Ti nem sokaltok be, ha hisztizo gyerekeiteket idegenek akarják rendre utasitani?
biztos jó hangosan megjegyeztem volna a gyerek fel
"ha nem hagyod abba a hisztit ilyen neveletlen felnőtt lesz belőled mint a néni "
Sziasztok,
sajnos már mi is jártunk így. A kisfiam vásárlás közben vágott le óriási hisztit, nem akart beülni a kocsiba, de jönni sem szeretett volna, semmi sem volt elég jó stb.
Sajnos aznap sokan is voltak (bár igyekszünk olyan időszakokra bevásárlást intézni, amikor várhatóan nincs tömeg). Otthon én figyelmen kívül hagyom a hisztit és igyekszem akkor különösen megdicsérni, ha jót tesz- de egy élelmiszerüzletben nem tudom ott hagyni, ahol üvegek, palackok, esetleg nehéz mozgó görgős polcok, figyelmetlenebb járókelők vannak.
A hiszi a csúcsát a sorban állás közben érte el: kapaszkodott két kézzel a futószalag oldalába, sivított stb.
Egy idős nő nagyon durván beszólt, hogy "csináljon már valamit a neveletlen kölykével"
(bevallom, hogy legszívesebben jól visszaordítottam volna, hogy neveletlen vén banya, aki mondja...)
DE: arra gondoltam, hogy a kisfiam azt is látja, abból is tanul, ahogy én viselkedek. Így a lehető leghiggadtabb hangon, de jó hangosan, hogy sokan hallják körülöttünk visszaválaszoltam, hogy ha már "neveletlen kölyöknek" titulálta a gyermekemet és ezzel engem is alkalmatlan szülőnek, itt a remek alkalom, hogy nálunknál különbnek mutassa magát: legyen szíves akkor előre engedni és mindkettőnk gondja megoldódik. :)
Látnotok kellett volna a hápogó nőt- aki nem akart persze előre engedni, de előtte megnyílt a sor és mindenki utat engedett nekünk :)
Ha legközelebb lesz ilyen, igyekszem hasonlóképp viselkedni :)
(...és mostanság nem szégyenlek előre menni a kisgyerekes pénztárnál- ha már egyszer nekünk találták ki)
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!