Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kislánynak hogy magyará...

4 éves kislánynak hogy magyarázod el a menstruációt?

Figyelt kérdés
Még nem kérdezte, de bármikor el jöhet az ideje :)! Nálatok ez hogy volt? Vagy hogy lesz?
2013. ápr. 27. 20:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

1.

Nem áll hozzá negatívan, tudja, hogy néha bibis, aztán kész, nem foglalkozik vele.

Egyébként meg előfordult, hogy utánam jött a fürdőbe és látta, hogy a betétet teszem a bugyimba.

Miért, nálatok ez nem fordul elő soha???

Nem azért mert nem lehet őt egyedül hagyni, hanem igen, képzeljétek, néha rámnyitja az ajtót, amit nem, nem zárok be, akár betétet rakok be, akár nem.

2013. ápr. 27. 20:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Amikor a lányok elég idősek lesznek, minden hónapban van egy pár nap, amikor betétet/tampont kell használni. Ez kb 9-13 éves korban várható. Szerintem ez elég egy 4 évesnek.
2013. ápr. 27. 21:04
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
Hát nem tudom, de majdnem 3 éves fiam párszor már rám nyitotta a WC-ajtót. Annyit mondtam, az "és ez mi?" kérdésre, hogy "ez anya pelusa". Remélem, nem fog rólam semmit terjeszteni :) de elégedett volt a válasszal.
2013. ápr. 27. 21:06
 14/23 anonim ***** válasza:
67%
Egy négyéves nem fogja megkérdezni. Sőt, később sem. Ami fel fog tűnni, hogy fáj a hasad esetleg, tamponcserénél meg nem kell hogy szemtanú legyen. Nekem 9 éves a lányom, de még nem foglalkozott a témával.
2013. ápr. 27. 21:06
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy nem tudtad elkerülni, hogy lássa. Szerencsés vagy, hogy nem ijedt meg a vértől, hiszen általában az ilyen korú gyerekeknek az, hogy valami véres, az fájdalmat, rémületet jelent.

A nagyobbik lányom ötévesen kérdezte, mik vannak a dobozban (tamponos), és mondtam neki, hogy ha nagyobb lesz, úgyis elmondom. Azóta se kérdezett, hétéves, de szerintem 1-2 éven belül itt lesz az ideje.

2013. ápr. 27. 21:31
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az 5 éves fiam kérdezett rá; "Anya, vérzel?"

Azt válaszoltam, hogy "igen, a felnôtt nôk idônként szoktak vérezni. Ennek köze van ahhoz, hogy születhet babájuk."

Újabb kérdés: "És ez fáj?" Válasz: "nem, ez természetes."

Nem volt több kérdése, és azóta nem foglalkozik a témával.

Annyit kell elmondani, amennyit kérdez. Nem kell megrémíteni s részletekkel. Nem is értené. De hülyeséget válaszolni sem szabad.

És még valam: kisgyereket nem lehet kizárni a fürdôszobából. Szerintem. Én sem örülök, ha bejön, küldöm is kifelé, de kizárni nem fogom.

2013. ápr. 27. 21:42
 17/23 A kérdező kommentje:
Hűha köszi mindenkinek :)! A vért még nem látta de a betéteket meg a tampont igen. Volt pár nap amikor (mivel nem éri el a betétet) wc papírt rakott be magának a kis bugyijába, talán ezért is kéne valamit mondani hogy az neki nem kell, akkor anyu miért rak oda valamit....
2013. ápr. 28. 07:27
 18/23 anonim ***** válasza:

Azon a beíráson jót mosolyogtam, hogy egy 4 éves nem fogja megkérdezni, miért. :D :D :D

Egy négy éves folyton csak azt kérdezi, hogy miért! Bár lehet, hogy a beíró kislánya nem volt ilyen érdeklődő, de azért ezt így kijelenteni elég vicces.

Én így mondanám: A felnőtt néniknek szokott vérezni ott, ez természetes, és nem fájdalmas. Ha tovább kérdez, még annyit mondanék, hogy ha van kisbaba a hasában a néninek, akkor nem vérzik, ha pedig nincs kisbaba, akkor igen.

De nálunk nemrég született tesó, szóval a hasban baba téma kb minden nap előkerül, ezért kötném ehhez. :)

2013. ápr. 28. 07:51
 19/23 anonim ***** válasza:

Én minden hónapban rettegek a pirosbetüs napoktól.

Ahogy lehuppannék csak pisilni, a gyerekek rám nyitják az ajtót... 4éves a fiam 2,5éves a lányom.

Én csak annyit mondok, hogy nincs baba a hasamban, ezért picit bibis, de nem fáj. A fiam múltkor meg is akarta nézni a bibit...

(mondjuk amikor elmúlik az utóbbi időben jön a végre van anya hasában baba szöveg- tesót akarnak)

2013. ápr. 28. 08:04
 20/23 anonim ***** válasza:
Én úgy mondanám, hogy a nagylányok pocijában minden hónapban megérik egy sejt, és amíg felnőtt korukban nem lesz kisbabájuk, addig ez a sejt, nem marad a pociban, hanem egy pár napig tartó vérzéssel kijön a puncin keresztül.
2013. ápr. 28. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!