2,5 éves a fiam. És most kezdtünk el oviba járni. Nálatok meddig tartott az üvöltős korszak? Tudom nem mindegyik gyerek sir. MEnnyire viselt meg? Mikor kezdett el beszokni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Ez az én kérdésem volt :)
Még most is sír, mikor beadom őt a csoportba, de már csak kb. 10 másodpercig.
Kb. 1,5 hónap után nyugodtam meg, mikor láttam, hogy már feltalálja magát, és felvette az ottani ritmust.
Persze betegségekkel tűzdelt az a 1,5 hónap, mert 2 hetet bír takony + köhögés vagy fülgyulladás nélkül. Akkor kezdődik pár napig minden elölről :(
Még most sem mondható rá, hogy 100%-os a bölcsiben, de már nem látom rajta itthon a stresszt.
Én 1 hétig sírtam itthon is egyedül (ő meg ott). Szörnyű volt.
Ha túl lesz a nehezén - mesélj neki sokat az oviról (meseszerűen)! Ne legyen tabu téma!
Mikor kezdtetek?
2-es vagyok.
Még valami eszembe jutott:
Nekem azt mondta a gondozónő, hogy ez a normális reakció náluk. Ha nem sírna, és jól érezné magát, akkor az nagyon elgondolkodtató lenne számukra!! Sokan hencegnek azzal, hogy az "ő gyerekük soha nem sírt + délután haza sem akar menni" blablabla - én ezzel nem dicsekednék...
Kérdeztem azt is a bölcsiben, hogy mennyi idő - átlagosan - amíg beszoknak. 1 hónapot mondtak.
Kegyetlenül hangzik, de betörnek, mint egy kiscsikó - csak idő kell hozzá
Kitartást!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Szóval...Mivel apa nincs bejelentve (pedig 10 éve dolgozik ugyanannál a cégnél) és nekem sincs munkahelyem még, plusz nem oda szól a lakcímünk már ahol a bölcsi van, igy azt mondták, hogy nem veszik fel, mivel akkora a túljelentkezés, hogy nem fér bele!
Itt falun, meg mivel nincs bölcsi csak ovi, igy akarják a szülőket segíteni hogy 2,5 évesen beveszik a kicsiket. De teljesen már foglalkozás van nekik, mint a nagyobbaknak. Nem kell semmit kötelezően csinálni. Mig a többi tornázik, festenek vagy mondókáznak ő addig autózhat,hamarabb mennek ki az udvarra is, úgyhogy próbálják könnyíteni a dolgát:)
Szerda óta szépen haladunk, hamarabb hadja abba a sírást, gyorsan megnyugszik. Gyerekekkel is barátságos, ők is vele, vannak kis barátai már akik vigyáznak rá, és kísérgetik:)) Nagyon aranyosak:)
Ugyhogy köszönöm a vigasztaló sorokat, remélem gyorsan túl leszünk a nehezén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!