Tejfogas kérdés?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves, romlanak a fogai. Kb.mikor kijött az első két örlő alul, az el is kezdett romlani. Azok mostanra feketék. És a minap vettem észre, hogy a felső két szemfogán tűszúrásnyi pötty van és a felső első két fogán is :-( elmexel mosom neki, de reggeli után már olyanok a fogai, mintha egy hete nem lettek volna mosva. A fogorvos nem csinál semmit velük. Tényleg nem tudok mit tenni? A lányom fogait kisdobozban őrzöm, fehéren, épen hullottak ki, pedig nagy édességevő. A fiamnak pedig rohamosan romlik. Tudtok valami tippet?
2013. máj. 5. 11:01
 1/4 anonim ***** válasza:

másik fogorvos?

Te mosod a fogait (ott vagy vele, amikor mossa) vagy teljesen önállóan csinálja? Én még a majdnem 5 évesnek is besegítek, ha látom, hogy nem tudta letisztítani tökéletesen. A 3 évesemnek meg pláne, mert ő még mindig csak rágja a fogkefét. Kap cukros innivalókat?

2013. máj. 5. 11:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Én mosom a fogát, alaposan. És igen, kap, mert a vizet nem issza meg. Babakorában sem itta meg, kiköpte vagy fulladozott tőle. Nyáron másfél-két óránként cicizett inkább, minthogy vizet igyon. Így hát jól rászoktunk a löttyökre :-(
2013. máj. 5. 12:02
 3/4 anonim ***** válasza:

ebben az esetben az a baj, hogy így állandóan a cukros löttyben vannak a fogacskái, emiatt romlik rohamosan

le kellene erről szoktatni, mert így hiába mosod, iszik utána és már semmit nem ér a fogmosás sajnos

én lehet, hogy kibírnék valahogy egy 2-3 napos hisztit, hogy csak víz van előtte, semmi más iható, mert ha tényleg szomjas, meg fogja inni

tudom, hogy kegyetlennek hangzik, de nem is az a legnagyobb baj, hogy nem tudod elrakni majd a fogacskáit, hanem az, hogy a maradandók is már esetleg lyukasként bújnak majd elő, az pedig végigkíséri az életét

2013. máj. 6. 08:27
 4/4 A kérdező kommentje:
De miért van ez? A lányom mézes limonádén nőtt fel, mai napig nem issza meg a vizet és egy lyukas foga sincs. 17 éves. A fogait saját bevallása alapján 13-14 éves korában elhanyagolta. Mégis szép fogai vannak. Jajjaj :-(
2013. máj. 8. 18:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!