Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti elengednétek egy 9 (majdnem...

Ti elengednétek egy 9 (majdnem 10) éves kislányt egyedül iskolába?

Figyelt kérdés
Ha az iskola kb. két percre van, egyetlen zebrán kell átmennie, ami nem forgalmas úton van és kisvárosról van szó.

2013. ápr. 19. 16:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Elengedném.

A mi sulink is kb. 5 percre volt, nagy úton nem kellett átmenni, és elsős korunktól egyedül jártunk. A szüleink már rég melóban voltak, mire mi elindultunk.

Volt az osztályban egy épp ilyen kislány, mint amilyenről a kérdező is ír, az anyja mindenhová ment vele. Később hallottam, hogy gimibe ugyanúgy kísérgette, aztán sokáig nem tudtam, mi van vele. Most, harmincas éveinkben állítólag még mindig a szüleivel lakik, ugyanúgy az anyjával járkál, egyedülálló... megérte így nevelni? Őszintén sajnálom, akinek így alakul az élete.

2013. ápr. 19. 17:38
 12/21 A kérdező kommentje:
Anyukának konkrét elképzelése van mindenről, például már most tudja, hogy nem engedi messzi iskolába később sem, tehát nem mehet kollégiumba középiskolában...meg a szakmáját is "eldöntötte"...amikor kérdeztem, hogy mi van ha a gyerek mást akar? Azt válaszolta, hogy "ő ismeri a gyerekét és azt az ő gyereke nem akarja majd". Hát nem tudom....
2013. ápr. 19. 17:44
 13/21 anonim ***** válasza:
Még nem voltam teljesen 7 sem,és egyedül jártam suliba,ami 3 utcával arrébb volt,kétszer mentem át az úton,később én vittem az öcsémet is alig 9 évesen.
2013. ápr. 19. 18:22
 14/21 anonim ***** válasza:
5. osztályos korától jár egyedül a lányom iskolába. Gyalog kb. 25 perc, egy forgalmas, lámpás kereszteződésen kell átmenni. Megbízható kislány egyébként. Amíg kicsi volt, el nem tudtam volna képzelni, hogy 10 évesen egyedül jár majd suliba, most 14 éves lesz, de még mindig fognám a kezét, ha lehetne, para anyu vagyok egy kicsit... :) Szóval ha én engedtem ezt, akkor megbízható gyerek estén szerintem nem korai... :)
2013. ápr. 19. 18:32
 15/21 A kérdező kommentje:
Többségében ezt mondátok, úgyhogy mégsem én vagyok a hülye :D
2013. ápr. 19. 18:35
 16/21 anonim ***** válasza:
En is a felto szulok koze tartozom. Sajnos nem falun lakunk hanem varosban ami nem nyugis varos. Imadkoztam hogy nehogy lannyal legyek terhes! Annyira szar vilagban elunk hogy sehova nem engednem. Fiam van most varjuk a masodikat. Sehova nem engedem el egyedul. Nagyon gyerekfuggo (es kornyezet fuggo) hogy hova engednem el.
2013. ápr. 20. 12:42
 17/21 anonim ***** válasza:
Folyt.kov Es mikor engednem el eloszor. Suli tolunk rohadt messze lesz igy eloszor biztos nem mehet el egyedul. Az hogy 10 evesen azt mar nem hiszem... A szakma nalunk nincs kivalasztva de nem lehet ketkezi munkas. En fodrasz vagyok apa meg auto villamossag. Dolgozd magad halalra ha nyaron egy kis nyaralast akarsz. En tudogyulladassal is dolgoztam mert ha nem dolgozom nincs penz... Nincs beteg allomany stb... Akkor sulyos penzek mennek el mellettem. Ezert biztosan nem elhet olyan munkabol ami fizikai
2013. ápr. 20. 12:47
 18/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Szerintem ismerősöm a túl féltés tipikus esete. Tény, hogy a gyere eléggé önállótlan is.
2013. ápr. 21. 08:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Persze,én mér 7 évesen is egyedül jártam!:)

13/L

2013. ápr. 21. 14:46
 20/21 A kérdező kommentje:
Azt gondolom, 10 évesen egy okos gyereknek már el lehet magyarázni (és meg is érti), hogy mit szabad és mit nem, ne álljon szóba idegenekkel, ne csavarogjon el, nézzen szét mielőtt átmegy a zebrán stb. Ha mindig úgy él az ember, hogy úristen elrabolják, akkor tényleg még az egyetemre is kézen fogva menne vele. A másik: az hogy a szülő fejében él egy kép, arról hogy a gyereke mivel fog foglalkozni (művész lesz, diplomás, szakmunkás vagy akármi)az természetes. De kategórikusan kijelenteni, hogy csak helyben tanulhat és nem mehet koleszba, és csak ez vagy az érdekelheti....iszonyú butaság.
2013. ápr. 21. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!