4 éves kislánynak hogy magyarázod el a menstruációt?
1.
Nem áll hozzá negatívan, tudja, hogy néha bibis, aztán kész, nem foglalkozik vele.
Egyébként meg előfordult, hogy utánam jött a fürdőbe és látta, hogy a betétet teszem a bugyimba.
Miért, nálatok ez nem fordul elő soha???
Nem azért mert nem lehet őt egyedül hagyni, hanem igen, képzeljétek, néha rámnyitja az ajtót, amit nem, nem zárok be, akár betétet rakok be, akár nem.
Nem értem, hogy nem tudtad elkerülni, hogy lássa. Szerencsés vagy, hogy nem ijedt meg a vértől, hiszen általában az ilyen korú gyerekeknek az, hogy valami véres, az fájdalmat, rémületet jelent.
A nagyobbik lányom ötévesen kérdezte, mik vannak a dobozban (tamponos), és mondtam neki, hogy ha nagyobb lesz, úgyis elmondom. Azóta se kérdezett, hétéves, de szerintem 1-2 éven belül itt lesz az ideje.
Nálunk az 5 éves fiam kérdezett rá; "Anya, vérzel?"
Azt válaszoltam, hogy "igen, a felnôtt nôk idônként szoktak vérezni. Ennek köze van ahhoz, hogy születhet babájuk."
Újabb kérdés: "És ez fáj?" Válasz: "nem, ez természetes."
Nem volt több kérdése, és azóta nem foglalkozik a témával.
Annyit kell elmondani, amennyit kérdez. Nem kell megrémíteni s részletekkel. Nem is értené. De hülyeséget válaszolni sem szabad.
És még valam: kisgyereket nem lehet kizárni a fürdôszobából. Szerintem. Én sem örülök, ha bejön, küldöm is kifelé, de kizárni nem fogom.
Azon a beíráson jót mosolyogtam, hogy egy 4 éves nem fogja megkérdezni, miért. :D :D :D
Egy négy éves folyton csak azt kérdezi, hogy miért! Bár lehet, hogy a beíró kislánya nem volt ilyen érdeklődő, de azért ezt így kijelenteni elég vicces.
Én így mondanám: A felnőtt néniknek szokott vérezni ott, ez természetes, és nem fájdalmas. Ha tovább kérdez, még annyit mondanék, hogy ha van kisbaba a hasában a néninek, akkor nem vérzik, ha pedig nincs kisbaba, akkor igen.
De nálunk nemrég született tesó, szóval a hasban baba téma kb minden nap előkerül, ezért kötném ehhez. :)
Én minden hónapban rettegek a pirosbetüs napoktól.
Ahogy lehuppannék csak pisilni, a gyerekek rám nyitják az ajtót... 4éves a fiam 2,5éves a lányom.
Én csak annyit mondok, hogy nincs baba a hasamban, ezért picit bibis, de nem fáj. A fiam múltkor meg is akarta nézni a bibit...
(mondjuk amikor elmúlik az utóbbi időben jön a végre van anya hasában baba szöveg- tesót akarnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!