Miért nem barátkozhatnak a gyerekek?
A kisfiam 20 hónapos és igazi kis szeretetgombóc. Sok helyen voltam már vele, ahol vele nagyjából egy idős gyerkőcökkel találkozhat. Ö mindig barátkozva megy oda a többiekhez, hejtézi, ölelgeti őket. Viszont a gyerekek menekülnek előle, vagy ha a gyerek még barátkozna is, akkor anyuka rángatja el őket, mintha a fiam leprás lenne. Nem beteg, ( ez látszik rajta) igényesen öltöztetem, korához képest illemtudó, de ha barátkozni próbál mindig elutasítást kap. Néha már a szívem szakad meg érte. Tegnap is már egy nagy fát ölelgetett, mert az nem szaladt el előle.
Ez valami új divat, hogy nem engedjük közel egymáshoz a gyerekeket, vagy valami városi "betegség"?
Falun teljesen más volt... félek így nehezen fog barátkozni, vagy az állandó visszautasítástól bezárkózik.
Megértem a dilemmádat, és próbálom megmutatni én is a másik oldalt.
Sok-sok ilyen kicsivel találkoztunk már, mint a tiéd, és sosem húztam el előlük a fiamat, elhúzódik ő magától, láthatóan kényelmetlen neki. Azt ő tudná megmondani, hogy miért, én arra tippelnék, hogy túl intenzív, hirtelen és sok egyszerre ahogy egy ilyen ölelgetős, puszilgatós gyerkőc közeledik. Természetesen a családtagok, barátok, ismerősök ölelgetésével nincs baja. :)
A kisfiad viselkedése neked kedves és szeretnivaló, és ez persze így van jól, de ne várd, hogy mindenki megadóan viselje az intenzív közeledését, mert hiszen látod, hogy nem minden gyerek olyan amilyen ő, nincs mindenkinek erre igénye, sőt, és nem minden anyuka szereti a puszilkodást, bacis időszakban pláne.
Amit lehet neki tanítani: kézfogás (természetesen nem a férfiasra gondolok:) ), kézsimi, én ezeket szoktam látni, amik működnek is. Nem fog bezárkózni, ha te mellette vagy, és segítesz neki.
Milyen problémára szeretnél rávilágítani? Arra, hogy mások nem engedik a gyerekednek, hogy puszilgassa őket? Ez egyáltalán nem probléma. A probléma az, hogy Te azt hiszed EZ A probléma.
Egyébként az utcánkban is van egy ilyen kislány, ő is mindenkit ölelgetne, egyik gyerek sem hagyja, nem szeretik, de a kislány erőszakos, puszilgatja őket ha sikerül elkapnia valamelyiket, tegnap elg jól sikerült egy ilyen puszilkodós eset, elkapott egy kisfiút, megpuszilta de elég ügyetlenül, és az összes khm..cicakakát ami a gyerek orrából kifolyt (mert ugye már sírt, hogy hagyja békén a kislány) egy laza mozdulattal lepuszilta.
Csak,hogy értsétek az olyan szülőket akik "elhúzzák" a gyereket.Az én fiam szív műtött és nagyon sokáig szedett gyógyszert.A dokik direkt felhívták a figyelmem,hogy ha lehet kerüljük a fertőzéseket.Lehetett vinni játszótérre,közösségbe de próbáltuk elkerülni a beteg gyerekeket.Még sem magyarázhattam el mindenkinek a játszón,hogy mi a baja!
Ezért is természetes számomra ,hogy nem puszilgatunk idegent,mert akár azzal árthatunk is neki!
Néha meg kell nézni a másik oldalt is,nem pedig védeni elfogultan a saját gyermekünknek! Ezt hívják annak ,hogy megtanuljuk mások igényét is!
Remélem senkit nem bántottam meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!