Hogyan tudnám elérni a két és fél éves gyerekemnél, hogy jobban egyen?
Eleve nagyon válogatós.
De azokból is amit szeret, nagyon keveset eszik. Épp csak egy-két falatot. Nincs türelme, vagy nem tudom.
Nem akarom tukmálni. De valami trükkel, vagy jutalmazással rá lehetne venni, hogy többet egyen? Vagy ehhez még kicsi? A Szuperdadában láttam valami hasonlót, de az nagyobb gyerek volt, és nem emlékszem a részletekre, csak arra, hogy sikeres volt.
Sokszor olyan bosszantó, mert össze-vissza kér(ne) mindenfélét. Kér banánt, kap is, amiből szintén csak egy-két harapást kér. Utána kér mást. Na, erre a hintára én nem szeretek felülni. Szörnyen csapongó tud lenni. Igyekszem következetes lenni. Nem adok neki enni az étkezések között.
Köszönöm!
Ne engedd válogatni. Ha nem eszi meg azt, amit kap, akkor vidd el az asztaltól és a következő étkezésig ne kapjon semmit. Az sem baj, ha egy-két étkezés kimarad. Nem fog éhen halni.
Ha éhes lesz, akkor majd eszik rendesen.
Semmiképpen ne jutalmazd és ne is szórakoztasd evéskor. Akkor még válogatósabb lesz.
Lehet kapsz okos ötleteket amire én is kíváncsi vagyok mert nálunk ugyanez van.
A székében össze vissza ugrál, tekereg, eszik egy pár falatot, Ő már nem éhes és elszalad, utána mégis éhes és így tovább, hiába nem adok két étkezés kozotte enni akkor sem eszik a következőre.:(
Már próbáltam, kettő múlt éppen 10 kiló. Talán, ha jön a jó idő, többet szaladgál kinnt jobb lesz az étvágya. Sosem volt jó evő.
Még szopizik.
Nálunk, ez úgy meg hogy a fiam nagyon eleven :D És nem teszem már be az etetőszékbe, hanem ö is nagyfiúsan leül a székre, és eszik, de van amikor feláll fut két kört a lakásba és utána újra leül és eszik rendesen :D
5 étkezés van nálunk. Reggeli tízórai ebéd uzsonna és vacsi. Közbe nem kap semmit csak inni. És mindig jó eszik.
2 éves, ilyen kórba még nagyon nehéz ránevelni őket hogy végig ott üljenek. Nem erőltetem még, mindennek eljön az ideje. Ne feled 1-3 éves kor az amikor minél többfajta ételt adsz neki annál kevésbé fog válogatni. Kitartás! Türelem! 2 éves fiúcska mamája 13 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!