Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 39,3 a láza kikakálta a kúp...

39,3 a láza kikakálta a kúp végét?

Figyelt kérdés
Mit csináljak? Csak a kúp végét láttam a biliben. A homloka még 20 perccel utána is tűzforró. Mikor vinné lentebb a kúp, ha benne maradt volna? 3,5 éves. A panadol/nurofentől meg öklendezik..
2013. máj. 10. 13:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Csinálj ülőfürdőt!

Ültesd bele 38 fokos vízbe és fokozatosan hűtsd el neki, hátha az leviszi. Esetleg tegyél rá hideg vizes borogatást. Ha kúpot teszel fel, mindig szorítsd össze neki a fenekét, hogy ne bírjon kijönni a kúp.

Amúgy 20 perc alatt már kellett volna hatnia valamennyire a kúpnak, ha nem is viszi le teljesen, de már jobbnak kéne lennie szerintem.

2013. máj. 10. 13:30
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképp hűtőfürdő. Milyen kúp? Mert a Germicid-C neki már nem hat.

Nekem Mexalen kisgyermekeknek van, mert ami csecsemőknek való, az nem hat.

Ha nem megy le a láza, mindenképp hívd ki az orvost, lázasan ne nagyon vidd sehova, csak ha vészhelyzet van.

Amúgy ha beadtad neki a kúpot, akkor Nurofent 3 óra múlva kaphat.

Vagy, ami még nagyon hatásos, csavard, hideg vizes lepedőbe!

2013. máj. 10. 13:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Már hatnia kellett volna. Nem gond ha egy kicsi kijött, mert annyit jelent, hogy csak egy fél dózist kapott. De sokkal jobb megoldás a hűtőfürdő, vagy ha nem szereti, akkor vízesruha. Az enyémek kifejezetten utálták a fürdőt, de a másikat imádták. Levetkőztetem őket teljesen pucérra, majd hideg, nedves kendőt teszek a homlokukra, körbetekerem a mellkasukat a csuklójukat, ha nagyon fáznának, akkor egy vékony valamivel betakarom, de akármennyire is fáj még azt se teszek mindig, mert akkor a távozó hő ott marad és nem segít.

ezt amúgy a kórházban mondták egyszer, amikor bekerültünk és azóta mindig segít.

2013. máj. 10. 13:40
 4/11 A kérdező kommentje:

38,9 volt 1 órával a kúp beadása után..Végül kapott még egy fél kúpot. A hűtőfürdő megvolt még az 1. kúp adása előtt, de semmit sem használt :( Most be van csavarva törölközőbe, és alszik..Remélem lentebb megy.

Még egy kérdés: Nurofen - vagy valamilyen vény nélküli kúp hatásos ennyi idős gyereknek? A doki már nem rendel :( Max. elmehetünk ügyeletre kúpot íratni, de még az erősből van 5. Inni sem akar, semmit :( Kivagyok! :( 1 dl-t ivott ma! :(((((

2013. máj. 10. 14:29
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja, és mégsem alszik :(
2013. máj. 10. 14:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Mexalen kisgyermekeknek, recept nélkül kapható, 500-600 Ft. Egy egészet lehet abból adni. Nekünk bevált!
2013. máj. 10. 14:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi!!!! Rohanok a gyógyszertárba, most törölközőbe van csavarva..
2013. máj. 10. 14:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Jobbulást! Én Ben-u-ron szirupot adtam a lányomnak, mikor lázas volt Nagyon finom íze van. Bár neki ( eddig szerencsére) nem volt magas láza. Nem tudo, ennyi idősen még kaphat -e.
2013. máj. 10. 14:58
 9/11 anonim ***** válasza:
A gyógyszertárban adnak neki való kúpot.
2013. máj. 10. 15:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez a Mexalen jó ötlet volt, eddig nem is tudtam róla. Kb. 1 órahosszára végre levitte a lázát, de utána visszaszökött megint. Most meg a Nurofen kúp segített 3 órahosszára, de megint meg felfele... A doki szerint most van valami durva vírus, ami nehezen csillapítható magas lázzal jár és 1-2 napig tart. Remélem nem tovább..
2013. máj. 10. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!