5 éves fiam uralkodik az egész családon, az oviban meg eljátsza a szerencsétlen, elhanyagolt, lelki beteget. Mi a fenét csináljak?
a fiam igazi egóbajnok,szinte születésétől kezdve uralkodik. minden létező módszert kipróbáltunk,semmi sem vált be! ha ő felkel,mindenkit felver,addig senki sem alszik amig ő nem méltóztatik.se szép szó,se csúnya,se semmi!! az oviban viszont visszahúzódó,nyafog,olyan mint egy rongybaba,fejhangon beszél,teljesen olyan minta fele annyi idős lenne. az ovónéniktől meg azt hallgatom h szegény gyerek otthon biztos félre van söpörve,foglalkozzunk vele többet,szeressük és vigyük pőszichológushoz mert lelki sérült!!!!! eszem megáll!!!! van 2 tesója,akiket itthon irányithat,akkor van elemében ha ő a főnök. ha minden úgy van ahogy ő szeretné olyan mint egy angyal,egészen az 1. nem-ig. e mellett nagyon okos,pont ezért tud mindenkit manipulálni. az oviban is sztem az a baja,h ott nem ő a főnök,és inkább eljátssza a szegény kisgyereket h valamit irányithasson. plusz ha valamivel nem ért egyet az Istennek sem csinálja meg! pl: körbe kell futni,ő keresztbe megy. miért? mert körbe futni tök hülyeség,mi értelme? az a magyarázat h azért mert az ovónéni azt mondta,neki nem indok. ha nincs értelmes indoka egy tettnek,nem teszi.. e közben enciklopédiákat fúj kivülről,100ig számol,összes betűt ismeri,egyszer meghallgat valamit máris fujja. túl okos az ovihoz,de mivel nem hajlandó elfogadni a tekintélyt,és nem hajlandó azt tenni amit mondanak neki,az ovónők szerint sosem lesz iskolaérett! évvesztes,jövőre menne,legkésőbb addigra jó lenne megoldást atlálni de már az összes gyereknevelős könvyet kiolvastam,mindenféle tanácsot kikértem és kipróbáltam de semmi!!!!
mielőtt megkanám h nem szeretem,előrebocsájtom h imádom őt és pont azért szeretném ezt megoldani
pl büntisarok. eleinte ment a cirkusz.aztán egy alkalommal épp vinni akartam,mire: jó,megyek anya. 5 perc ugye? akkor beállitom az órámat!!! :( volt mese,vacsora,tea megvonás. programmegvonás. volt pofon is.
küzdősportot nem próbáltuk,de csak mert attól félek h a hugán gyakorlona.. itt taekwon-do van
ahogy már többen is javasolták, szerintem is csapat vagy kűzdősport lenne a megoldás, ahol az edző a 'főnök'.
a 'tinglitangli futkározás' nem fárasztja ki eléggé.
Unokaöcsém is azt csinálja :)
Ha hiszed ha nem, olyan komoly szabályok vannak, hogy pl mikor iskolás lett, nem védhette meg magát néhány nagyobb gyerektől magát a suliban, mert azért kizárás jár, ha verekszik az edzéseken kívül. És hiába bántották, betartotta. Ugyan így játszón, meg mindenhol betartotta ezt.
Valószínűleg ő annyira szereti ezt, hogy szó nélkül hallgat az edzőjére. Szóval biztos otthon se szabad ezt alkalmazni. :)
De hát te ismered a fiad, valami sportot mindenképp próbáljatok ki azért a nyáron, a semminé több eredménye lesz azért :)
kérdező, ez az ágyas story meg a büntisarok, azt érzem hogy túlságosan el vagy ragadtatva a gyerekedtől, és ezt érzi. A büntetés után az ignorálás is fontos. Kitalál magának egy indokot hogy látja hogy nem kerülheti el hogy elveszti az ágyat, de mégis jól jöjjön ki. Egyszerűen ignorálnod kellene, hűvösen fogadni, esetleg "gúnyosan" nevetni, hogy lássa hogy átlátsz rajta.
Az 5 perc büntisarok pedig nagyon kevés sztem. Nyugodtan emeld fel. Minél flegmább, te annál flegmábban vágd rá hogy áh, szerintem 10 perc többet használna. Ha 10 percnél is flegmán odamegy, akkor vágd rá hogy áh, gondolkoztál és, 20 perc jobb lenne. Így el fog gondolkozni hogy bazz... ez a stratégiám csak rosszabbított a helyzetemen, lehet hogy inkább kedvesnek kéne lennem, azzal többre mennék. Biztos nehéz így viselkedni valakivel, akit szeretsz, de sajnos az egó-játék az ilyen. Ha valaki elkezdi játszani, akkor néha be kell szállnod, oda kell "szúrnod". Ha nem teszed akkor csak "préda" leszel. És ha a gyereked hozzászokik hogy ilyen könnyű neki zsarnokoskodni, akkor ha felnő, nagyon nagy pofont fog kapni az élettől hogy ja, ha már pénzről van szó, meg nem olyanok az ellenfeleim akik szeretnek engem, akkor már elvérzek... és ekkor vagy totál befordul majd, vagy mondjuk szar emberré fog válni, bűnözni kezd, aki generálja maga ellen az ellenszenvet, ettől a környezete mégjobban megutálja, ettől ő méglejjebb süllyed, stb stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!