Ma voltunk bölcsis nyílt napon. Összességében tetszik. De? A Ti bölcsitekben mi a helyzet ezzel?
Az udvart nem érzem biztonságosnak. Minden csoportho van külön elválasztott rész és abba egy beton teknő ,medencének:
Amíg ott voltunk egyszer beletolatott ,egyszer pedig átbucskázott rajta a 18 hónapos nagyon jó mozgású gyermekem.Oké hogy megszokja de majdnem kitörte a fogát pl.
Illetve az udvaron vannak szocreál fém mászókák, amikről azt hittem nem is lehetnek ,mert volt hogy beszorult a gyerek feje ...
Ne msok mindent tudsz tenni... vagy keresel másik bölcsit, vagy esetleg rákérdezel az intézményvetőnél (nem számon kérő stílusban, hanem nyilván normális hangnemben, együttműködésre készen...), hogy ő mit gondol erről mert felvetődött benned ez a probléma stb-stb.
Már a reakcióiból is sok mindent le lehet majd szűrni, és talán segít eldönteni, hogy keresel-e másik intézményt.
De: azért lássuk be, elég kevés az olyan állami bölcsi, ahol ne lennének kifogásolható tényezők... nekünk szerencsénk van, nagyon jó kis bölcsi van itt lakótelepen, több szempontból is a legjobb a városunkban.
Pl itt is van pancsolómedence, de pont idén tavasszal a talajfagyok után szedték ki a régi lépcsős betonteknőket, és csináltak helyettük lejtős aljú mélyedéseket, olyan, mint egy szabályos kis lapos tál, szerintem sokkal kevésbé veszélyes, mint az előző konstrukció volt, mert se pereme, se lépcők stb, szelíd kis lejtős oldalakkal. Örültem, hogy megcsinálták. Erre fel a fiamék tegnap azt játszották a kis cimboráival, hogy teljes svunggal belerobogtak a motorokkal, ráadásul egymás mellett, persze az egyik valahogy megbillent és összegabalyodott az egész banda, mindezt ugye úgy ,hogy tejes sebességgel beleszáguldottak a betonba. Ő megúszta egyetlen karcolás nélkül még a ruhája se szakadt el, a többiek össze-vissza horzsolták magukat és mély sebeket is szereztek, azegyik meg ma nem is jött mert a könyökét csúnyán beverte és most vihetik a sebészetre hogy mi lett vele... maximálisan megbízom amúgy a gondinénikben, mondták, hogyeg pillalat szülte extrém ötlet volt ,mindenféle előjel nélkül, mire közbeavatkoztak volna már száguldottak a fiúk. Ismerem őket és tudom, hogy igaz is amit mondanak, a lányom is ide járt anno, ismerjük-szeretjük őket. Ja, és a lányom két évig járt ide, még a régi lépcsős-peremes vacak medence volt ,de soha egy baleset nem történt. most meg felavatták a legyek :s szerencsére az én miniterroristám megúszta, de ő ilyen kis mázlis amúgy is. Valszeg amúgy az ő ötlete volt, rá vallana nagyon, szokott ilyen vakmerő lenni és elég karizmatikus hozzá, hogy a többi menjen utána. Ez van... pedig nem arról van szó, hogy ne lenne megnevelve, nem is durva stb, csak hát kacérkodik örökké a letehetetlennel is, és félelemérzete meg nulla.
Arra pedig számíts, hogy mindenhol vannak akaratosabb, illetve testi fölényt kihasználó, netán durva gyerekek! Minden csoportban és minden életkorban. A mi dolgunk, meg nyilván a gondozónőké, hogy résen legyünk, illetve megtanítsuk kezelni az ilyen helyzeteket, hogyan reagálja le, mihez kezdjen stb. Ha amiatt máshová vinnéd, semmitse érnél el, máshol is van belőlük bőven... mindenhol akadnak. Ez a világ ilyen. Úgyhogy már most gondold ki, mire akarod tanítani ezzel kapcsolatosan.
Köszönöm a részletes válaszokat .
Az a baj hogy a többi bölcsit elnézve mindenhol vannak ezek a fém vackok...
Azért bosszant mert ugye fizetni kell ,egy szolgáltatás végül is ...
Ez a bölcsi pedig 5 percre van a munkahelyemtől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!