Pszichés eredetű kaki-visszatartás esetén mit tehetek?
Nekem a zabpehely jött be. Semmi más.
Reggelire 1-2 evőkanál zabpelyhet felforralsz annyi vízzel, ami éppen ellepi. Majd ha kész van, reszelsz rá almát, öntesz rá mézet, fahéjat. Esetleg feldíszíted nagyon gusztusosra más gyümölcsökkel is. Ha ízleni fog neki, rengeteget meg fog enni belőle, és 1-2 órán belül lesz látható eredmény.
Én mind a két gyermekemmel ezt etettem, s imádták. Rengeteget ettek belőle. Ez volt a sütijük. Mind a kettőnél voltak gondok. De ez megoldotta. Még mindig a reggeli kakaójukba kérik a zabpelyhet. Igaz már nem főzöm meg. De számukra elképzelhetetlen a reggeli, zabpehely vagy müzli nélkül.
én lehet visszaadnám a pelust, amíg kakil
ha pszichés eredetű, akkor a székletlazító kaja nem megoldás
az enyém már ovis volt, de kakilni csak pelusba tudott, sosem erőltettem, leszokott magától
félnek a wc-be kakilni, félnek elengedni a kakit, az enyémnek is láttam a szemében a félelmet, amikor először kakilt wc-be
meg érzek egy kis ellentmondást a kérdésedben:
nem szeretnéd hogyha hozzászokna hogy megint pelusba menjen, ugyanakkor azt mondod neki, hogy nem muszáj a bilibe, na szóval ezt lehet ő is érzi, és meg akar felelni, de fél, azt meg is van a baj
kakiljon pelusba, ne erőltesd a bilit, wc-t,ne is mondj semmit, ne is legyen ez téma
utolsó vagyok
még vmi
mi nem próbálkoztunk fél évig, júliusban volt 3, júniusban levettem róla a pelust, és onnantól kezdve soha egyetlen egy baleset sem volt, éjszaka sem, a 2. éjjel kiment magától a fürdőbe, behozta a bilit, belepisilt, visszafeküdt, én meg a zenélő bilire ébredtem :)
szóval a fél éves próbálkozás szerintem azt jelenti, hogy még nem érett meg rá
Még egy, Kedves Utolsó, valóban megtévesztő volt a mondatom:
a "nem szeretném ha hosszá szokna" nem a pelusra vonatkozott, hanem arra, hogy csak glicerinnel tudjon kakilni.
Mi is ezzel kűzdünk 4-5 hete! Nálunk úgy kezdődött, hogy lázas volt, nem úgy evett, ivott mint egyébként és kimaradt 1-2 nap kaki. Ezután már nehéz volt neki kinyomni, fájt neki és megijedt. Azóta ha jön az inger hihetetlen erővel összeszorítja a lábát, popsiját és nem nyomja ki a kakit. Ez megy 3-4 napig aztán végül valahogy kiszenvedi. Persze én is adom neki a Laveolac szirupot, kúpot de sokszor ezek sem segítenek. Nagyon kevés gyömülcsöt hajlandó megenni, pedig már ezer féle képpen próbáltam. Rostot, zabos dolgokat, joghurtot, szilvát, stb,stb...
Úgyhogy én megértelek teljes mértékben, és tudom hogy ez nem szülői felelőtlenség, hanem a gyerek döntése. Sajnos!
De hiszem, hogy egyszercsak elfelejti a rossz élményt.
Látom már régebben tetted fel a kérdést, azóta van valami változás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!