Nektek is be kell most íratni a 2 éves csemetét oviba, ha a 2013/2014-es tanévben betölti a 3. évet?
Dehogy kell, a védőnőd hülyeséget mondott!!
"...2014. szeptember 01-jétől 3 éves kortól kötelező óvodába járást ír elő a Nemzeti köznevelési törvény.
NKt. 8. §
(2) „A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.”
A kötelező óvodába járás 2014. szeptember 01-től hatályos, tehát azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2011-ben születtek és 2014. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Lehetséges felmentést kapni a 3. éves kortól történő óvodába járás alól. A felmentést a szülő kezdeményezheti és a jegyző adhatja meg az óvodavezető és a védőnő egyetértésével..."
Én is olvastam ezt. 2011. márciusban született, tehát 2014. aug. 31-ig betölti a 3. életévét. Így mire újra lesz beíratás (2014. máj.) addigra már 3 éves és 2 hónapos lesz.
Tehát 2 hónapja tanköteles.
Szia! Fiam is 2011 márciusában született, és beírattam, mert jövő márciustól szeretném elkezdeni vele az ovit (most bölcsis).
Beírattam, mert minden hírlevélben benne volt, hogy be kell. DE(!): közölték velem, hogy esélytelen a - márciusi születésével - hogy felvegyék. És hogy "ezek a tavaszi gyerekek mindig problémásak ovi kezdés szempontjából" :(
Írasd be!! - nem veszítesz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!