8,5 éves örökbefogadott kisfiam akinek a hugom hosszas kérlelésre megmutatta a neten a vér szerinti anyukáját titokban írt a Facebook-on neki hogyan reagálnátok erre?
Újszülöttkorában,nyílt örökbefogadással került hozzánk a fiunk ,nagyon jó gyerek.
Azt írta,hogy szeretné megismerni őt.
Először is jól leszúrnám a hugomat, semmi joga nem volt ehhez, akárhogy kérleli a fiad.
Írnék a nőnek, hogy tudtodon kívül történt a dolog, és nyilatkozzon, mik a szándékai.
A kisfiúval pedig sokszor és sokat beszélgetnék, azért ő még nagyon kicsi akkor is, ha kezdetektől tudta, nem a vér szerinti szülei vagytok.
Tesómmal kiszúrnék...
A kisfiú az tudta gondolom, hogy nem a sajétotok. Én azt tenném, hogy ha már ilyen helyzet lenne, hogy megkérdem az anyát, hogy megakarja e ismerni ha igen akkor bemutatnám egymásnak őket. De előtte megbeszélném a gyerekkel mert biztos millió meg egy kérdése van attól, hogy ha nem is mondja.
Hát....
Szomorú lennék, csalódot és mérges a tesómra. De tudnám, hogy szeretem a fiam és joga van tudni, hogy ki az igazi anyukája.
Elbeszélgetnék a hugommal, hogy máskor ne intézkedjen a hátam mögöt és valószínűleg kiabálnék vele, hogy ehez semmi köze. Nem lenne értelme kiabálni, de biztos nem tudnám megállni...
Elbeszélgetnék a kisfiammal, hogy ha szeretné találkozhat Katival, mert az ő hasából jött ide hozzánk. Elmondanám, hogy mindig is én maradok az igazi anyukája és szeretem.
Beszélnék a nővel, hogy ha akar, találkozhat a kisfiammal, de nem szeretném ha anyának hívná és kettesben lennének. Lehet, hogy csúnya ilyet mondani, de szerintem az elején le kell fektetni a szabályokat. Hallotam vmi olyasmit, hogy jogilag nem a legjobb ha a gyámhivatalt(?) megkerülve veszitek föl a kapcsolatot.
Egyébként ha megkérdezhetem mióta tudja a kisfiad, hogy örökbefogadták? Hogy reagálta le amikor " beszéltek" a biológiai anyjával? Voltak valami feltételei az örökbeadáskor? Ha nem, akkor nem biztos, hogy találkoznotok kell, de a fiad érdekében talán kéne. Én csak akkor engedném meg, ha tudom, hogy nem egy alkoholista, veszélyes nő, a találkozádoknál én is ott vagyok és nem lesz ilyen havonta, max 4-5 havonta...
Újat nem tudok mondani. Hugit elővenném de durván mert semmi köze nincs a témához ez csak rád a gyerekedre meg a vér szerinti anyukára tartozik.
A fiam szemszögéből nyilván nem tiltanám nem akadályoznám meg, felvenném a kapcsolatot a vér szerinti szülővel és támogatnám ha szeretnének kapcsolatot létesíteni-tartani. Persze nem forszíroznám (tehát nem szorgalmaznám hogy menjél kisfiam hívd fel xy-t) de útjukba sem állnék mert annak nincs jó vége sose.
Közben magamban kicsit szomorkodnék hogy már most ennyire érdeklődik a vérszerinti szülő iránt mert én is úgy gondolom és úgy gondoltam hogy ez csak később kezdi érdekelni jobban őket úgy kiskamasz-kamasz kor táján...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!