Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsis 2 évesetek mikor...

Bölcsis 2 évesetek mikor fekszik le este? És mikor kel?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy végre találtam munkát, így kislányom bölcsis lesz. Most 20kor fürdik és 20.30 körül fekszik le, de mondjuk h 20.45-re alszik el. Ha bölcsibe fog járni, ez elég későn van. Mennyivel hozzam előrébb a fürdést, fekvést? Hogyan álljunk át?

Reggel változó mikor ébred, de olyan 7-8 között. Ha viszont az szeretném, h ott reggelizzen, 7.45re be kell érni. Így keltenem kéne 6-6.30 között.

És 7végén más a rend? Tovább maradhat fent? Tehát akkor maradhatunk a 20 órás fürdésnél? Nem fog össze zavarodni?

És most jön a nyár! Egyre tovább van világos. Nem furcsa fél 8kor fürdetni, 8kor aludni, amikor még ragyog a nap? De gondolom muszáj, h másnap fel tudjon kelni kipihenve.

2013. ápr. 17. 21:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk fél 8-kor van vacsi, aztán fürdés, 8kor ágyban van a kicsim, kb 10 perc alatt el is alszik.Általában reggel 6kor kel (van, h fél 6kor-attól is függ a tesója-6 és fél éves- felébred-e korábban és véletlenül vagy szándékosan-bár nálunk minden véletlenül történik :D- felébreszti-e vagy nem) :) Hétvégén is ez a menetrend.
2013. ápr. 17. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Bölcsi előtt + hétvégén + ha betegen itthon van: 8:30-kor ébred, és 21:30 körül alszik el. Délután kb. 1,5-2 órát alszik.

Bölcsi: 6:40-kor ébresztő, 19:30 alvás. A totál gáz az, hogy a bölcsiben kb. 40 percet alszik délután :( Szerda környékén már nagyon kialvatlan.

Nálunk ez is nagyon mérvadó, hogy szinte kimarad a délutáni szunya, de mégsem rakhatom le 18:00-kor aludni a szikrázó napsütésben :(

2013. ápr. 17. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
9 körül fekszik le és reggel 8 körül keltem
2013. ápr. 17. 23:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Második válaszoló: Nem zavarja be, hogy hétvégén máskor fekszik/kel?

Én is annyiszor gondoltam már rá, hogy legalább hétvégén kicsit többet pihenhessünk, később fektetem le a fiúkat, de félek bezavarodnak, hogy hol ekkor, hol akkor alszanak-kelnek.

Már annyira megszokták, hogy mindig ugyanakkor van alvás, nem tudom van-e értelme megpróbálkozni ezzel.

Mert igazából nem nagyon esik jól hétvégén is felkelni fél 6-6 körül hozzájuk, jó lenne egy-másfél óra alvást ráhúzni.

Nálatok gond nélkül működik ez a rendszer?

2013. ápr. 17. 23:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Legkésőbb 8-kor megy be az ágyba, fáradságtól függ, de általában 10-15 perc alatt alszik el. Ritka az, amikor később. Reggel 7-kor ébresztem, fél 8-kor indulunk.

Hétvégén tovább alszik, fél 8-8 körül ébred. De ez éppen elég ahhoz, hogy ne aludjon ebéd után. Csendes pihenő van, másfél-2 óra. De így este fél 8 körül már alszik.

Nem zavarja, hogy világos van, megbeszéljük mindig, hogy most jön a nyár, ilyenkor sokáig van világos, de attól még késő van és este, és le kell feküdni aludni.

2013. ápr. 18. 06:23
 6/9 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Fiam így is - úgy is kb. 11 órát alszik éjjel. Az ébredés mindig attól függ, hogy mikor teszem le este. Ő ilyen egyszerű :)

Tehát nem zavar be semmit, csak meglegyen a 11 óra. Hétvégén délután 2 körül alszik el (nem délben, mint a bölcsiben)

2013. ápr. 18. 08:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem bölcsis de 1 éves kora óta este 8 kor gyerekszoba fél 9 kor villanyoltás és alszik reggelig
2013. ápr. 18. 08:55
 8/9 anonim ***** válasza:
"ketteske", köszi a választ:) Lehet teszek egy próbát én is, nem is értem a fiaim hogy tudnak létezni 8-9 óra alvással 2 és 6 évesen:)))) Bár az a baj, hogy ha este már fáradtabb, akkor nyűgös is, tehát muszáj voltam eddig letenni 8-kor.Mondjuk a délutáni alvást áttehetném 1-ről 2-re, akkor többet is alszik mert jobban lefárad, hátha....:)
2013. ápr. 18. 09:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Este fél 7-fél 8 között megy aludni ez sok mindentől függ,pl mennyire fáradt,6-fél 7 között ébred,ami jó mert fél 8kor indulunk a bölcsibe,ha később fektetem még korábban kel,ráadásul nyűgös is.Napközben 1-3 órát alszik.
2013. ápr. 18. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!