Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti nem sokaltok be, ha hisztiz...

Ti nem sokaltok be, ha hisztizo gyerekeiteket idegenek akarják rendre utasitani?

Figyelt kérdés
Kisfiam egy elég rendes hisztit vert le egy bevásárlókozpontban, nagyon sirt, erre egy tiszta idegen no azt mondja neki, hogy nem szégyenled magad, hát olyan mérges lettem, úgy befeleltem neki, és persze aztán még o nézett csúnyán, neki nem tetszett.... Veletek is elofordul az ilyen? Ti hogy reagáljátok le az ilyesmit? Vagy az utcán torténo hisztinél: a gyere velem akkor, majd én haza viszlek... na már ebbol is elegem van...
2013. ápr. 6. 15:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

3 gyermekem van, még nem volt ilyen, de azt mondanám:

"Köszönöm, majd én nevelem!"

2013. ápr. 6. 15:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor te nagyon szerencsés vagy!
2013. ápr. 6. 15:31
 3/12 wartburg353s ***** válasza:
83%
Nem is tudom. Én annyira föl tudom magam dühíteni rajta, ha a fiam nagy ritkán hisztizik, hogy lehet, hogy olyankor simán egy vadidegen pártjára állnék (talán csak látszólag), mondanám neki, hogy látod, a néni is mérges, mert ilyen rondán hisztizel. De ez én vagyok, más gondolom jobban tudja tolerálni a gyermeke hisztirohamait. Amúgy idegen helyen nem szokott hisztizni a fiam, inkább itthon, ha többen vagyunk. Ha kettesben vagyunk, sosem hisztis, csak ha itt van a mamája vagy a dédi, mert tudja, hogy nekem hiába hisztizik, csak annyit ér el vele, hogy mérges leszek, de azt úgyse kapja meg, amit akart. Ugyanez a helyzet utcán meg bevásárlóközpontban, általában mindenhova ketten megyünk.
2013. ápr. 6. 15:40
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem én is megmondanám neki, hogy fogalakozzon a saját gyerekével, vagy azzal, amiért idejött. Nekem nem lenne pofám beleszólni más gyereknevelésébe, kivéve ha veri a gyereket, mert akkor mindig felmegy bennem a pumpa!
2013. ápr. 6. 15:48
 5/12 anonim ***** válasza:
37%

Én örülök neki, ha más besegît, mert akkor a gyerek el szégyenli magát, abba haggya a hisztit, feláll, oda bújik hozzám, és bocsánatot kér!

Az meg hogy majd én nevelem

Szerintem a legrosszabb vissza szólás, mert ezek szerint nagyon jön össze a gyermek nevelés...

2013. ápr. 6. 15:51
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Engem nem zavartak ezek a beszólások, sőt fel is használtam a következő mondatomban, hogy látod a néninek sem tetszik, mindenki látja mit művelsz.Volt, hogy észheztért emiatt. sokszor megelőztem és én mondtam hamarabb, majd az idegen odaszólt értvén a célzást: hogy én viszem haza a nem szót fogadó gyerekeket :) Én nem kezelem ellenségesen az embereket. Mindenkihez pozitívan állok. Nem rossz indulatból, sőt inkább segítségből szólnak oda.

Egyszer szóltam vissza, amikor a csúnya viselkedés miatt viszatettem az üdítőt, hisz erről szól az egyesség, ha ügyes megkapja, ha hisztis nem. Miután beleraktam a kosárba onnan kezdve megkergült a gyerek. Vissza raktam higgadtan. Na jött a nagy hiszti. És ekkor szólta be agy normálatlan, hogy miért nem veszi meg szegénynek. Na ez már nálam is túllőtt. Ezt nem tolerálom.

2013. ápr. 6. 15:54
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

5-ös, tényleg nem nagyon jön össze, csak mert volt a gyereknek 1 hónap hisztikorszaka? Szerencsére mégis sikerült megnevelni ezek szerint a vásárlóközönség segítsége nélkül is.

Lehet, hogy ennek ellenére szar szülő vagyok, de nem szeretem, ha idegenek szólnak bele az életembe. Főleg ha ilyeneket, amit a kérdező is írt, hogy "nem szégyelled magad?" na ne már...

2013. ápr. 6. 15:58
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

Ugyanúgy gondolom mint a 6-os válaszoló. Nálunk egyszer fordult elő ilyesmi, mármint hogy rászólt vki a gyerekre, de jól is jött, mert kizokkent a hisztibol. Azóta nem is hisztizik nyilvánosan. Később elmagyaráztam neki, hogy emlékszik milyen rossz volt, amikor a bácsi mérgesen rászólt? Ilyen helyen nem szeretik az orditozast. Úgy látszik tanult belőle.

Én elismerem hogy nem mindent tudok kezelni, így a hisztit sem. Ha csak ramordulnek másra, hogy hagyjon békén majd én kezelem a gyerekemet, azzal csak magamat tennem nevetségessé, hiszen tavabbra is azt látna, hogy ott van mellettem egy szuntelenul ordító gyerek. És lehet hogy nem is rosszindulattal próbálnak rajuk szólni azok a nénik vagy bácsik, csak segítő szándékkal.

2013. ápr. 6. 16:13
 9/12 A kérdező kommentje:
Szerintem nem nevelés kérdése a hisztikorszak, vannak temperamentumosabb és kevésbé temperamentumosabb gyerekek, akaratosabbak, kevésbé akaratosabbak... Én sem tartom kedvesnek a: nem szégyenled magad? hozzászólást, ahogy itt az egyik válaszoló is irja... Ha esetleg valami normálisabb hozzászólása van azt lehet elturom, vagy máshogy reagálok, na de az ilyenre... És nálunk az ilyen idegen hozzászóló csak olaj a tuzre... annál rosszabb... nálunk ez nem segit, hanem még tesz rá egy lapáttal...
2013. ápr. 6. 16:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

ilyenért besokalltam volna, de inkább segíteni szoktak a járókelők, kizökkenteni, ahogy előttem is írták.

Igen, aki nem segít, az fogja be, nevelje a sajátját. A jó szándékot azt örömmel fogadom, másra nem vagyok kíváncsi.

2013. ápr. 6. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!