5 évesem néhány hete gyepálja a 3 évest. Tegyem a 3 évest az 5 hós mellé? Nem rizikós? Két rossz közül melyik a kevéssé rossz?
Ugyanilyen korú gyerekeim vannak, igaz fordított a nemek helyzete. Nálunk inkább a kicsi (a fiú) veri a nagyobbat. A nagyról el sem tudnám képzelni, hogy ilyet csináljon. Lehet csak azért mert lány, de szerintem egy 5 évesnek már meg kéne érteni, hogy nem bántjuk a kicsit. Persze mindig lehetnek konfliktusok, de szerintem tök mindegy melyik szobában vannak. Ahogy írod az oviban úgyis együtt vannak és otthon sem tarthatod őket szétválasztva.
Következetesen meg kell büntetni, ahányszor bántja a kicsit, de közben éreztetni is kell vele, hogy őt is szereted ugyanúgy. Biztos értékelne néha olyan programokat, ahol csak kettesben vagytok, a kicsik nélkül. Akár egy bevásárlás vagy ügyintézés alkalmával elkísérhet, amíg a kicsikre vigyáz valaki. Ezzel azt is éreztetnéd vele, hogy ő már elég nagy az ilyen "felnőttes" programokhoz. És útközben vagy várakozás közben beszélgethettek, barchobázhattok, matekozhattok. Az én lányom értékeli az ilyesmit, legalább annyira élvezi, mintha játszótérre mennénk.
"Tegyem a 3 évest az 5 hós mellé?"
most akkor 5 éves vagy 5 hónapos??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!