Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mától levettük a pelust....

Mától levettük a pelust. Adnátok néhány tippet, mire ügyeljünk, mit kerüljünk?

Figyelt kérdés
2 és fél éves lesz a kisfiunk jövő hónapban és úgy döntöttünk ma délutántól csak alváshoz kap pelust. igazából az érdekelne, mi az, amit semmiképpen ne tegyek vagy ne mondjak neki, mert nyilván szidni és kiabálni vele nem szabad, de ezen kívül mit ne? illetve holnap ugye máris kimozdulnánk itthonról hosszabb távra és időre, konkrétan szinte teljes délelőttös program lenne. a dilemmám pedig az, hogy várjam meg, amíg szól, vagy pisiltessem, mikor lehetőség adódik rá, minél gyakrabban? ma délután kb óránként legalább egyszer pisiltettem, működöt is a dolog, hogy érkezéskor, evés előtt, induláskor, érkezéskor, megint evés előtt, stb. aztán gondoltam, hagyom, majd csak szól fürdés előtt még valamikor. nem szólt, befolyt a pisi persze :-) ha kérdezem, mindig azt válaszolja, hogy nem kell pisilni. de ha elviszem, pisil. egyelőre ezek szerint gondolom jobb, ha legalább házon kívül még kérdezgetem inkább és viszem, ha kell, ha nem, de meddig? néhány napig még? vagy házon kívül kérdezgessem, itthon meg hagyjam rá a dolgot és egyszercsak rájön, hogy szólnia kell? nálatok hogy ment? nem akarom összezavarni, elbizonytalanítani, meg ilyesmi...

2013. ápr. 19. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Én azt javasolnám, hogy 1-2 hétig, csak otthon legyen pelus nélkül. Figyeld meg mennyit iszik, abból kb ki tudod kalkulálni, mikor kellhet pislinie. Ha kimentek adj még rá pelust. 1. héten még te ültesd bilire, aztán 2. héten elég kérdezni. Akkor már rövidke utakra mehettek pelus nélkül is, csak előtte pisiltesd meg (amúgy sem árt, ha megszokja, hogy indulás előtt otthon pisiljen, mert a köz wc-k állapota, háááát), és vigyél váltóruhát. Ha véletlenül be pisil, mond el neki, hogy nem baj, mással, nagyobb gyerekekkel is előfordul, legközelebb szóljon. Alvásnál, ha kb 2 hétig egyhúzamban száraz pelussal ébred, akkor megpróbálhatjátok anélkül, de tagyél a matrcaára pvc lepedőt. Lefekvés előtt pisiltesd, és készítsd be a bilit az ágya mellé. Sok sikert.
2013. ápr. 19. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Merész vállalkozás lenne pelenka nélkül elmenni egy gyerekkel, akiről még csak fél napja vetted le a pelenkát. Szerintem ne tedd. Ha otthon vagytok, ne adj rá, aztán látni fogod, hogy alakul a dolog. Nálunk a lányommal sima ügy volt 2,5 évesen, a fiam ugyanennyi idősen még nem érett meg a dologra, pedig próbálkoztunk. AZ hogy te teszed rá óránként a bilire, még nem szobatisztaság. Próbálkozni lehet, lesznek balesetek, de ezek kellenek ahhoz, hogy tudatosodjon benne, hogy ha elengedi a pisit, következménye van. Sok sikert!
2013. ápr. 19. 22:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek a többiekkel, adj rá még pelust, mikor nem vagytok otthon és éjszakára is.

Szerintem ne görcsölj rajta sokat. Lesznek balesetek, erre készülni kell. Oda kell figyelni. Eddig nagyon jól csinálod, másfél óránként pisiltesd csak meg, bármit is mond. Nem szól, tudom, az enyém sem szólt. Sokszor még most is csak az utolsó pillanatban, pedig 4 éves.

A kakilásra érdemes nagyon odafigyelni, nehogy a szőnyeg közepén landoljon. Valójában az én fiam 3 évesen egyszer csak úgy csinált mindent, ahogyan kértük már előtte is. Hirtelen az éjszakai és a nappali is elkezdett jól, megbízhatóan működni. Így a mai eszemmel azt mondom, nem kell nagyon erőltetni, ahogy természetesen jön és nem jár túl sok balesettel. Ha még túl sok a baleset, szerintem érdemes visszaadni a pelenkát és várni még pár hónapot. Nekem ennyi tapasztalatom van kb. a témában, úgyhogy eddig nagyon jólcsinálsz mindent,sok sikert,kitartást.

2013. ápr. 20. 10:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Mit tegyünk, ha bizonyos napszakokban képes visszatartani a pisit és időben előre szólni, ha kell neki, míg máskor - ha pl fáradt vagy rosszkedvű, akkor kb. 10 percenként bepisil? :-((( továbbá mi a teendő, ha visszatartja a kakit? ma is több mint egy órán keresztül szó szerint percenként ült a bilire - mivel csak úgy ülve maradni nem hajlandó - mire csaknem másfél óra elteltével megszületett két gombóc :-( de legalább sikerült végül :-)
2013. ápr. 22. 21:05
 5/5 A kérdező kommentje:
ja és mégvalami, a bölcsiben is megbeszéltük, hogy elkezdjük a szoktatást és hogy ma reggel már kisgatyóban érkezik. két garnitúra ruhát adtak haza pisisen mosásra és pelusos gyereket adtak át a mamának délután. akkor most szerintük nem érett meg még a szobatisztaásgra és ott pelust fog kapni? nem zavarja össze, hogy ott pelusos itthon meg nem? egyébként kapott bugyipelust, ha elmentünk itthonról hétvégén
2013. ápr. 22. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!