Mit mondanátok?

Figyelt kérdés
Megpróbálom nagyon röviden leírni. Van egy család, ahol két kisgyerek van ,mint nálunk. Kertszomszédok vagyunk, a nőt régóta ismerem. Egyszer áthívtuk játszani őket, gondolván, de jó kis barátság lesz....azóta egyszer hívtak vissza bennünket, és folyton ők jönnének. Most is írt, hogy ha otthon vagyunk, jönnének játszani.... Múlt héten jöttek volna, csak akkor nekünk nem volt jó az időpont. Nem akartam megint azt írni, hogy nem jó, mert nekem kellemetlen ez. De már meguntam az egészet, csak akkor jelentkezik, ha jönni szeretnének. Megbántani nem szeretném, de mégis finoman megmondanám neki, hogy ez kezd zavarni, ti hogyan mondanátok meg?
2013. ápr. 24. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, pláne ha a gyerekek szeretnek játszani. szépen délután kopogjatok be és mondjátok, jöttünk játszani:)

Biztos valamit szégyell, vagy nincs annyi játékuk, nem tudom. Én nem csinálnék belőle ügyet. Menjetek ti is.

2013. ápr. 24. 14:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, lehet nektek van egy kis frankó játszótér az udvaron, csúszda, homokozó, hasonló, nekik meg nincs. Vagy tényleg szégyell valamit, igazából más okot nem gondolnék. Ha a gyerekek szeretnek együtt játszani, akkor nem csinálnék nagy ügyet belőle.

Vagy lehet, hogy azt gondolja, jobb, ha nálatok van "rendetlenség", így nála szép rend marad.

2013. ápr. 24. 14:47
 3/8 anonim ***** válasza:

nem arról van szó, hogy te hívod mindig, ő meg nem hív vissza.

ő meghívatja magát hozzátok, tehát ő úgy gondolja, hogy ez így működik (nincs is ezzel semmi baj, ha a gyerekek szeretik egymást)

Ha szeretnéd, hogy néha te menjetek, akkor te is jelentkezz be hozzájuk néha, vagy ha most úgy is mennek, mond neki, hogy jövőhéten ti mennétek, legyen már egy kis változatosság a légkörben ;)

nem mondanám meg így direktbe, ha az lenne, hogy mindig én hívom, csak akkor jelentkezik, akkor biztos zavarna, de így nem :)

2013. ápr. 24. 14:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Egyszer voltunk nálunk, nem vettem semmi olyasmit észre, amit szégyellniük kellene. Bent szoktunk lenni, nálunk az udvar még nincsen teljesen kész....

Nem szoktam már egyáltalán áthívni, várnám, hogy visszahívjon, de valahogy én is meghívatom magam, csak nekem nehezebb lesz, mert nem vagyok az a típus....

Köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 24. 14:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Mert van terhedre, hogy mennek? Penzbe kerul ez neked, vagy idodet rabolja, vagy utban vannak, vagy plusz feladattal jar, hogy ok jonnek hozzatok?

Oh de jo lenne, ha en lennek a helyedben. Kulfoldon lakunk, nincs baratunk, akik itt a kornyeken laknak, nem talaltuk meg senkivel a hangot. Van egy kislanyunk, olyan jo lenne, ha neki ilyen jatszopajtasa lenne. En nem izelnek rajta, hogy jonnenek:(

Egyszeruen ugy tudo megoldani, hogy mikor jonnek, akkor a gyerekek eljatszanak, s mikor kisered ki oket, akkor megjegyzed, hogy "na, akkor legkozelebb mi megyunk hozzatok"

2013. ápr. 24. 14:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Azért szeretném ha mi is mehetnénk, mert az én lányaim is örülnének egy kis változatosságnak:-) Csak nekem picit furcsák azok az emberek, akiknél nem úgy működik ez a dolog, hogy egyszer nálunk, egyszer náluk...nem vagyunk egyformák.
2013. ápr. 24. 14:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Nincsenek terhemre, mert amikor nem jó az időpont, akkor megmondom nekik. Nekem csak annyi ezzel a "bajom", hogy mindig csak ők...mennének az én gyerekeim is szívesen hozzájuk.
2013. ápr. 24. 14:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor néha te is hívd fel, h otthon vagytok, átmehetünk egy kicsit játszani? Aztán ha csak ritkán utasít vissza, akkor nincs gond, egyszerűen ő úgy gondolta,h be kell jelentkezni aztán kész:)
2013. ápr. 24. 17:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!