Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy 4-4,5 éves gyermek 5 percenként hisztérikus?

Figyelt kérdés

Öntörvényű, szemtelen, visszabeszélős (de igen, de nem, de akarom, de ő csinálta), mostanában már hazudós is. Mindenért fenhangon visít, szinte toporzékol. Ha nem kap meg valamit azért, ha nem azonnal ugrunk neki, azért, ha a testvére nem úgy ül, akkor azért.

Apuka szerint normális, korosztályi sajátosság, szerintem túlzás és borzalom ezt hallgatni 0-24-ben. Amikor a kedvére teszünk, akkor sem tud viselkedni, vagy nem lát, nem hall úgy felpörög vagy akkor is beszól, akár a buszon is lejárat - te buta anya, miért nem vettél pl. kindertojást. Nem szeretlek, apát szeretem.

Testvérével nincs ilyen gond, alkalmazkodó, mosolygós, türelmes, kiegyensúlyozott. Hisztériánál még ő vigasztalja a testvérét, odamegy, simogatja, puszilja. A fiamat ez sem érdekli, csak őrjöng.

Néha az az érzésem, hogy nem százas:(

Apuka elzárkozik a vizsgálatoktól, bejelentkeztem gyerek pszichiáterhez, megvétózta, hogy el tudjam vinni.

Tényleg a legtöbb 4 éves ennyire nehéz eset?

Apuka nem szól semmiért.

Jó zsaru-rossz zsaru a helyzet.

Apuka nem változtat, szerinte helyesen neveli a fiát.

Mitévő legyek?

2013. ápr. 7. 20:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Ellentétes üzenetet kap a szüleitől, így össze van zavarodva. Nem tudja, mi a helyes, ha toporzékol, megkapja,amit akar. Nem, ez nem okés egy 4 évesnél, inkább 2-3 éves korra mondanám. Próbálj apával közös nevezőre jutni és büntetni a felesleges hisztit. Apa is legyen szigorúbb és következetes. Változtassatok, javulni fog!
2013. ápr. 7. 21:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Azért ilyen, mert mindig az történik, amit ő akar. Nem életkori sajátosság, csak rossz nevelés.

Ha nem engedtek a hisztijének, akár hogyan visít, beviszitek a szobájába, és csak akkor jöhet ki, ha megnyugodott, le fog szokni a hisztiről.

Még az sem ártana, ha ilyenkor kapna egyet a fenekére, Nem vagyok a verés híve, de néha hatásos.

2013. ápr. 7. 21:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Múlkor a forgalmas utcán majdnem kiszaladt a kocsik közé, folyamatosan rohangált, csetlik-botlik, jött a busz, berántottam. Fenhangon üvöltötte, hogy "ne bánts anya" teljesen kiakadtam.

Úton-útfélen leáll idegenekkel, és olyanokat elkezd mondani, hogy szégyenlem magamat. Hiába szólok rá, folytatja, buszmegállóban is odamegy bárkihez.

2013. ápr. 7. 21:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Előre szólj, ha indultok vhová, hogy milyen viselkedést vársz el tőle, ha sikerül, nagyon meg kell dícsérni, jutalmazni pl játszótérrel, vmi élménnyel, tudatosítani, hogy a jó viselkedés pozitív dolgokat hoz. Ha nem viselkedik, büntetés.
2013. ápr. 7. 21:09
 5/10 anonim ***** válasza:
El van kényeztetve,nem következetesen nevelik ezért ilyen.
2013. ápr. 7. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Egy kérdés, tesó gondolom kisebb, a születése előtt, hogy viselkedett, nem lehet összefüggés a hiszti és a tesó érkezése között? Esetleg a férjed és közted lévő ellentétet vetíti ki? Gondolkodj el egy kicsit ezeken, ilyen kérdésekre szokott a nők lapjában Vekerdy Tamás válaszolni...
2013. ápr. 7. 21:42
 7/10 A kérdező kommentje:

Születésétől nehéz eset:( csak reméltemm, hogy 4 éves korára legalább a hisztériás rohamai ritkulnak.

2 éves a kistestvére, de nem vette eddig át a 4 évesem rossz természetét:)

Csak néha tényleg megfordul a fejemben, hogy ez még belefér -e a normális, átlagos kategóriába vagy sem.

2013. ápr. 7. 23:18
 8/10 anonim ***** válasza:

sia, bocs hogy ezt mondom de tojd le a férjed. szerintem nem normális, főleg hogy írod a születése óta nehéz eset. én nem vagyok szakember de a kislányommal voltak/vannak gondok, sokűig azzal nyugtattam magam hogy majd kinövi, nem nőtte ki. mondjuk nűlunk nem mondta s enki hogy jól nevelem, sőt, anyósom, férjem is úgy gondolta miattam olyan amilyen. szerencsére én nem hiettem el, és eljutottunk a tsmt-terápiára.

ha van kedved bővebben beszélgetni erről, priviben elérhetsz.

2013. ápr. 7. 23:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Figyelemzavaros hiperaktív a nagyob gyermekem aki 6,5 éves ,ő pont ilyen volt és mára is sokkal érzékenyebb mint egy átlaggyerek,nem viseli könnyen a nemet,gyakran sír ,alkudozik.

Kishuga a 2,5 éves simulékony tündérke pedig velem együtt tanácstalanul és tehetetlenül nézi az eseményeket amikor semmi sem segít ,a kishuga gyakori mondata " Ne cináld ,ana mondta nem szabad !"

Csak reménykedni tudok ,hogy pár év múlva javulás következik be ... bennem is megfogalmazódik néha ami a kedves kérdezőben -> " Néha az az érzésem, hogy nem százas

:( " holott az intelligenciája teljesen rendben van és ha nagyon meg van szeppenve egy helyzettől akkor még viselkedni is képes,leginkább nekem tartogatja a kirohanásait .

2013. ápr. 8. 08:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Huhh, meglepő de én most kicsit örülök, hogy kiírtad ezt a kérdést, ugyanis sajnos én pont ezzel a problémával küzdök a 4 éves fiammal :( Ugyan így viselkedik, pontosan ezeket csinálja, én is járok vele pszichológushoz, de nem sokat segít. Nálunk is valószínűleg a figyelemzavaros hiperaktivitás lesz de még hivatalosan nem diagnosztizálták. Mi külön élünk apukától, nálunk is voltak gondok a nevelési elveket illetően de már sikerült tisztázni, miután egyre több gond volt az oviban, behívtak, panaszkodtak, megértette ő is hogy a gyereknek ártunk ha nem vagyunk következetesek és nem értünk egyet. Azóta nagyobb a szigor, de sajnos ez nagyon lassú és nehéz folyamat. Jó esetben is csak évek múltán lesz látszatja.
2013. ápr. 8. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!