszokat előre is köszönöm!
Én nem vagyok "szakmabeli", csak egy Anya. De az biztos, hogy a gyerekek érzik a mi hozzáállásunkat. Szóval ha érzi rajtad, hogy gyomorgörccsel mész, stb. az nem jó. Bármit is csinál, ne érezd tőle rosszul magad. Próbálj túllépni rajta. Plusz ő már elég nagy hozzá, hogy elmagyarázd neki, hogy ez neki sem jó, neked sem és anyáék is nagyon szomorúak ha ő sírdogál Veled.
Mit mond, ha megkérdezed, hogy mit szeretne csinálni?
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!