Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ma voltunk bölcsis nyílt...

Ma voltunk bölcsis nyílt napon. Összességében tetszik. De? A Ti bölcsitekben mi a helyzet ezzel?

Figyelt kérdés

Az udvart nem érzem biztonságosnak. Minden csoportho van külön elválasztott rész és abba egy beton teknő ,medencének:

[link]

Amíg ott voltunk egyszer beletolatott ,egyszer pedig átbucskázott rajta a 18 hónapos nagyon jó mozgású gyermekem.Oké hogy megszokja de majdnem kitörte a fogát pl.

Illetve az udvaron vannak szocreál fém mászókák, amikről azt hittem nem is lehetnek ,mert volt hogy beszorult a gyerek feje ...

2013. ápr. 16. 23:37
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Egyébként a lányom nagyon barátságos , nézett két libikákózó kisfiút , akik felpattantak és elkezdték lökdösni , akkor bucskázott majdnem hátra.

Lehet Én vagyok túl naív de nagyon durvának érzem azt a két kölköt.

Aztán volt még egy csapat fiú akik elvették a játékot tőle és durván lökötték,amikor észre vették hogy Én is ott vagyok azonnal kedvesek voltak. Már egy 2-3 éves gyerek is ilyen sunyi? Elkeserít... Eddig örültem hogy bölcsis lehet,mert nyitott és kedves. De milyen családból jöttek ezek a gyerekek akik így viselkednek?

2013. ápr. 16. 23:42
 2/16 anonim ***** válasza:

Minket ugyan a bölcsi kérdés nem érint, de ahogy megyünk belátni a lakótelepi bölcsibe és dettó ilyen az udvar. Nem ugyanez a bölcsi, de ugyanígy vannak ilyen teknők, beton is, meg kicsempézett is... gondolom a csempe jó csúszós nedves időben. Meg szocreál játékok is vannak. SŐT! A szocreálok egy részét elbontották, de berakták az udvar sarkába halomra. Oda vannak hányva a régi mászókák csak úgy, elkerítve sincs, mint valami MÉH telep.

Én nem hagynám ott nyugodt szívvel a gyerekemet, nem is értem, hogy lehet ilyet hagyni, egy rohadt lakótelepi játszótérre is olyan előírások vannak már, hogy na még, a bölcsibe/oviba meg betonteknők, 40 éves vas mászókák kupacban... Hihetetlen!

2013. ápr. 16. 23:45
 3/16 anonim ***** válasza:

Nálunk csakis EU szabványnak megfelelő játékok vannak az udvaron. Vagyis minden műanyag és ultra biztonságos.

Medence nálunk is van, 2 alacsony lépcsőfok mély. A lányom múltkor a peremén bicajozott, meg belement, kijött, felvitte a bicót a pici lépcsőn. Engem a szívroham kerülgetett, de csak mert az én lányom meg nem egy ügyes gyerek. Legalábbis azt hittem. De úgy tűnik, megtanulta. :)

A fém mászókák elvileg nem is lehetnének ott.

A két gyeRek miatt csak azért nem aggódnék, mert ha az udvaron vannak, akkor a gondozó azért figyel rájuk, ha konfliktus van, közbe avatkozik. Legalábbis nálunk.

De ha ennyire nem szimpatikus, próbálj másikat keresni, ha van.

2013. ápr. 17. 06:07
 4/16 anonim ***** válasza:
14%

Anno mi is, és most is mindenki túl éli a bölcsit!

Minden lakótelepi Bölcsi ilyen, sőt van ahol semmi fű nincs, minden beton!

Megszokja a gyerek!

Nem lehet mindent akadálymentessé tenni, a gyereknek meg kell szoknia , meg kell tanulnia vigyázni magára!!!

Vagy az állami, vagy a magán Bölcsi marad!!!

2013. ápr. 17. 06:33
 5/16 anonim ***** válasza:
Lakótelepí bölcsibe jár a lányom. a fél udvar beton,ott motorozás megy, a többi rész meg füves.ott van a homokozó. van szocreál játék is de csak fa házikó. náluk már nincs ez a rakéta meg társai. nagyon szereti.
2013. ápr. 17. 07:36
 6/16 anonim ***** válasza:
51%

A fiú gyerek fiú gyerek, valószínűleg otthon nem így viselkednek. Az én fiam most töltötte a hármat áprilisban. Jó gyerek volt, a játszótéren is jól viselkedett.

Voltunk kb. ötször nyílt napon az oviban, na ott aztán a többi fiú hatott rá. A fiam szépen játszott, aztán mentek hozzá a többiek, elvették tőle a játékát, lökdösték. Én se örültem, ráadásul eltanulta tőlük ezeket a dolgokat és ő is csinálja a játszótéren, így büntetnem kell, megvonok tőle dolgokat, ami úgy látom hatásos, kezd visszatérni a "jó fiú" viselkedése. DE! Nem tudom mi lesz, mikor szeptemberben elkezdjük az ovit, a gyerekek sajnos egymás rossz szokásait is átveszik. Bőven elég volt látnia, hogy egy gyerek szórja a homokot, vagy dobálja a kavicsot, ős is elkezdi utánozni.

Szerintem a te kislányod is majd alkalmazkodni fog, főleg ha már közel 3 éves lesz, ilyen kis korban, 18 hónaposan még persze, hogy tündérek. Az én 22 hónapos lányom edzésben van tartva a 3 éves fiam mellett, kapja a kiképzést, persze vannak tündéri kisfiúk is, meg nagyon rossz lányok is, ismerek olyan 2,5 éves lányt, aki 2 fiút is felülmúl. De átlagban egyértelmű, hogy a fiúk rosszabbak, nem hiszem, hogy ne lennének nevelve. Na, meg ha még a lányod nem érte el a hisztizős dackorszakot, akkor majd te is sok mindent másképp fogsz látni, ha eléri, nem minden rózsaszín felhő:)

2013. ápr. 17. 08:02
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha amúgy elégedett vagy a bölcsivel, akkor emiatt a "medence" miatt nem mennék máshova. Nálunk ugyanez van, csak 20 nm-es a beton lyuk. NA az már gázosabb, mert folyton ott labdáznak benne a gyerekek.

Sajnos sok kisfiúnak többet engednek meg, mint amennyit kéne, mert "a fiúk ilyenek"... Elég keményen kettős mércével mérik a fiúkat és a lányokat.

Durvább dolgok is lesznek az oviban, suliban...

2013. ápr. 17. 08:40
 8/16 A kérdező kommentje:

"Anno mi is, és most is mindenki túl éli a bölcsit! "

Ettől falra tudok mászni ,ugyan az mint a "minek légzésfigyelő mi is túl éltük anélkül " ...ja mert aki nem az nem írogat !!!

Ez baromság és "szerény" gondolkodásra utal,ráadásul nem is igaz.

Ettől a mászókától azért is ver ki a víz mert amikor mi gyereke voltunk egy kisfiúnak bizony beszorult a feje és komoly sérüléseket szerzett. Egy másik gyereknek pedig olyan sérülést okozott a fém forgó hogy azonnal meghalt. De a legtöbb ember arról is hallott már hogy focikapu vagy hinta ütött agyon gyerekeket.

Ez nem 20ad rangú kérdés!!! Ha a szülők olyan felelőtlenek hogy egy legyintéssel elintézik az az Ő az az a Te hibád is !Lelked rajta...

Én szeretném biztonságban tudni a gyermekem, tehát nem mindegy. Ha a játszótereken nem lehet mindenféle veszéses játék a nevelési intézményekben sem szabadna.

2013. ápr. 17. 12:15
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Efajta veszélyes játokok,a mi lakotelepi bölcsinkbe nincsenek,van homokozo,fa házikok,és van betonos rész ott lehet motorozni,és fák.keresegy jobb bölcsit.
2013. ápr. 17. 14:03
 10/16 anonim ***** válasza:
Megnéztem a képed elég veszélyes az udvara ,mindenképp ha tudsz néz másik bölcsit.
2013. ápr. 17. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!