Bölcsis 2 évesetek mikor fekszik le este? És mikor kel?
Úgy néz ki, hogy végre találtam munkát, így kislányom bölcsis lesz. Most 20kor fürdik és 20.30 körül fekszik le, de mondjuk h 20.45-re alszik el. Ha bölcsibe fog járni, ez elég későn van. Mennyivel hozzam előrébb a fürdést, fekvést? Hogyan álljunk át?
Reggel változó mikor ébred, de olyan 7-8 között. Ha viszont az szeretném, h ott reggelizzen, 7.45re be kell érni. Így keltenem kéne 6-6.30 között.
És 7végén más a rend? Tovább maradhat fent? Tehát akkor maradhatunk a 20 órás fürdésnél? Nem fog össze zavarodni?
És most jön a nyár! Egyre tovább van világos. Nem furcsa fél 8kor fürdetni, 8kor aludni, amikor még ragyog a nap? De gondolom muszáj, h másnap fel tudjon kelni kipihenve.
Bölcsi előtt + hétvégén + ha betegen itthon van: 8:30-kor ébred, és 21:30 körül alszik el. Délután kb. 1,5-2 órát alszik.
Bölcsi: 6:40-kor ébresztő, 19:30 alvás. A totál gáz az, hogy a bölcsiben kb. 40 percet alszik délután :( Szerda környékén már nagyon kialvatlan.
Nálunk ez is nagyon mérvadó, hogy szinte kimarad a délutáni szunya, de mégsem rakhatom le 18:00-kor aludni a szikrázó napsütésben :(
Második válaszoló: Nem zavarja be, hogy hétvégén máskor fekszik/kel?
Én is annyiszor gondoltam már rá, hogy legalább hétvégén kicsit többet pihenhessünk, később fektetem le a fiúkat, de félek bezavarodnak, hogy hol ekkor, hol akkor alszanak-kelnek.
Már annyira megszokták, hogy mindig ugyanakkor van alvás, nem tudom van-e értelme megpróbálkozni ezzel.
Mert igazából nem nagyon esik jól hétvégén is felkelni fél 6-6 körül hozzájuk, jó lenne egy-másfél óra alvást ráhúzni.
Nálatok gond nélkül működik ez a rendszer?
Legkésőbb 8-kor megy be az ágyba, fáradságtól függ, de általában 10-15 perc alatt alszik el. Ritka az, amikor később. Reggel 7-kor ébresztem, fél 8-kor indulunk.
Hétvégén tovább alszik, fél 8-8 körül ébred. De ez éppen elég ahhoz, hogy ne aludjon ebéd után. Csendes pihenő van, másfél-2 óra. De így este fél 8 körül már alszik.
Nem zavarja, hogy világos van, megbeszéljük mindig, hogy most jön a nyár, ilyenkor sokáig van világos, de attól még késő van és este, és le kell feküdni aludni.
2-es vagyok.
Fiam így is - úgy is kb. 11 órát alszik éjjel. Az ébredés mindig attól függ, hogy mikor teszem le este. Ő ilyen egyszerű :)
Tehát nem zavar be semmit, csak meglegyen a 11 óra. Hétvégén délután 2 körül alszik el (nem délben, mint a bölcsiben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!