Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai beiratkozás. Hová?...

Óvodai beiratkozás. Hová? Mennyi oviba? Tiszta ideg leszek júni 7-ig?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, ezért bocsi, próbálom azért röviden.

A helyzet: 3,5 éves fiam két éve bölcsis, imádja, az egész csoport most megy oviba. Én itthon vagyok most a kistesóval, és csak jövő szeptembertől mennék vissza dolgozni (akkor lesz ő 2 éves, tehát kezdi a bölcsit) Amit tudok: túljelentkezés van nálunk minden oviba. A körzetes ovink vegyes csoportos és nincs is jó híre. (nem a vegyes csoport miatt, hanem amúgy is) A bölcsistársak közül egy csomóan a bölcsi melletti oviba mennek, a mi körzetes ovink mellett nincs bölcsi. (ez egy évig lenne előny, amíg a pici is bölcsis lesz)

Nagyon nem szeretném a körzetes ovit, de tudom, hogy nagy az esély rá, hogy a nem körzetes tuti nem vesz fel. Mindenki azt mondja, hogy iratkozzunk mindenképpen be a körzetesbe is, plusz még mellette a másik kettőbe (ami szimpi és ott van a mostani bölcsi közelében)

Tudom, hogy egyeztetnek az ovik, és mi valahol hátul leszünk a sorban (körzetes gyerekek, mindkét szülő dolgozik, tesó odajár stb) de ha beiratkozunk a körzetesbe nem az lesz, hogy oda felveszik, akkor a másik két ovi meg sem nézi? Ilyenkor gondolom még fellebbezésnek sincs helye, merthogy felvették. De ha meg nem iratom be a körzetesbe, és egyikbe sem veszik fel, és a fellebbezést is elutasítják? Később hátha lesz hely alapon kockáztassak? Ha felveszik a körzetesbe (szerintem oda fel fogják), utána már nagyon nehéz átiratkozni.

Én azt gondoltam, hogy majd NETÁN felveszik az egyikbe meg a körzetesbe is, és akkor én majd lemondom azt amelyikbe nem akarom, hogy menjen. De nem így van.

Nem a dolgozó szülők elől akarom elvenni a helyet, és légyszi azok ne írjanak, akiknek az a véleményük, hogy miért jár bölcsibe. Én közösségpárti vagyok, és 4 évesen már két év közösség után inkább járjon oviba. (ez másik téma) Szóval ha a gyerek szempontjait néznénk (sok ismerős, két év bölcsi stb. akkor jó lenne, ha felvennék a bölcsiközelibe, de sajnos ezt pont nem nézik. Ismerősünk sajnos sehol nincs. Ti mit tennétek?

Egyébként ezt sem értem, hogy már lakást is úgy kéne választani 10 évvel ezelőtt, hogy ha gyerekem lesz, akkor az alapján fog ebbe és ebbe az oviba, iskolába járni? Na, mindegy is. Köszi, ha elolvastátok és értitek is a kérdésem.

2013. ápr. 25. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Bocs,hogy nem a kérdésre válaszolok,de nálunk febr 24-ig kellett jelentkezni és már a beiratkozás is megvolt. Júniusban már szülői van.Ez ennyire eltér városonként?
2013. ápr. 25. 13:10
 2/3 anonim ***** válasza:

eltér

nálunk májusban kell jelentkezni pl.

a körzetsebe fogják felvenni, a másik kettő meg sem kapja az adatlapját, jól látod

ha meg nem jelentkezel a körzetesbe, akkor simán átrakhatnak mégis, mert az a körzetesetek, ott van hely...

nincs jó megoldás, ha nincs ismerős, valószínűleg marad a körzetes

2013. ápr. 25. 13:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálunk a héten volt a beiratkozás. Amúgy igen, ha a körzetesbe felveszik, akkor mindenképp oda kell mennie, elvileg. Sőt, úgy tudom, hogy a körzetes oviba kötelező is beiratni a gyereket.
2013. ápr. 25. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!