Szobatisztaság! Hogyan csináljam?
Arra gondoltam, hogy ha majd bejön az a 30 fokos nyári meleg levenném róla a pelust. Most is mondogatjuk neki a wc dolgot, hogy üljön rá, de (kényelmi okokból, és nem félelemből) nem akar. Viszont ha levenném róla, egy idő után szerintem rádöbbenne, hogy mégiscsak rá kéne ülnie.
A kérdés a következő: csak az otthonunkba ne adjak rá pelust, vagy az utcán se? Úgy volna logikus ha az utcán se kapna, ugye?
Augusztusba lesz 3 éves.
El kell döntened nincs pelenka, ésxonnéttól kezdve nincs, csak bugyi!
2-3 óránként elviszed wc-re, vagy bilire, ha azt mondja kell, ha nem!
Ha bepisil, rajta hagyod 5-10 percet a vizes ruhát, érezze az kellemetlen,, megmondod neki ha nem a bilibe pisil, akkor vizes lesz a ruhája!
Játszótérre is kell vinni szatyorban váltás ruhát, ha bepisil csak átöltözeteted, nem kell haza menni.
Estére sem kell ráadni, lepedő alá 2 törölköző, gumi lepedő.
Az elején sokat kell mosni, volt hogy bele kakilt a bugyiba, de ez van...
2 hét után szólt, ès max napi 1 pisi ment be.
szia, én ugyanezen szöszölök jó pár hete, de a választ nem tudom.
Én ha bejön a meleg, akkor leveszem róla a pelust, de éjjelre még hagyom.
Gondoltam, hogy úgy időzítek, mikor 3-4 napot otthon tudunk először lenni, és akkor gyakorlunk, meg hogy én is lássam, hogy kb. mennyi az az idő, amit kibír, meg én is azt hiszem, hogy mondjuk egy 10 percet rajtahagyom a pisis cuccot, hogy érezze, hogy ez rossz, és akkor hátha szól.
A homokozóban ha előfordul, akkor majd fogok egy lapátot, meg egy zacsit, és kidobom a pisissé lett homokot.
Az áruházba nem fogom vinni az elején, vagy akkor tegyél be vmi rossz rongyot a tatyóba, és töröld fel, majd kidobod, azt annyi. :-))
Kívánom, hogy sikerüljön nektek, és nekünk is hamar! :-))
nekem is aug.-ban lesz 3 éves.
Na, már kétszer végigjátszottam ezt.
1. gyerek: kérésre pisilt vécébe, de soha nem szólt, hogy kellene, vettem bugyipelust és időre pisiltettem. Semmilyen jutalom nem hatotta meg. Oviban szokott rá, kb. 4 évesen!! hogy szólni kell vagy indulni a vécére, ha pisi lesz. Egyáltalán nem érdekelte, hogy pisiben ül, hiába vettem le róla a pelenkát, összepisilte az össze ruháját. Ha egy szál kukacban volt, nem pisilt, inkább visszatartotta, míg bírta. Nála csak az segített, hogy megérett a dologra 3,5 évesen.
2. gyerek, klasszikus példa. Közöltem vele, hogy a bilibe pisilünk. Hát juszt sem pisilt bele. Levettem a pelust, 15* bepisilt. Másnap derengett neki, hogy mégiscsak a bilibe kellene, szólt, pisilt, ujjongás, azóta szobatiszta, 1,5 nap leforgása alatt. Még nincs 3 éves.
Gyakorlatilag mindent megpróbálhatsz, de a gyerek fog dönteni. A lényeg, hogy ne erőltesd, ne siettesd, de szidd össze soha. Ha indulás előtt pisil, akkor én nem adnék rá pelust az utcára, de eleinte ne menjetek egy óránál messzebbre vagy kapjon pelust. Otthonra egyáltalán ne adjál rá nappal.
Megvettem a Bilikönyvet (Alona Frankel) aranyos sztori, segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!