Mikor lesz ebből szobatisztaság? Várjak, és hagyjam rá, hogy szól majd, vagy forszírozzam a bilizést? Nem tudom, hogyan csináljam jól.
Szia!
Kislányom is tök jól érezte magát pelenkába, ha kakilt azt jelezte és kicseréltük. Január 4.-én múlt 2,5 éves, január végén levettem róla a pelenkát. Először arra gondoltam, hogy óránként ráültetem, aztán ebből nem lett semmi, mert magától ment a bilire. Konkrétan 2-3 nap alatt annyira belejött, hogy nem is csurgott be.
Én a helyedbe levenném a pelenkát és megszüntetném, hogy a bilin ülve tv-zzen, játszon stb, hiszen Te is csak akkor ülsz rá a wc-re, ha kell. Mondd el neki, hogyha pisilni/kakilni kell, akkor üljön rá a bilire, de ne engedd, hogy azon ülve tv-zen. Lehet, hogy megzavarja, mert nem köti össze, hogy bili - akkor oda pisilni kell. Ha alvás után üres a pelusa, akkor már érett rá, ne adjál rá pelenkát.
hát nálunk úgy lett szobatiszta a gyerek h hó végén már nem maradt elég pelus és pénzem sem volt venni :-(
egyszerűen nappalra nem adtam rá és kb 30 percenként bilire, wc-re ültettem
mire megjött a családi addigra már nem is kellet pelus :-)
akkor volt 2 éves
marha sokat mostam azon a két hétben de most már csak éjszakára kell pelus
most 2 éves és 2 hónapos
jó tudom h kényszer volt
de az a tanulság benne h ha levetted akkor ne ad vissza rá mert megzavarod
nem leszidni kell hanem nagyon látványosan elszomorodni h jajaja megint becsorgott nem is tudom van e tiszta bugyi naci neked a szekrényben
ajajja mi lesz már csak 1db van ha az is pisis lesz mit veszel fel majd ???
anya nem tud ennyit mosni stb...
2.vagyok.
Elöl van mindig a bili? Nálunk igen és olyan büszke ha belepisil:-). Elhiszem, hogy idegesítő, de ha visszaadod rá mindig a pelust, nem is fog sikerülni. Várjál vele a héten, mondd el neki, hogy hétfőtől nincs pelenka, csak bugyi és tartsd is magad hozzá. Oké, hogy tudja, hogy mire kell a bili, de én akkor is csak arra engedném használni, amire kell.
Érdemes akár túlzó ovációt is tartani, ha a bilibe megy a dolog. A jutalmazás miatt (nem tárgyi, hanem dicséret, figyelem) motiváltabb lesz.
Akár szertartást is ki lehet alakítani.
Amikor mi próbálkoztunk, az apja lekapott egy dísz tam-tam dobot a polcról, "dobpergés", tánc, taps. Olyan büszke arccal rongyolt utána mindig a bili felé, mintha a Nobel díját venné át.
Kedves 19:48-as, ez nagyon aranyos :) dobpergés :) Mi is nagyon örülünk minden sikeres bilizésnek. Bár sokan mondják, hogy ne csináljuk, legyen természetes a dolog, de nem tudunk ellenállni :)
Lényeg, hogy vissza levettem a pelust, érzem, hogy jó úton haladunk, csak azt hiszem, kellett egy kis bíztatás. Ezt meg is kaptam, köszönöm minden válaszolónak, és megy a zöld kéz.
Kedves válaszolók!
Csak ámulok. Kérdésem feltevése után 1 héttel kislányom teljesen szobatiszta lett. Egyik napról a másikra megjött hozzá a kedve. Így összesen 2 hét alatt jutott el a teljes pelusos állapottól és bilivel szembeni érdektelenenségtől a szobatisztaságig. Reggel is szárazon ébred, és megy pisilni. Nemcsak hogy szól, hogy pisilni- kakálni kell, de önállóan megy a bilire, elintézi a dolgot egyedül. Nagyon büszke vagyok rá, és örülök, hogy nem adtam fel 1 hét után. Köszönöm még egyszer a bíztatásotokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!