Ez már szobatisztaság?
Ez az előzmény:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kisfiam azóta sem kér pelust.Ami nagy előrelépés az az,hogy már a kakit sem tartja vissza,sőt a bilibe kakil.Magától ráül, és már saját maga törölné ki a popsiját.A napköziben wc-szűkítőn pisil.4 nap alatt ma egyszer volt baleset a napközibe.
Itthon napi 1x előfordul,hogy becsorog,általában a nagy játék hevében elmélyül.
Ami megzavarja az a kisgatya.Nem tudom miért ha az van rajta,akkor legalább 2x bepisil.Azt hinné hogy pelus?
Ti mit tennétek?Jó úton haladunk?Vagy pelus kellene még neki?Őszintén én nem szívesen adnám vissza,mert nem is kéri.Éjszakára természetesen kell,de alvásnál is a 2 hét alatt 2x pisilt be.Ha pisilni kell felébred és szól,hogy pisiljünk.Sokszor a pisilést is maga intézi el.Kiborítja a pisit,lehúzza a wc-n, kezet most...és a maga módján felöltözik.
nagyon ügyes kislegény,.
nem szabad már visszaadni rá a pelust,!,mert bezavarod
nem olvastam el az előzményeket,de szerintem jól csinálod.
előfordul baleset de nem baj,így tanulja csak meg.
én a lányommal úgy csináltam hogy egyik napról a másikra eldöntöttem hogy nincs pelenka,2 éves volt akkor május volt,(lassan 1 éve lesz)
bugyit elő,és a bilit, ültetgettem sokszor jutalmaztam matricával amit ráragaszthatott a motorjára,ez mind motiválta,ha bepisilt vagy kakált akkor mondtam neki hogy fúj,csúnya büdi kaki szép bugyija csúnya lett ..stb..játékosan csináltuk,tetszett neki a wc szűkítő is,
és bárhogy féltem onnantól a naptól nem adtam rá pelenkát csak bugyit,oké féltem de hát akkor sose tanulja meg és szokja meg,csak éjjelre kapott,de akkor vettem bugyipelenkát hogy hasonló érzése legyen mintha bugyi lenne rajta,de szerencsére nem pisilt be éjjelre,száraz volt a pelenkája,jó úton haladtunk,annyi volt a nyitja hogy nincs pelenka,sok ültetgetés, jutalmazás,dícséret, és 2 hét alatt teljesen szobatiszta lett,de meg is ért rá,.
előtte próbáltam de nem sikerült,(1,5 évesen)
már mondhatni a kisfiadat szobatisztának,
ha elmentek otthonról se adj rá pelenkát,legyen rajta gatyó,annyi hogy előtte pisiltesd meg kakiltasd meg, és próbálj ne hosszú útra indulni annyit ki fog bírni,.csakis így lehet előre lépni.
ne legyen több pelus,én azt ajánlom
sok sikert :)
3 éves kislány, és 3 hónapos kisfiú anyukája
Szerintem nagyon jó úton haladtok és jól csinálod. Nem kell már neki pelus - viszont meg kéne vele beszélni, hogy a kisgatyó kell, de az nem pelus! És napközben akár fél óránként elmondani neki, hogy "tudod, nincs rajtad pelus, csak gatyesz, ha pisilni kell, szólj".
Még nem mondanám ki, hogy szobatiszta, amíg napi szinten bepisil. De ez az oda vezető út!
Kitartást és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!