Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6evesen mindenképp oviba? Ha...

6evesen mindenképp oviba? Ha még nem volt nagycsoportos? Középsőcsoportból is elküldik az iskolába, felkészítés nélkül?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 16. 16:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
De , hogy is küldhetik ! Az én lányom Januárba volt 6 éves , elég érett kislány , és megmondtam , hogy nem mehet iskolába én még szeretnék egy év nyugalmat adni neki ! De az ovónéni mondta , hogy értelmes kislány menjen csak , de én nem küldtem el pedig törvénybe van , hogy agusztus 31. betölti a 6 iskolába kell mennie ! De ezt is ki lehet játszani , meg mondtam hogy azért nem kell suliba menni , mert még nem ül meg és nagyon fáradékony !
2013. ápr. 16. 16:16
 2/12 anonim ***** válasza:
természetesen nem. majd ha kijárta a nagycsoportot
2013. ápr. 16. 16:17
 3/12 A kérdező kommentje:
most mindenféléjt hallani,meg van a lehetőség hogy maradjon még egy évet a középsőben,én is úgy látom az ovónénik szerint is szükséges.de még az óvodavezető szerint is esély van rá,hogy nem a kijárt csoport számít hanem a betöltött 6.életkor.
2013. ápr. 16. 16:23
 4/12 anonim ***** válasza:
40%
Lehet, hogy én vagyok hülye, de nem értem, miért kell egy gyereket visszatartani a suliból. Az én lányom májusban lesz 6 és be is írattuk az iskolába. Már várja, beszélgetünk róla, kérdezget, néha elsétálunk arra és kívülről nézzük.
2013. ápr. 16. 16:24
 5/12 A kérdező kommentje:
most mindenféléjt hallani,meg van a lehetőség hogy maradjon még egy évet a középsőben,én is úgy látom az ovónénik szerint is szükséges.de még az óvodavezető szerint is esély van rá,hogy nem a kijárt csoport számít hanem a betöltött 6.életkor.
2013. ápr. 16. 16:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm lánya tavaly szeptemberben kezdte az ovit 5 évesen. Most májusban lesz 6 éves. Elvileg ugye mehetne iskolába. De elvitte a nevelési tanácsadóba és az óvónők is mondták, hogy még 1 évet maradhat az iskolában.
2013. ápr. 16. 16:37
 7/12 anonim ***** válasza:
37%
én sem értem miért kell visszatartani.. a fiam évvesztes,igy ő majdnem 7 lesz mire megy,már nagyon nem való az oviba.. aki visszatartja az nem komplett sztem. ha nyomós ok van rá oké,de csak mert a szülő szerint még maradjon ovis?? én örülök h rendelete tiltja ezt.épp ideje volt!
2013. ápr. 16. 16:46
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

nálunk volt erről szó az oviban, a nevelési tanácsadó pszichológusa tartott egy előadást

azt mondta az iskolaérettségnél képességeket vizsgálnak

és szerinte sokkal nagyobb bajt, kárt okozunk, ha egy éretlen gyereket iskolába adunk, csak mert a jogszabály ezt mondja. kudarcélménnyel indul, ami az egész iskolás korára, vagy az egész életére kihatással lehet.

az óvodavezető azt mondta hogy a pedagógus és a szülő együttesen döntheti el, menjen vagy maradjon

az enyém júliusi, tehát ő 6 éves 2 hónapos lenne mire suliba kéne mennie. én nem szeretném. aki szeptemberi az majd 1 évvel idősebb lesz nála. óriási különbség ebben a korban.

meg aztán ha visszatartjuk, 1 évvel tovább tart a gyerekkora :)

2013. ápr. 16. 19:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondom, hogy mindenképpen menjen. Én azt nem értem, ha az óvónő, pszichológus azt mondja, hogy mehet, akkor a szülő miért tartja vissza. Ha sulis lesz, attól még nem lesz vége azonnal a gyerekkornak.
2013. ápr. 16. 20:59
 10/12 anonim ***** válasza:
A mi óvodánkban ez úgy működött, hogy volt iskolaérettségi vizsgálat, valamint az óvoda vezető és az óvonő összeült és elddöntötték kiket javasolnak és kiket nem az iskolába. De ezt még mindig felül lehet bírálni, ha elviszi a szülő egy következő vizsgálatra...tehát ha nagyon nem érett a gyerek, az ennyi vizsgálat során már ki fog derülni!!! Ha meg érett, akkor igenis, kell az iskola!Sok szülő visszatartotta a gyereket, pusztán kényelemből, aztán így volt a sok túlkoros az osztályokban! Én ezt a lépést helyesnek tartom!
2013. ápr. 23. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!