Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves fiam uralkodik az...

5 éves fiam uralkodik az egész családon, az oviban meg eljátsza a szerencsétlen, elhanyagolt, lelki beteget. Mi a fenét csináljak?

Figyelt kérdés

a fiam igazi egóbajnok,szinte születésétől kezdve uralkodik. minden létező módszert kipróbáltunk,semmi sem vált be! ha ő felkel,mindenkit felver,addig senki sem alszik amig ő nem méltóztatik.se szép szó,se csúnya,se semmi!! az oviban viszont visszahúzódó,nyafog,olyan mint egy rongybaba,fejhangon beszél,teljesen olyan minta fele annyi idős lenne. az ovónéniktől meg azt hallgatom h szegény gyerek otthon biztos félre van söpörve,foglalkozzunk vele többet,szeressük és vigyük pőszichológushoz mert lelki sérült!!!!! eszem megáll!!!! van 2 tesója,akiket itthon irányithat,akkor van elemében ha ő a főnök. ha minden úgy van ahogy ő szeretné olyan mint egy angyal,egészen az 1. nem-ig. e mellett nagyon okos,pont ezért tud mindenkit manipulálni. az oviban is sztem az a baja,h ott nem ő a főnök,és inkább eljátssza a szegény kisgyereket h valamit irányithasson. plusz ha valamivel nem ért egyet az Istennek sem csinálja meg! pl: körbe kell futni,ő keresztbe megy. miért? mert körbe futni tök hülyeség,mi értelme? az a magyarázat h azért mert az ovónéni azt mondta,neki nem indok. ha nincs értelmes indoka egy tettnek,nem teszi.. e közben enciklopédiákat fúj kivülről,100ig számol,összes betűt ismeri,egyszer meghallgat valamit máris fujja. túl okos az ovihoz,de mivel nem hajlandó elfogadni a tekintélyt,és nem hajlandó azt tenni amit mondanak neki,az ovónők szerint sosem lesz iskolaérett! évvesztes,jövőre menne,legkésőbb addigra jó lenne megoldást atlálni de már az összes gyereknevelős könvyet kiolvastam,mindenféle tanácsot kikértem és kipróbáltam de semmi!!!!

mielőtt megkanám h nem szeretem,előrebocsájtom h imádom őt és pont azért szeretném ezt megoldani

2013. ápr. 24. 09:57
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

az egoizmust a legnehezebb kezelni tán, legalábbis ha nem egy rabszolgáról, vagy hadifogolyról van szó :P

talán megpróbálhatnád érzékeltetni vele azt, hogy mennyire függ ő a felnőttektől. Nemtudom pl ha kap valamit, akkor megköszöni-e szépen, meg hasonlók.

Az meg, hogy nincs értelmes indoka egy tettnek, akkor nem teszi... mondd meg neki, hogy mindennek van értelmes indoka, csak ő még nem elég nagy ahhoz, hogy megértse ezeket, vagy túl sok idő lenne elmagyarázni neki. Példaként azért néha leállhatsz magyarázni, pl kezdhetnéd ezzel hogy miért kell körbefutni, nem keresztül: mert nem az a lényeg, hogy a-ből b-be jusson, hanem az út hossza, meg a testmozgás. Esetleg, ha szereti a katonákat, azt is elmondhatod neki, hogy ha minden egyes katonának el kellene magyarázni, hogy mit miért csinálnak, sőt, meg kellene győzni őket, hogy ez a legmegfelelőbb reakció egy szituációra, akkor simán elvesztenénk a háborút. Ennél még az is jobb, ha néha a parancsnok téved. De legalább összehangoltan működik a hadsereg.

2013. ápr. 24. 10:17
 12/36 A kérdező kommentje:

ha tudnátok h a mamákkal is mit küzdöttem! kizárt h a gyerek ilyen meg olyan mert nálunk amolyan! csak lusta disznó vagyok azért úszik a lakás,nem azért mert a gyerek 15 órán keresztül a sarkamban van! aztán megkapták egy hétvégére..anyósom szinte leizzadt.. azt mondta pisilni is alig tudott mert a gyerek 1 percre sem hagyta nyugton..

megértem h ti kivülállók nem hiszitek el h van ilyen is.. elég határozott valaki vagyok és nem tagadom csattant már pofon is. hozzáteszem semmi hatása sem volt. semmilyen bünti,vagy megvonás. csak nevet rajta :(

2013. ápr. 24. 10:19
 13/36 anonim ***** válasza:

A sportot javaslom én is, de nem otthon.

Olyan sportot kellene választani, ahol az edző irányit!

Pl. csapatsportok. Vagy küzdősport. Ott is elég következetesek az edzők. Mindenképpen olyat, ami fegyelmet, összeszedettséget, alázatot követel. És mindenképpen edzővel. Ahol az edző a főnök, nem pedig Ő.

2013. ápr. 24. 10:20
 14/36 anonim ***** válasza:
Na ezt nem fogja megérteni egy 5 éves! Nem kell magyarázkodni! 3 szóval kell megmagyarázni mindent. A magyarázkodást nem is értik és kinevetik magukban. Ha valamit nem lehet hát nem lehet. Mondjuk mert veszélyes és ezt mondtam. Vagy alvás van és slussz. Nincs magyarázkodás!
2013. ápr. 24. 10:21
 15/36 A kérdező kommentje:
nagyon udvarias,szépen beszél,önálló. csak ha nem úgy mennek a dolgok akkor van gáz. akkor kiabál,üt,dobál. ha ez nem jön be,sir. egyik pillanatról a másikra vált,ahogy alakul a sztori addig amig ő ki nem hozza belőle a legjobbat magának. nem lesz egy elveszett ember az biztos
2013. ápr. 24. 10:22
 16/36 anonim ***** válasza:
Viszont ha ennyire gáz a helyzet, akkor keress fel másik pszichológiust vagy gyógypedagógust. Azért az nem normális, hogy 5 évesen ne tudj mellette semmit csnálni. Nálunk fele ekkora bajnál foglalkozott vele szakember. És még a hiperaktivitást sem tartotta kizártnak.
2013. ápr. 24. 10:23
 17/36 anonim ***** válasza:
41%

közbe olvastam még a kommentjeid, kérdező, kezdem azt hinni, hogy egy pofon hiányzik annak a gyereknek, vagy egy büntetés. Szoktad büntetni? A mai pszichológusok mindig azt javasolják hogy egyenrangúként kell kezelni a gyereket meg nem szabad keménynek lenni vele, nem szabad megmutatni hogy tudsz te csúnyán is nevelni. De mi az eredmény: egy rakás öntörvényű hülyegyerek (no offense, a tiéd még simán nevelhető), aki azt hiszi hogy mindenkinél okosabb, mindenkinél "eredetibb", közbe meg hülye, mint a segg, és nem csinál mást, csak másolja az épp aktuális divatot.

Elhiszem persze hogy nehéz, és biztos próbáltál már sokmindent, tényleg nehéz esetnek tűnik, csak ötletelgetek.

18/36 anonim ***** válasza:
49%
AJÁNLANÉK NEKED EGY KÖNYVET:A ma gyermekei(a különleges képességű gyermekek legújabb generációi)ha kis zseni akkor talán erről az oldaláról kéne megközelitteni.nagyon érdekes könyv
 19/36 anonim ***** válasza:

"ha ez nem jön be,sir. egyik pillanatról a másikra vált,ahogy alakul a sztori addig amig ő ki nem hozza belőle a legjobbat magának. nem lesz egy elveszett ember az biztos"

De, elveszett ember lesz, ha nem változtat ezen. Ahogy jön a hiszti, jönnie kéne a pofonnak, aztán pedig ignorálni, meg letérdepeltetni a sarokba vagy valami. Ha végül neki van igaza, akkor meg fogja tanulni hogy a pofont csak ki kell bírni, a leszidást csak végig kell hallgatni, aztán megint nyerni fog. És ilyenkor tényleg nem használ a pofon, mert csak hozzá fog szokni.

2013. ápr. 24. 10:29
 20/36 A kérdező kommentje:

köszi,megnézem :) kristály és indigógyerekes könyvet olvastam,ott azt irták nem nevelhetők csak szerethetők.. ez oké,de valamennyire csak kellene alkalmazkodnia nem egy lakatlan szigeten élünk..:(

igen van bünti,semmit sem ér. pedig kemény vagyok,nemrég az ágyát vettem el mert arról mászott fel az ablakra,szekrényre és onnan ugrált. reakció 1: apa,adnál nekem is egy csavarhúzót h segithessek szétszedni? reakció 2: de jó igy aludni h közelebb vagyok a földhöz!

:/

2013. ápr. 24. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!