Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Extra hisztis gyereket hogy...

Extra hisztis gyereket hogy tudtok fegyelmezni?

Figyelt kérdés
21 hónapos lányom elképesztően hisztis,üvölt,földhöz vágja magát.sokszor látszólag minden ok nélkül,vagy ha nem az van amit ő akar.Van hogy már délre kikészít mert állandóan ezt csinálja.Próbáltunk vele szépen beszélni,vagy rászólni de nem segített.Mi a megoldás????
2013. máj. 8. 21:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
2 bazinagy pofon. Ennyi.
2013. máj. 9. 23:14
 12/16 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem figyelek ilyenkor, és megunja előbb-utóbb a hisztit, és abbahagyja.

De volt pár olyan alkalom, amikor nem hagyhattam figyelmen kívül a hisztit, mert pl. verte a fejét az asztalba...

Na, olyankor gáz, nem gáz, én lemostam az arcocskáját. Nem durván, és nem állítottam be a zuhany alá, de azért vizes kézzel jól áttöröltem az arcát.

Kb. 2-3 alkalom volt ilyen, és azóta nincsenek durva hisztik!

S egyre könnyebb lesz, ha már ki tudja még jobban fejezni magát, mert azt ne felejtsük el, hogy a hisztivel tudják magukat kifejezni most még (ha valami zavarja őket, ha nem úgy történik a dolog, ahogy szeretnék), és ilyenkor kicsit önkívületi állapotba kerülnek. Tehát ki kell zökkenteni őket ebből most még.

Később pedig meg is tudjátok majd beszélni, és anyai érvekkel jobban fog menni, ha már jobban meg is érti!

2013. máj. 11. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha nagyobb a gyerekeltudná mondani hogy mi a hiszti tárgya de az én 3 évesem ha hisztizik akor közbe nem lehet érteni mi volt a hiszti oka ,ilyenkor megkérem hogy hagya abba a hiszti és ugy mondja el mi a baja ha tudok segitek neki .
2013. máj. 11. 14:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Valaki írja minden baba más..... Ez így van. Mi kislányunknál (22 hónapos) a bünti és a beszélgetés jött be... A bünti az az amikor a sipirc a szobádba mondat elhangzik :) Ő szépen be megy és leül... lehet ő ez viccesnek találja de legalább kizökken az adott tekergetem magam a földön efektből :) Miután megnyugszik bemegyek megkérdem tudja e miért volt itt majd megkérem kérjen bocsanatot ekkor megölel és megy tovább a nap. Barátnőm, hozzáteszem legjobb barátnőm kislányánál meg a pofozgatás jött be..... Én nem ítélem el ezt de nem is alkalmazom... ezért is mondom minden gyerek más... rá kell jönnöd kérdező hogy nektek mi a jó.
2013. máj. 11. 16:17
 15/16 Disi ***** válasza:
Most mi is azt próbáljuk hogy lemossuk az arcát. 22 hós kislányom van, a szomszédasszonyom ajánlotta hogy ő is ezt csinálta. És elmondjuk közben neki, hogy most megyünk és lemossuk a hisztit. Egy idő után az övé kérte, mert nem tudott egyedül lenyugodni. Ha nagyon felhúzza magát semmi sem segít. Egy bizonyos ponton túl pedig már csak egy óriási ölelés kell neki, tőlem :) Utána mindig bocsánatot kell kèrnie, ugyanúgy mint mikor megütött (nem sokszor fordult elő). A múltkor mosogatás közben volt egy "összetűzésünk", magától odaállt mellém ès mondta hogy bocsánat. Hát a szívem majd megszakadt, pedig előtte nagyon dühös voltam rá :) A bünti pont is jó ötlet, de igaz hogy minden gyereknél más működhet. Bevàsàrolni csak a kicsi Sparba megyek vele, ott már ismernek minket, ha olyan a szitu otthagyom a kosarat, kiviszem és visszamegyünk ha lenyugodotr. De az enyèmmel inkább az szokott lenni a gond hogy szaladgál fel-alá, én pedig nem tudok futás közben vásárolni.
2013. máj. 11. 16:34
 16/16 Zsu Ko válasza:
Szerintem aki meg mer ütni egy gyereket, főleg egy ilyen kicsit, annak egyáltalán nem való gyerek, és talán önmagába kéne néznie, és feldolgoznia a saját kudarcait, amiért azt egy gyereken tölti le!!!!! Nekem is nagyon hisztis a 19 hónapos kisfiam, de soha nem ütném meg, még én sem találtam meg a megfelelő módszert, de még annyira kicsik ilyen korban. Nálunk leginkább a hirtelen figyelemelterelés jött be.
2013. máj. 11. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!