Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pszichés eredetű kaki-visszata...

Pszichés eredetű kaki-visszatartás esetén mit tehetek?

Figyelt kérdés
Kisfiam nemrég múlt 3 éves. A szobatisztasággal már több, mint fél éve próbálkozunk, de csak pár hete szól magától, és automatikusan a bilibe pisil, együtt örülünk, büszke is rá, a pelus legtöbbször (már éjjel is) száraz marad. Egyszer már a kaki is bele sikerült, aminek ugyanúgy örültünk. Viszont két hete van az, hogy 5 napig sincs széklet, és a védőnőm javaslatára (hogy elkerüljük a drasztikusabb beavatkozást) glicerin teva kúpot adtam, és csak ezek után sikerült végre a kaki, de csak a pelusba. Ezzel nem is lenne gond, de ez már 3x-ra fordul elő, és nem szeretném, ha ehhez hozzászokna. Biztos, hogy nem szervi és nem emésztési eredetű a probléma, mert az állagával nincs gond, hanem egyszerűen nincs ingere. Azt is láttam, hogy ha volt, inkább visszatartotta, hiába mondtam, hogy "nem muszáj a bilibe", "nem nézünk oda" (ezt pisinél is kéri), hiába magyarázzuk el - és meg is érti, hogy ha nem jön magától, kúpot kell adni, hiába adunk székletlazító dolgokat, semmi... Nyilván hosszú távon ez nem megoldás.:( Mit tehetnénk még?
2013. ápr. 7. 19:11
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Olvastam a Ti kálváriátokat. Hasonló cipőben járunk mi is, csak régebb óta áll fenn ez az állapot.

Ha megkérdezhetem ezt a homeos Alumina golyócskából mennyit kell szedni és meddig javasolt, van-e szünet a szedés közben, stb. Nagyon sok mindent kipróbáltam már, de erről még nem hallottam és gondoltam hátha ez segítene a kislányomnak. Köszönöm a válaszodat!

2013. okt. 18. 04:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!