Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Alvásprobléma 2,5...

Mit tegyek? Alvásprobléma 2,5 évesnél?

Figyelt kérdés

Pár hete a kisfiam nagyon gyakran felébred éjszaka,és csak úgy nyugszik meg ha én is vele alszom.Ott maradok míg visszaalszik,kijövök,de kb egy óra múlva kezdődik minden előlről.Már nagyon fáradt vagyok emiatt hogy két órát nem alszom egyhuzamban,viszont ha magam mellé veszem reggelig nyugodtan alszik.Eddig nem volt ilyen probléma,kicsi korától külön szobában aludt.

Viszont pár hete 3 napot kórházban voltam,és tulajdonképpen azóta van ez így.

Szerintetek mit tegyek? Tegyek neki átmenetileg egy ágyat a mi szobánkba?Sírni nem akarom hagyni,mert olyan keservesen sír ilyenkor,és kapaszkodik belém.

2013. ápr. 20. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Hanem hagyod sírni, és magad mellé veszed, akkor soha nem fog újra az ágyában aludni.

Éjszaka csak akkor menj be hozzá, ha már nagyon sír. De ilyenkor se vedd ki az ágyából, ne gyújts villanyt. Csak néhány halk szóval nyugtasd meg.

2013. ápr. 20. 21:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Már megint... Kedves első! Jössz a hüly.e ötleteiddel. Folyton arra buzdítasz mindenkit, hogy hagyja sírni a gyermekét. Sajnálom a gyerekeidet.

Kedves kérdező! Bárhogy is döntesz, egyet ne tegyél, sírni semmiképp ne hagyd!

2013. ápr. 20. 22:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Próbálom én halkan nyugtatgatni,de csak jobban sír ha azt látja hogy kifelé készülök.Soha nem hagytam ok nélkül sírni,ez biztos hogy nem hiszti,azon gondolkodom mit érezhet,hiszen csak arra van szüksége hogy vele legyek.

Amikor távol voltam,látszólag nem hiányolt nagyon,de szerintem magában attól fél nehogy eltűnjek megint reggelre.

2013. ápr. 20. 22:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezt találtam: [link]
2013. ápr. 21. 00:21
 5/5 anonim ***** válasza:

A cikket nem olvastam végig, de szó van benne a fokozatosságról, ami szerintem is jó. Én is így tettem a fiammal, annak idején. Ma már egyedül alszik el.

Viszont szerintem nálatok valóban a 3 nap kórház a probléma. Szerintem el fog múlni, mást nem tehetsz, mint azt, hogy minden alkalommal megnyugtatod. Sőt!Szerintem beszélhettek arról is, hogy kórházban voltál,mert megbetegedtél és egy doktorbácsi meggyógyított. De szeretnéd,ha tudná, hogy soha nem mész el hosszú időre. Ígérd meg neki, hogy ha legközelebb el kellene menned,azt mindenképpen megbeszéled vele, de biztosan nem fog mostanában ilyesmi előfordulni. És Te mindig ott leszel neki, ne aggódjon, nem fogod magára hagyni soha.

Az én kisfiam is 2,5 éves. Napközben és az esti lefekvésnél is beszéljétek meg. Szerintem pár nap alatt visszaáll minden a régi kerékvágásba.

Ezeket a dolgokat nekem meg kellett vele beszélnem, mert apa külföldre ment dolgozni egy pár hónapja és a kisfiam attól félt, hogy én is elmegyek. Minden szavamat értette, ezt onnan tudom, hogy a viselkedése teljesen megváltozott.

2013. ápr. 21. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!