Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság? Hogy csináljam?

Szobatisztaság? Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

Lassan 3,5 éves fiam még pelusos. Abszolút nem hajlandó levetni és bilizni, wc-re menni.

Mától azt csinálom, hogy délután, miután bölcsiből hazajöttünk, levetem róla a pelenkát és kisgatyát adok rá.

Ma levágott egy kb. 20 perces hisztit és semmi sem volt jó neki, de végül megbékélt.

Az elmúlt 2,5 óra elteltével 2x pisilt be, nem szólt/nem szól, de kérdezgetjük is, hogy kell-e pisilni.

Saját maga választhat kisgatyót (az autó mintástól kezdve, csíkosig van mindenféle).

Tudom, hogy még nem kellene egy ilyen alkalom után feladni, de ha még jó pár napig ez megy és nem szól,adjam rá vissza a pelenkát vagy majd hozzászokik/kénytelen lesz hozzászokni?

Meglátásunk szerint ő nem az a típus, aki 1x csak leveszi egyik napról a másikra. Pedig a bölcsiben is hívják wc-hez, bilihez, mutatják a kis barátait, hogy ők hogyan wc-znek, biliznek, de az én fiam így sem hajlandó...ebből gondoljuk, hogy őt kell egy kicsit noszogatni, löketet adni, mert hiába várjuk, hogy magától eldobja, nem fogja....

2013. febr. 4. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem, egyszerűen csak vedd le róla a pelust és menjetek (ne kérdezgesd, hanem mondd neki, hogy menjünk pisilni). Mi még játszani is szoktunk, hogy ki fog előbb odaérni, kié lesz a WC, kié a bili. Szóval ne tulajdonítsatok neki nagy jelentőséget. Ha pisil ne újjongjatok, ha becsurran, cseréld le a kisgatyát és játszatok tovább.
2013. febr. 4. 20:19
 2/4 anonim ***** válasza:

persze, hogy le kell venni a pelust, ez nem löket, hanem minimum :)

enélkül nem igen lesz szobatiszta senki, főleg a mai jó kis pelusokban... persze lehet olvasni ilyen csodagyerekekről akiket zavar de tényleg ritka :)

jó sokáig elhúztad, ha nincs szervi baja akkor otthon ne adj rá pelust mostantól. meglátod, 1-2 hétig hadakozni fog, bepisil, utána szobatiszta lesz :)

én 2 évesen vettem a gyerekemről a pelust, gondoltam 2 hétig megpróbáljuk. szobatiszta lett. ezután azt gondolom, hogy egy 3,5 éves gyerek is simán képes rá, csak nem szabad egy egy sikertelen próbálkozástól megijedni, igazából csak rajtad áll. bár az biztos nem könnyít a helyzeten, hogy a nap nagy részében bölcsiben van ahol nem szórakoznak a bepisiléssel, de azért így se lehetetlen

2013. febr. 4. 20:23
 3/4 A kérdező kommentje:

Már nyáron nem egész 3 évesen volt próbálkozás, abszolút sikertelenséggel. Teljes ellenkezés, visszatartás, így hagytuk....

A mostani próbálkozásra azt mondták a gondozónők is, hogy először próbálgassam én itthon bölcsi után és ha úgy látom, hogy mutat hajlandóságot és persze kibír pár órát baleset nélkül, akkor ők is elkezdik odabent fokozatosan levenni róla a pelenkát. Először fél órára, aztán egyre és így tovább...

2013. febr. 4. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk az vált be, hogy kitaláltam egy mesét a kakikról és a pisikről, hogy ők ott várják egymást a csatornában, és ők milyen nagy barátok stb, stb... Abszolút bejött, de nem is hittem benne! Esetleg olvastam valahol, hogyí a WC-be kis papírhajókat vagy valami apró dolgokat kell tenni, és azokat kell lepisilni, ez a cél. De a WC nehogy elduguljon...:-)
2013. febr. 5. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!