Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan, aki nem használ...

Van itt olyan, aki nem használt bilit, hanem egyből a WC-re ültette a gyereket?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy könnyen ment-e. Tetszett-e a gyereknek. Én nem szeretnék bilit használni a fiammal.
2013. máj. 3. 11:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ez egy nagyon jó kérdés, bocsi hogy nem válaszolok, de engem is érdekel a dolog, én is utálom a bilit, és egyből a vécére tenném de attól meg azért óckodok mert akkor annak mindig makulátlanul fertőtlenítettnek kell lenni mert a gyerek úgyis összetapogatja de azt még a vécé tök tiszta állapotába se akarnám engedni neki
2013. máj. 3. 11:50
 2/11 anonim ***** válasza:
enyémek féltek, mert magasan van, hiába a kombinált vécéülőke, ráadásul macerás volt, hogy sámli, lehajtani az ülőkét, a bilire meg maguktól rá tudtak ülni. Könnyebben tudják így saját maguk végezni a dolgukat, ha pedig ez már biztonságosan megy, akkor lehet áttérni a vécére. Én hiába próbálkoztam a vécével, nem ment.
2013. máj. 3. 11:55
 3/11 anonim ***** válasza:

Mi vettünk szűkítőt is, bilit is és próbálgattuk, hogy mi tetszik neki jobban. Folyamatosan változik:

Volt, hogy az tetszett neki, hogy minden nélkül a wc-re ellentétesen ültettük, úgy meg tud támaszkodni és látja is az eredményt. Volt, hogy szűkítőt használtunk, volt, hogy a bili tetszett neki jobban, mert ott leér a lába. Van, hogy ráültetjük a bilire és tartjuk, főként idegen helyen, ahol nincs idő levetkőzni, vagy nincs szűkítő se.

Újabban pedig magasítóval állva pisil a wc-be, bilibe pedig kakil.

Ha egyáltalán nem vesztek neki bilit, vagy szűkítőt, biztos úgy a wc-re szokik majd, hiszen nem lesz más alternatíva, maximum egy kicsit tovább tart majd a szoktatás

2013. máj. 3. 12:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Szűkítőt veszünk. Vagyis azt gondoltam, hogy előbb mindenképpen a szűkítős-wc-s változatot próbálom meg, hátha beválik. Ha mégsem, akkor kénytelen leszek bilit venni. Tudom, minden gyerek más, csak gondoltam, ha olvasok sikeres wc-re szoktatásról, akkor hihetek benne! :)
2013. máj. 3. 12:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha veszel fellépőt is hozzá, az már majdnem olyan mint a bili. Érjen le a lába, az a lényeg és akkor szerintem már biztonságban fogja érzeni magát
2013. máj. 3. 12:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam nem használt bilit,de ez az ő választása volt.Volt bilije is,de gyereküléses wc ülőkénk van,lecsapódás gátlós tetővel, ezt rögtön megszerette,és azt kezdte használni. Nem fogdosta jobban a wc-t mint amennyi érintéssel ez jár,de napi szinten takarítottam,na és persze felügyeltem a műveletet.Kistestvérénél most lesz aktuális ez a kérdés,kíváncsi vagyok ő is megkönnyíti e a dolgom..... ;)

Azért a bilis verzióra is szükség lehet nálatok,ha úgy alakul ne erőltesd a wc-t,vannak gyerekek akiknek az még "félelmetes" kiskorban,nehogy ezzel szúrd el a szobatisztaságot!

2013. máj. 3. 12:18
 7/11 anonim ***** válasza:
szerintem a kombinált jobb erre a célra,stabilabb érzés a picinek,nem mozdul el le és fel mászáskor!
2013. máj. 3. 12:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekünk is kombi wc-nk van, nagyon szereti a gyerkőc, a bilit sosem használta, egyből a wc-hez állt pisilni. :)
2013. máj. 3. 12:29
 9/11 anonim ***** válasza:

mi bilivel kezdtük, a pisihez jó is volt, ő borította ki.

aztán kb. 1 hónap után jött az első kaki... na akkor dobtam ki a fenébe :)

nem volt gond, kapott szűkítőt, azt 2 hónapig használta, aztán 2,5 évesen úgy döntött, ő már nagy, az se kell neki :)

2013. máj. 3. 13:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Első gyerekem nem is használt soha bilit, hanem egyből vécé, ráadásul a szűkítőt is csak kb 1 hónapig használta, mert nem szerette.
2013. máj. 3. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!