4 éves kislánynak crossmotort akar venni az apukája, engedjem?
Nos, igazság szerint nem szükséges a beleegyezését hozza, pusztán udvariasságbol kérdezte meg.
Vigyázni a gyerekre annak kell, akinek épp a felügyelete alatt van, tehat láthataskor apuka vigyáz ra.
En engedném, mert a gyerek is élvezné, apuka meg tudatosan nyilván nem tenne ki veszélynek a saját gyereket.
Én nem engedném, de lehet én vok túlparás :s Majd ha nagyobb lesz és szeretne, talán akkor, de még nagyon kicsi hozzá. Szerintem veszélyes.
Az meg nem nyugtatna meg, hogy ha nála van a gyerek ő felel érte... cseszhetem ki a felelős, ha bármi baja lesz a gyereknek.
Én engedném!
Sajnos az én férjem nem tanítja a gyereket motorozni, biciklizni sem tud 4 évesen, pedig minden fajtát megvettem neki!!!
Én örülnék ha valami járgányon megtanulna!
Mondjuk annyi, védő ruha, sisak szemüveg is legyen a motor mellé, de ezek a kis motorok nem mennem 100-al!!!
Szia!
Próbáld megbeszélni vele nyugodtan. Vagy írd meg neki az aggályaidat e-nailben, hogy ne szakítson félbe, vagy ne terelje el a gondolataidat.
Jól gondold át az érveidet, és amilyen röviden lehet szedd pontokba.
Szerintem egy négy éves korú átlagos gyermek sem fizikailag, sem gondolkodásban nem érett egy technikai sportra. Minimális a szabálytudata, nem képes az utasítások belartúsára,az esetleges vészhelyzetet nem képes felismerni.
Írd, hogy nézzen utána nevelési blogokon:
A 4 évesnek a saját mozgását kell először felépítenie, majd tökéletesítenie. Labdázni, ugókötelezni, akadályok között csúszi - mászni,föl- le- átugrani dolgokat.
Fontos az egyensúlyerzék fejlesztése: hintázás, libikókázás, lépegetés vonalon, járdaszegélyen,stb
Először saját testével kell megtanulnia ügyesen és tudatosan bánni, csak utána jöhet egy veszélyes technikai eszköz.
Tud már kétkerekűn rendesen biciklizni?
Ha lgen, ott is van mód a további fejlődésre.(akadálypálya)
A gondolkodása sem elég fejlett még ehhez átlagos esetben.
Helyzetfelismerés - cselekvési sémák.
+ nemi szerepek
Nem korai egy fiús játék felvállalására ösztönözni?
A lányok 4 évesen babát öltöztetnek, etetik, altatják.
Neki is kell készülnie a felnőtt nó szerepére.
Fontos, hogyne a te akaratod miatt, hanem a gyerek egészsége és jó irányú fejlődése miatt mondjon le a dologról!
Nem,semmi esetre sem engednem. A gyermek biztonsagaval foglalkozz es ne a jo viszony megtartasaval.
Teljesen mindegy gyereknek valo motor-e,mennyivel megy...VESZELYES es kesz.
Nezz utanna kicsit a neten biztos talalsz olyan balesetekrol videokat ahol gyerek motorozik "neki " valo motoron/quad-on.
Varjon meg 10evet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!