Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor adjam vissza rá a...

Most akkor adjam vissza rá a pelust vagy ne?

Figyelt kérdés

Kislányom s,5 éves elmúlt, p2-3 hete nem kéri a pelust. Nagyon megörültem, no, akkor mondom, itt az idő.

Én kitartó vagyok, meg a bölcsiben is úgy ahogy segítenek, de azon kívül, hogy a bugyik izgatják, ezzel ki is merültünk a szobatisztaság témában, mert egyáltalán nem szól ha kell neki. Én 30-60 percenként ráültetem a wc-re, vagy bilire, és akkor sikerül is neki, néha már a kaki is, de ha nem vagyok résen, akkor a bugyiba megy minden. :( Nem szól 2-3 hét után sem egyáltalán, tehát sztem nem is érzi...én nem szídom le, meg semmi, mondom, hogy semmi baj, majd legközelebb szólsz, és mondja is, hogy igen, szól, de nem szól.

Szerintetek mi legyen?? Nagyon örülnék amúgy neki, mert szeptemberbe megy oviba, tehát épp ideje lenne már, viszont ez így kínszenvedés...úgy hallottam, olvastam mindenhol, és mindenkitől, hogy ennyi idő elég kellett volna rá, ha már agyilag "kész" lenne rá.

Ja, és ami érdekes, hogy egész éjjel visszatartja, nem pisil be, csak reggel.

2013. máj. 9. 15:38
 1/4 A kérdező kommentje:

2,5 éves elütöttem, bocsi.:-)

Még annyi, hogy a bölcsiben meg kifejezetten nem szól, még itthon úgy ahogy ha bepisilt, akkor kiabál, de csak utána, de a bölcsiben simán játszik tovább, akár kaki, akár pisi volt, míg a gondozónő észre nem veszi..:-(

nekem ez tök fura, nem rossz érzés neki??

2013. máj. 9. 15:42
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Ne add vissza rá!!! Mondogasd neki, hogy ha belepisil, belekakil a bugyiba és nem szól, akkor annyira ki fogja csípni a popóját ebben a nagy melegben, hogy orvoshoz kell vinni. Szerintem ez hatásos lesz!
2013. máj. 9. 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:
72%
A bili legyen ott, ahol a legtöbbet vagytok és akkor nem is kell szólnia. Nekünk egybe van a nappali a konyhával, kislányom odamegy és elintézi. Próbáld meg így, hátha kedvet kap.
2013. máj. 9. 22:06
 4/4 anonim ***** válasza:
57%

szia én is lekaptam a Fiamról a pelust kb másfél-2 évesen. Sosem ültettem a wc-n sokáig... max 5 perc, ha nem sikerült valami akkor kimegyünk és ha látom, hogy bújik akkor vittem vissza.

Ha bekakilt bepisilt nekem azt mondták, hagyjam rajta míg nem zavarja és akkor mikor már idegesíti magyarázzam el mi történt és hogy ennek wc-be kell menni... Nálunk ez nagyon jól bejött... 2 hónap kellett kb és éjjelre is tiszta volt (na persze nem minden este pisilt be)...

Minden este vittük be a bilit, tudta, hogy hol van és mikor először kelt reggel szárazon és a bili tele volt úgy örültem, hogy ez volt az áttörés.. Na és onnatól már nem csinált be éjjel se.

De ehhez vegyél majd gumilepedőt, hogy a matraca ne büdösödjön be.

Sokan mondták, hogy még Fiam nem beszél és csak ráerőszakolom és ő eleve meg se mutatta mit akar és nem fog sikerülni... Dehogynem. Nem beszélt, de a ruhámat majd letépte úgy cibálta, hogy menjünk a wc-re

2013. máj. 11. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!