Kisfiam beszokós az óvodában, ma hagytam először 1 órát ott-lila orral hoztam haza! Te mit tennél?
Azért rendesen lerendezte a kisfiad. Mármint hogy visszaütött, így megmutatta a többieknek, hogy vele nem szórakozhatnak csak úgy.
De ettől függetlenül én szólnék az óvónőknek, figyeljenek már oda, az sem tűnt fel nekik, hogy lila a gyerek orra?
1. A gyerkek először a csúnya beszédet tanuljak meg. 2. Nem kell abban olyan biztosnak lenni, hogy igazat mondd. A gyerekek sokszor elferditik az igazságot, nem rosszasagbol, hanem mert ok ugy gondoljak, hogy valóban megtörtént velük. A figurákkal valo szerep jatek a pszichológus es a pszichiáter eszköze, egy laikus szulo nem biztos hogy megfelelően tudja értelmezni. 3. Ez tipikusan lehet egy olyan eset, amikor a gyerek ezt látta es utólag ugy gondolta, hogy a részese is volt. 4. Az ovono nem tud egyszerre szemmeltartani minden egyes gyereket, hiszen egy csoportban azért nem kevés van - nálunk pl 21 a létszám- de azért egy csoportosulás feltűnne neki, akárhogy beszélget is. 5. Miért nem kérdeztek ra az egészre azonnal? Lehet hogy kiderült volna, hogy a kisfiad valóban labdázni szeretett volna, beállt a körbe, a nagyobb dobta neki a labdát es mivel a kicsi meg nem olyan ügyes, pont orron találta. 6. A gyereket ugy kell beadni az óvodába/bölcsődébe/iskolába, hogy tudja, BÁRMI történik, elso dolga legyen az ovonoknek szólni, 6. Javasolnám, hogy ne támad le azonnal az ovonot, hanem érdeklődj a szülőknel, hátha meséltek a gyerekek az eseményekről otthon. Rendkívül kellemetlen, ha miután lefordították az ember a nevelő fejet, kiderül, hogy bizony a valóság meg amit o tudott, meg véletlenül sem azonos.
Sajnálom a kisfiad, remelem gyorsan rendbe jon az orra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!