Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek is be kell most íratni...

Nektek is be kell most íratni a 2 éves csemetét oviba, ha a 2013/2014-es tanévben betölti a 3. évet?

Figyelt kérdés
Nekünk a védőnő mondta, hogy be kell íratni, de járnia nem kell csak ha betöltötte a 3 évet akkortól, mert tanköteles lesz.

2013. máj. 1. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ha akarod, hogy elkezdjen járni évközben, akkor igen. ha csak szeptembertől, akkor nem . mmint 2014. szeptemberétől, akkor nem.
2013. máj. 1. 20:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a törvény szerint tanköteles lesz és ha nincs a névsorban az baj...
2013. máj. 1. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:
2014. szeptemberétől kötelező 3 éves kortól menniük.
2013. máj. 1. 20:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem márciusban tölti a 3-at, de csak szeptembertől megy oviba, így most még nem kell beíratni, csak jövő májusban.
2013. máj. 1. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Dehogy kell, a védőnőd hülyeséget mondott!!

"...2014. szeptember 01-jétől 3 éves kortól kötelező óvodába járást ír elő a Nemzeti köznevelési törvény.

NKt. 8. §

(2) „A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.”

A kötelező óvodába járás 2014. szeptember 01-től hatályos, tehát azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2011-ben születtek és 2014. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Lehetséges felmentést kapni a 3. éves kortól történő óvodába járás alól. A felmentést a szülő kezdeményezheti és a jegyző adhatja meg az óvodavezető és a védőnő egyetértésével..."

[link]

2013. máj. 1. 22:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Én is olvastam ezt. 2011. márciusban született, tehát 2014. aug. 31-ig betölti a 3. életévét. Így mire újra lesz beíratás (2014. máj.) addigra már 3 éves és 2 hónapos lesz.

Tehát 2 hónapja tanköteles.

2013. máj. 1. 22:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Így igaz, akkor már 3 éves és 2 hónapos lesz. Csakhogy a törvény akkor még nem lép életbe, mert 2014. szeptembertől hatályos!!! Addig úgymond "nem érvényes", tehát nem vagy köteles addig vinni!
2013. máj. 1. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:
És óvoda köteles. Tanköteles iskolában van.
2013. máj. 2. 08:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Fiam is 2011 márciusában született, és beírattam, mert jövő márciustól szeretném elkezdeni vele az ovit (most bölcsis).

Beírattam, mert minden hírlevélben benne volt, hogy be kell. DE(!): közölték velem, hogy esélytelen a - márciusi születésével - hogy felvegyék. És hogy "ezek a tavaszi gyerekek mindig problémásak ovi kezdés szempontjából" :(

Írasd be!! - nem veszítesz semmit.

2013. máj. 2. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!