Aki adott kecsketejet a gyermekének, megírná a
tapasztalatait?
Figyelt kérdés
Erősödött az immunrendszere? Tényleg erős íze van? 5 éves asztmás, nagyon beteges kislányomnak szeretném kipróbálni a kecsketejet hátha erősödik tőle. Tudom hogy fel kell forralni, de állítólag az íze sem túl jó. Arra gondoltam hogy kakaót tennék bele.
Ez jó ötlet? És mennyit adjak neki kezdésnek, és egy nap mennyi legyen a maximum adag?
Én is hallottam, h erősödik tőle az immunrendszere, és adtam is a 22 hós lányomnak pár alkalommal, de hol megitta, hol nem. forralva adtam, nem higitottam, csak reggelire kapott 1,5-2 decit. erős az íze, nekem nem ízlett, ezért neki sem erőltettem. kakaóval nem nagyon tudnám elképzelni, de kóstold meg
2013. ápr. 12. 22:31
2/14 anonim válasza:
Én adtam a kislányomnak 9-hónapos korátol felforralva és azóta nem is volt beteg igaz előtte is csak egyszer volt.De biztos,hogy jó hatással van az immunrendszerre.A párom vett is két kecskét ők isszák a kislányomal de én megkóstoltam és nekem nem jött be az ize.Ha adni szeretnéd a kislányodnak csak simán adjad neki ne tegyél bele kakaót.Kislányom nagyon szereti!
2013. ápr. 12. 23:56
3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek! Adom neki, ha megissza, és napi 2 dcl elég lesz? Nem lesz rá alleriás? És a felforralt tej hűtőben meddig áll el?
Panelban lakunk és úgy hozzák nekem faluról a tejet majd.
2013. ápr. 13. 08:23
4/14 anonim válasza:
A kecsketej általában nem okoz gondot, míg a tehéntej igen, tehát forralva javasolható. A kakaó allergén, teobromint és koffeint tartalmaz, pl ezért is, és az ipari cukor miatt is rendkívül káros a csokoládé. A koffein nem csak hogy alvászavart okozhat (élénkít), de a mérgeket is könnyebben átviszi a kitágult ereken, ezért káros MINDEN ÉLETKORBAN, felnőtt korban is a koffein (pl. kávé, csoki, kakaó, fekete tea is tartalmazza).
2013. ápr. 13. 19:31
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nyilván valóan nem kakaón és csokin él a gyermekem, sőt. Nagyon odafigyelek a táplálkozására, de ha önmagában nem tudja meginni a kecsketejet, akkor kénytelen leszek ízesíteni az elején. Amúgy nem igazán egy tejivó gép. Tehát a tehéntejet sem igazán szereti. Iszik de keveset. Vízhez lett szoktatva, így azt fogyassza leginkább.
2013. ápr. 13. 20:36
6/14 anonim válasza:
Kecsketejen nőttem fel,az imunrendszerem elég erős,ritkán kapok el betegségeket.
A lányomnak 7hónapos korától adom(amikor van,ez nem folyamatos)most a kislány 3éves és eddig még nem voltam vele orvosnál csak kötelező oltáson.Nem tudom hogy a tejtől e ilyen ellenálló a szervezete.
2013. ápr. 14. 17:13
7/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. És tényleg erős az íze? Mennyit adsz neki egy nap? Milyen gyakran? Köszönöm szépen!
2013. ápr. 14. 18:21
8/14 anonim válasza:
Én ittam már kecsketejet, emlékeim szerint nem tömény az íze, nem is igen tudtam megkülönböztetni ízre a tehéntejtől.
2013. ápr. 16. 18:19
9/14 anonim válasza:
Még azt szeretném írni, végre egy szülő, aki vízhez szoktatja a csemetéjét! Én is a természetességre törekszem. Sok gyerek meg se issza a vizet, annyira a bolti, szirupos mérgekhez szoktatják őket, sajnos.
2013. ápr. 16. 18:20
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is. Közben megérkezett a tejcsi. Hááát én mondjuk a tehén tejet is alig iszom, így ez se ízlik. Lányom megitta, és utána mondta, hogy Anyukám ez nem finom, de ma is megitta! :) Úgyhogy adom neki.
Igen mi vízhez szoktattuk őt egészen kicsi kora óta és az éde löttyökből csak pár kortyot fogad el ha épp úgy adódik, hogy nincs más. A teát is csak akkor issza szívesen ha beteg. A víz egészséges, és mindíg mindenhol elérhető. A fogai is rendben vannak, úgyhogy továbbra is ezt az elvet követjük. Köszönöm a válaszokat mindenkinek ment a zöld kéz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!