Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukak, szerintetek ez már...

Anyukak, szerintetek ez már beteges?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves kisfiam,nagyon ügyes, aranyos,bátor,sokat beszél, szoval nagyon ügyes kisokos.

A probléma velem van,hiszen annyira féltem,hogy nem merem senkire rábizni egy 10 percre sem, pedig elmaradna.Már retegek az ovodátol, hogy nehogy le essen a csuzdárol vagy valaki megüsse, vagy nehogy megfulladjon amikor eszik,mert en nem leszek ott vele.

Erről még senkinek nem beszéltem a férjemen kivül, mert szégyelem magam, a férjem probál nyugtatni, és mondogassa hogy nem lesz semmi baj,de én ebbe beleőrülök.

2013. ápr. 24. 13:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kicsit túl parázod. Az első pár ovis nap nehéz lesz, mármint neked, nem a gyereknek. De majd mikor 3-4 és több nap után látod, hogy jól érzi ott magát a gyereked, és nem történt baja, majd egyre jobban megnyugszol. Muszáj leszel megbízni az óvónőkben. Az járjon a fejedben, hogy a gyerekednek az lesz a jó, ha oviban lesz, sokat tanul majd ott, sok at játszik a gyerekekkel és barátai lesznek. Ez majd elnyom minden aggódást.
2013. ápr. 24. 13:03
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem egy picit az, de megértelek! Nagyon sok ilyen anyával találkozom mint Te. Az embernek ez ösztönből jön, van aki "para-mami" és van aki nem. :) Persze van közte középút is, én inkább a nem para-mami fajta vagyok. :) Nem bízom rá akárkire a gyermekem, ez nálam evidens dolog, de a rokonokra, akiket már ismer, illetve a bölcsiben teljesen nyugodt szívvel merem otthagyni mert tudom, hogy vigyáznak rá. Ha mégis adódik bármi, egy pici baleset, vagy, hogy elesik, ez bárkivel előfordulhat!

De ennyire nem szabad túlaggódni! Ez ráragad a gyerekre is! Tudod nekem a legkisebb tesómat féltette így Édesanyám...Még a széltől is óvta. Emlékszem már 3 éves is elmúlt amikor még mindig leszedte a mandarin héját és csak úgy merte odaadni Neki mert félt, hogy megfullad. :) Én pedig vettem a bátorságot és úgy adtam oda Neki ahogy volt. Megette és nem lett semmi baja!!! :) Szóval csak lazán, ne parázd túl!!! Az egészséges féltés és figyelem rendben van, de ez picit sok! :)

2013. ápr. 24. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben megértelek! Az én lányom 2 éves lesz nyáron és augusztusban megy bölcsődébe. Igazából már nagyon várom és szerintem ő is, mert szereti a gyerekeket és már kell neki a vele egykorú társaság.

Legbelül viszont teljesen össze vagyok zuhanva. Pedig ez az élet rendje! Olyan nehéz "elengednem", pedig mi nem vagyunk az a tipikus "baba-mama összenőve" kategória. Sosem neveltem úgy, hogy csak a "popsimban" érezze biztonságban magát.

Ettől függetlenül minden este nyugtalanul alszom. Állandóan a lányom jár a fejembe, hogy mi lesz, hogy lesz?!

Nagyon nehéz lesz az első 1-2 hónap nekem, a lányom szerintem észre se veszi, hogy nem vagyok ott. Minden esetre tartanom kell magam, mert ha bőgni fogok éjjel-nappal az se nekem, se a lányomnak nem lesz jó.

2013. ápr. 24. 13:10
 4/11 anonim ***** válasza:
az én lányom már iskolás, egyedül jön-megy a suliba, de minden egyes nap figyelem az órát, hogy mikor kell indulnia, és ha késik pár percet, már elönt a víz... ugyanezt éreztem-érzem a mai napig. Anyák vagyunk.
2013. ápr. 24. 13:12
 5/11 Kései Sirató ***** válasza:
32%

Igen, egy kicsit beteges az aggodalmad, ami nem tesz jót a gyereknek sem és neked sem.

Nem jó, hogy eddig se bíztad senkire , bár így nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudsz elmenni orvoshoz, fogorvoshoz, fodrászhoz, vagy bárhova.. Az apukára sem bízod rá soha? És a nagymamák? Megbízhatatlanok? A te édesanyád téged is felnevelt és benne megbízhatnál, van tapasztalata.

Az óvó néniknek ez a hivatásuk, ez csinálják minden nap, értenek hozzá és van benne gyakorlatuk. Erre gondolj és arra, hogy a gyereknek fejlődnie kell, meg kell tanulni szocializálódni, kapcsolatot teremteni, reagálni, meg kell tanulnia, hogy nem csak ő van a világon, nem lehet minden csak az övé, szóval rengeteg hasznos dolgot fog megtanulni. Arra gondolj, hogy minden a lehető legjobb lesz, nem fogják bántani (annyira semmiképp sem, hogy ne élje túl), és ügyes, okos gyerek lesz, akire majd büszke leszel. Ezekre gondolj, bátorság!

2013. ápr. 24. 13:13
 6/11 A kérdező kommentje:
Sajnos engem nem anyukam nevelt,hanem nagynenem es nagymamam,ok nem tudnanak vigyazzni mert eleg tavol laknak.Anyosomekal lakunk ,ezert irtam hogy elmaradna veluk mert lattom hogy szeret veluk ide-oda jarkalni.A szomszedba van egy aranyos idosneni akihez at szokott menni,es ott jatszanak ketten.Lehet azert feltem ennyire mert nem voltak velem a szuleim,1 eves korom ota.Elhagytak.
2013. ápr. 24. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:
szia! En is paras vagyok, az en Fiam is nagyon jo okos gyerek. Kis turelmes senkit nem bant vagy ut meg. En is kesz vagyok a gondolattol, hogy megutik bantjak leesik megcsipi a darazs (nalunk mindenki allergias es ot meg sose csipte meg nem tudom hogy reagalna) stb stb stb most vagyunk beszoktatason de olyan rossz hogy ott kell majd hagyni es nem velem van. Most egyenlore nekem is bent kell lenni, igy en is szokom az "elvalast" nehez es olyan rossz erzes, hogy mar nem velem lesz egesznap :( de o baratokat szerez, szocializalodik eddig csak felnottek kozt volt. Meg kell tanulnia kozosen jatszani. Egyenlore all es hagyja higy elvegyek a jatekat vagy a homokozoban ma a nyakaba ontottek egy vodor homokot. De ha olyan mint en (es mar pedig olyan konnyen durran az agya mint nekem) akkor ugy fog tenni mint en tettem a kislany hajat csomokban szaggattam ki mikor megharapott! Szerintem ido kerdese es ugyis belerazodik a gyerekek vilagaba. Ez ilyen. Kesobb akarom hordani birkozasra ott osszetud szedni egy kis batorsagot es kezelni tudja ha megutik. Azt nem szeretnem ha versenyszeruen sportolna (en kung-fu-ra jartm es senkit nem uthettem meg, nem uthettem vissza mert ha jelentik nekem nincs tobb verseny... Turni kellett)
2013. ápr. 24. 13:24
 8/11 anonim ***** válasza:

sajnálom, hogy a szüleid elhagytak, de ha a nevelőid szeretettel voltak irántad, akkor ez talán nem is baj..mert ha a szüleid ennyire nem kötődtek hozzád, akkor csak rossz lett volna neked.

Biztos azért is vagy ennyire aggódós.

Én is nagyon nagyon paráztam, és a lányom már október óta bölcsis, de még ma is úgy kellett reggel "elmenekülnöm", hogy ne lássa, hogy anya már megint könnyezik..ez egy őrület..nem tudom magam én se leállítani, mikor dolgozom, csak rá gondolok, és úgy rohanok haza mint egy állat, még vásárolni se vagyok hajlandó.

Sztem se normális ez, de azért érzem, hogy október óta kicsit jobb...

2013. ápr. 24. 14:41
 9/11 A kérdező kommentje:
erre en is gondoltam,hogy ezert vagyok ennyire aggodos,a szuleim miatt.Kaptam szeretetett a nevelo szuleimtol is ,de keveset,mert nagynenemnek mar volt 3 nagy gyereke, es sokszor ereztete hogy nem vagyok az ovek .Nagymamam viszont jo is volt meg rossz is.En egyszeruen imadom a fiam,volt mar bolcsis egy napot, de muszaj volt ki vegyuk a munka programom miatt,es en is itthon kelett maradjak vele.Oviba megy osszel, de csak 12:30ig vannak itt az oviba, egy kicsi faluba; Mar keszul, mert szoktunk beszelni az ovirol, most jarunk jatszohazba egy heten 2szer,mert mesze van tolunk egy masik varosba.Nagyon szereti.
2013. ápr. 24. 15:46
 10/11 Golan Trevize ***** válasza:
47%

Szerintem is ez már bőven túzott féltés.

Hosszú távon te is ki fogsz készülni, és a gyermeked pszichológiai és szociális fejlődésének sem teszel vele jót.

2013. ápr. 24. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!